Bordowy Lancer C66A |
Autor |
Wiadomość |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-05-2014, 07:13
|
|
|
tomek84 napisał/a: | Wojtek, mijaliśmy się dzisiaj jak skręcałeś z Podbipięty w Zagłoby, nawet dawałem sygnały dźwiękowe, ale za bardzo zamyślony byłeś chyba. |
Niestety nie zauważyłem, a trąbienie na mnie zasadniczo nie ma wpływu bo w Krakowie nauczyłem się dość skutecznie ignorować takie zachowanie
Można mnie jednak na ulicy Longinusa tudzież koło M1 często spotkać.
tomek84 napisał/a: | ps. czemu na próbnych blachach? |
Auto nie miało przeglądu, więc pojechałem go zrobić. Niestety w dowodzie był hak (a w aucie nie) i przeglądu nie mogli dać. W urzędzie komunikacji znowu nie mogą zarejestrować bez przeglądu i do tego jest dowód tymczasowy i próbne blachy (całe 61 zł). Dają takie bez przeglądu (u mnie wykreślili hak). Potem już bez problemu auto przeszło przegląd i teraz tylko muszę już twardy dowód wyrobić.
mouseman napisał/a: | No Wojtku w końcu poważne auto Dbaj chłopie |
Będę się starał Na razie do wymiany są przednie wahacze (niestety stare są już wyrobione na simerblokach mocno i nawet nowe gumy nic nie dały).
mouseman napisał/a: | Zdrowe 113 koni w tej wadze, powinno dawać usmiech na twarzy. Proponuje wizyte na hamowni. |
Też tak myślę, bo w moim CD4W jest chyba bardzo zdrowe 113 bo pomiata nim jak szatan Jak pisał Mithrill - sądzę, że te 20km uciekło z czasem.
promatti napisał/a: | Jezusicku ile ja wzdychałem do tego auta jak je pierwszy raz widziałem na forum, mam nadzieje że zobacze kiedyś na żywo!!!! Auto pierwsza klasa, jak z salonu, ten kolor to serce w nie włożone i fajnie że zostanie na forum xD ahhhh |
Postaram się bywać na spotach jak najczęściej - raz, że autko niezawodne i nie boję się nim gdziekolwiek jechać a dwa, że ekonomiczne
Jackall napisał/a: | I ciekawe czy będziesz teraz taki ważny przy wjeżdzaniu na góre w Wierchomlii |
Haha - okaże się !
Samo autko spisuje się świetnie jak na razie. W czwartek odebrałem je od mechanika - wymienione tylne łożyska, przednie przeguby (zewnętrzne) oraz przednia prawa końcówka drążka kierowniczego Miały wlecieć simerbloki ale zostały stare bo wahacze są do wymiany (pewnie za miesiąc albo dwa )
Póki co myślę, że warto było by zakonserwować auto od spodu - rdza jest jedynie powierzchowna i jest jej (według mego mechanika) od 3-4% tego co w Galancie.
Niestety diabelnie wkurza mnie ta twardość zawieszenia i zastanawiam się, czy nie przełożyć sobie na co dzień kół z Galanta (205/60/15) bo na tych co mam (205/45/16) nie da się jeździć po krakowskich dziurach. Przejazd przez tory tramwajowe zostawia traumę na cały dzień |
_________________ Lancer 1,6 C66A
Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
Zielu
Forumowicz

Auto: Lancer'C60project&Eclipse
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 747 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-05-2014, 15:05
|
|
|
Może to przez sprężyny-masz utwardzane i obniżane Vogtlandy |
|
|
|
 |
k@rol
Mitsumaniak 02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: Bedzin
|
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 04-05-2014, 04:24
|
|
|
Mnie znasz więc wiesz co powiem JAK MOGŁEŚ!
Tyle dobrze że to nie sigma oberwe |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 04-05-2014, 11:52
|
|
|
http://allegro.pl/mitsubi...4207922250.html
Moze potrzebny dawca z nowymi amorami (wahacze moze takze by były) i ładnym zderzakiem ponizej ceny złomowej ?. Albo Zielu ty bierz bo diesel
BTW piekny kolor ma ten lancer z ogłoszenia. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-05-2014, 08:05
|
|
|
Zielu napisał/a: | Może to przez sprężyny-masz utwardzane i obniżane Vogtlandy |
Niestety wczoraj znowu kilka razy słyszałem dźwięk przycieranej opony o nadkole - aż się zaczyna bok złuszczać ((
k@rol napisał/a: | Gratulacje, już się nim zachwycałem w innym temacie, ale jest taki śliczny że dobrych słów nigdy za wiele
Bezawaryjności |
Dzięki - postaram się o niego dbać na ile to możliwe
Wszyc napisał/a: | Mnie znasz więc wiesz co powiem JAK MOGŁEŚ!
