Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wszystko czeszczy
Autor Wiadomość
Aleksander1965 
Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2014, 20:21   Wszystko czeszczy

Panowie już mnie edit bierze z tym Outlanderem przyszły pierwsze przymrozki i przednie zawieszenie na wszelkich nierównościach kwiczy jak zarzynany wieprzek,wszystko trzeszczy i skrzypi.Na przeglądzie i to trzykrotnym nic nie stwierdzono żadnych luzów czy tym podobnych .Za moment jakiś fachowiec wpadnie na to by wszystko powymieniać począwszy od amorów.Czy ktoś przechodził taka przypadłość? Mnie po głowie chodzi już pozbycie się tego cudu techniki....

Ostatnio zmieniony przez londolut 30-11-2014, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
Wysłany: 30-11-2014, 20:49   

Porwierdzam...dzis zauwarzylem a wlasciwie uslyszalem dziwne pukanie przy manewrach na malej predkosci parkingowej dochodzace jakby z przedniej czesci nadwozia...nie jest to pisk, stukanie czy skrzypienie.....tylko lekkie pukanie tak jakby plastikowe oslony sie ukladaly....tylko przy skrecanie kół i na małej predkosci....okolice radia troche trzeszcza na poczatku...jak sie ogrzeje wnętrze wszystko cichnie....choc na kolach 16 zimowych komfort sie poprawil, ale zawieszenie w te mrozne dni jakby jeszcze bardziej sie usztywnilo i bardziej hałasu je niz w cieple dni....czytajac o O2 w tym temacie widze ze nie ma poprawy na lepsze w O3....czyli japonska budzetowka...xsara picasso byla cichutka w sensie zawieszenia i plastikow w środku. ?...szczerze mówiąc jestem zaskoczony na minus :evil:

http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=43874

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 30-11-2014, 21:23   

oj tam, oj tam. trochę mrozu to i twarde plastiki się odezwały ;) TTTM. Możecie pociągnąć olejem silikonowym uszczelki w drzwiach to przynajmniej to wyciszycie. Reszta cóż - "cza" się przyzwyczaić

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 30-11-2014, 22:37   

rezon napisał/a:
TTTM

Co to za tajemniczy skrót?...uszczelki mam nasmarowane solidnie...zawsze to robię w każdym aucie niezależnie czy nowy czy używany....ale to nie uszczelki...odgłosy są ewidentnie przy skręcaniu....i pewnie to ma zwiazek z zawieszeniem bardziej niż z uszczelkami....tak czy siak lipa :? ....raczej kwestia tanich materiałów z jakich jest wykonany samochód...czy to zawieszenie czy tapicerka....a myślałem że francuskie to takie badziewne auta....przez 5 lat jazdy nie zapiszczał mi żaden plastik czy wahacz....a w Primerze to wahacze trzeszczały jak stara szafa na strychu...coś te żółtki lecą po taniości :evil:

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 01-12-2014, 01:30   

Fun napisał/a:
rezon napisał/a:
TTTM

Co to za tajemniczy skrót?

Ten Typ Tak Ma :)

Ja na szczęście nie mam aż takich wrażeń akustycznych jak Ty, ale może wszystko przede mną. Jedyny niepożądany dźwięk z przedniego słupka usunąłem odginając lekko uszczelkę i wkładając małą gumową podkładkę pomiędzy blachę, a plastik obudowujący słupek. Na razie w samochodzie mam ciszę, ale mój przebieg to dopiero 4500km. Może przy większy przebiegu zacznie coś trzeszczeć. A Ty ile już przejechałeś ?

ozon80 
Nowy Forumowicz

Auto: Citroen C-Crosser 2.2 Hdi
Wysłany: 01-12-2014, 07:28   

Zima nadeszła i gumy stabilizatora się odzywają. Nawet jak wymienisz na nowe to po chwili tez zaczną trzeszczeć. Na chwilę pomaga psiknięcie jakimś środkiem smarnym.