Tyle dobrze że to nie sigma oberwe |
Haha - jak to rzekł nasz znajomy Roland z Niemiec: "Cars come, cars go". Sigmy na razie nie kupię bo to za duży koszt dla mnie i nie stać mnie na porządny egzemplarz.
rosomak1983 napisał/a: | Moze potrzebny dawca z nowymi amorami (wahacze moze takze by były) i ładnym zderzakiem ponizej ceny złomowej ?. Albo Zielu ty bierz bo diesel |
Jakby ktoś go kupił to tylne amorki mogę przypadkiem chcieć bo zasadniczo nie mam lawety - poza tym koszt złomowania itd... Chyba mi się nie chce. Miejsca również nie mam na kolejny wrak w garażu Chyba, że ktoś E88A sobie weźmie to pomyślę hehe |
Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-06-2014, 08:08
|
|
|
Jakieś dwa tygodnie temu Lancer niestety lekko zaprotestował nie pozwalając przekręcić kluczyka w stacyjce w pozycję "on"... Ostatecznie się udało ale obecnie jeden kluczyk jest w stacyjce w drugim zamyka się auto
Dobrze, że stacyjkę udało mi się znaleźć i już jest w drodze do mnie
Poza tym przed wyjazdem na Elbe postanowiłem coś zrobić z tą dodatkową maską co dostałem. Zakupiłem bordową folię do oklejania w stylu Carbon Ciekawe jak to będzie wyglądać...
Mam tylko pytanie - pierwszy raz to będę robił - czym dobrze wyczyścić i odtłuścić maskę ?
I dwa - folii jest sporo i ma wystarczyć też na dach ale tam jest rdza. Po wyszlifowaniu już do gołego metalu czym to ładnie zabezpieczyć ? Co polecacie ? Tak, żeby mi potem po folią rdza "nie kiełkowała" |
Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-06-2014, 08:22
|
|
|
Wyczyścić octem, odtłuścić benzyną ekstrakcyjną
Z tą rdża na dachu to kiepska sprawa, z reguły takie rzeczy powinno sie sezonować przed nałożeniem folii a najpewniejsze w tym wypadku byłoby miejscowe malowanie i wypolerowanie pod folie, cokolwiek typu podkład, spray, etc może sprawić ze folia odejdzie w tych miejscach |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-06-2014, 14:55
|
|
|
bardzo ładny Lancer czekam na zdjęcia z folią |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
krzysiakxxx
Forumowicz
Auto: nie mitsu
|
Wysłany: 04-06-2014, 16:41
|
|
|
Jak okleisz to przyjedź się pochwalić |
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-06-2014, 08:33
|
|
|
Wczoraj dostałem folię - jest nieco jaśniejsza niż cały samochód ale ogólnie to nadal piękny bordowy carbonik Benzyna ekstrakcyjna i ocet też już mam więc będę działał pewnie niedługo... |
Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20981 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 05-06-2014, 19:37
|
|
|
Wojtek, zmień w stopce odnośnik Motostatu do C66A bo ten nie bangla . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-06-2014, 13:21
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Wojtek, zmień w stopce odnośnik Motostatu do C66A bo ten nie bangla . |
Poprawione - powinno być git !
Lancer jak na razie spisuje się nieźle - ale nadal nie mam wahaczy do niego - jest także do wymiany prawa słona kolumny kierowniczej na którą czekam
Mechanik jednak ma też przygotować dach (tam, gdzie są te bąble rdzy) po oklejenie folią |
Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
krzysiakxxx
Forumowicz
Auto: nie mitsu
|
Wysłany: 06-06-2014, 16:12
|
|
|
Wojciech Bogacz napisał/a: | Mechanik jednak ma też przygotować dach (tam, gdzie są te bąble rdzy) po oklejenie folią |
Widzę że posłuchałeś mej rady
Niech od razu ogarnie wgniotki po gradzie |
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-06-2014, 19:48
|
|
|
Pogłaskałem Twojego E88A po nosku w poniedziałek oczka mu zabiore bo takie ładne |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
|