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 01-12-2014, 07:29   

Mam przejechane 4200 km...i to jest jednak dziwne...troche za wczesnie na trzaski....choc pewnie to mrozek bo jak bylo 2, 3 stopni na plusie to byla cisza...no ale to jednak swiadczy o budżetowym podejsciu firmy do wykonczenia auta...jednak za mocno budżetowym :twisted:

[ Dodano: 01-12-2014, 07:30 ]
ozon80 napisał/a:
Zima nadeszła i gumy stabilizatora się odzywają. Nawet jak wymienisz na nowe to po chwili tez zaczną trzeszczeć. Na chwilę pomaga psiknięcie jakimś środkiem smarnym.

Czyli jak jest ciepło to cichnie?

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 01-12-2014, 09:09   

A propos trzeszczenia w Outlanderze: można wyróżnić 3 fazy:
1) zaskoczenie/zdziwienie (dlaczego aż tak trzeszczy?)
2) akcja (demontaż paneli, dokładanie pianki, silikon w sprayu itp.)
3) rezygnacja/wyparcie (ten typ tak ma, podgłaśniamy radio, nie przejmujemy się)

Kolega jest w fazie 1 - radziłbym przejść od razu do fazy 3 (z pominięciem fazy 2 która oczywiście nic nie daje). :lol:

bonito

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-12-2014, 09:29   

Fun napisał/a:
Mam przejechane 4200 km...i to jest jednak dziwne..
tylko podczas pierwszej zimy ;)
bonito napisał/a:
Kolega jest w fazie 1 - radziłbym przejść od razu do fazy 3 (z pominięciem fazy 2 która oczywiście nic nie daje).
chyba, że wybebeszy całego Outka jak mitsu00 i poskłada z piankami, matami i innymi głuszakami ;) Zawsze ktoś może się pocieszyć, że to przecież sUV a nie limuzyna, to nie musi być komfort tylko Utility ;)

Aleksander1965 
Forumowicz

Wysłany: 01-12-2014, 09:32   

Panowie tu chodzi o ewidentne trzaski w przednim zawieszeniu zwłaszcza na nierównościach czytałem,że to amory następnie jakieś gumy a w konsekwencji pewnie do wymiany cały samochód.Pytałem dzisiaj w serwisie Mitsubishi Opole czy zetknęli się z tego typu przypadłościami,ci oczywiście wielkie oczy i NIEEEEE NIGDY tym samym automatyczne zaproszenie na serwis i płać chłopie !

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-12-2014, 10:06   

taaaa... Outlandery zawsze były cichutkie jak Lexus'y ;) to oczywiście żart. Możesz oczywiście wymieniać po kolei gumy stabilizatora, wahaczy, amortyzatory, ... i po jakimś czasie będziesz miał to samo co obecnie. w Suzuki też mam akustyczny detektor mrozu ;) Zawieszenie skrzypi na każdym progu. Wystarczy +5 i dolegliwości ustępują same. żadne smarowania, pryskania itp nie pomagały na dłużej niż kilka dni, więc dałem spokój. Jak samochód się nagrzeje to mniej skrzypi ;) w Superbie w tym roku odzywa się na razie panoramiczny dach - też denerwujące.

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 01-12-2014, 10:17   

Co nie zmiana faktu że to jest totalne dziadostwo i siara dla firmy...auto kupiłem tylko że względu że japońskie,ale w sumie zapomnialem że to są auta budżetowe...miałem kiedyś primere i też górne wachacze skrzypialy...ale nie kosztowała 100 tysi...i tu jest ten bul jakby powiedział no wiadomo kto:)

Aleksander1965 
Forumowicz

Wysłany: 01-12-2014, 10:29   

A wiec pozostają Stopery do uszy i w drogę!

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 01-12-2014, 11:47   

Dziś auto stało całą noc w ciepłym garażu +16 stopni i problemu nie ma po wyjechaniu i nagrzaniu się wnętrza...choć zrobiłem jeszcze jeden manewr i nasmarowałem silikonem miejsca które mi ewidentnie trzeszczały na nierównościach...na fotkach te miejsca z epicentrum :mrgreen: ...pomogło,choć jak pisał rezon najbardziej pomaga temperatura otoczenia to fakt 8)

Zupełnie niezły silicon,jego zaletą jest "dziubek" do dokładnej aplikacji :lol:

to te miejsca,pewnie u Was to są różne strefy hałasu u mnie te...

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 01-12-2014, 21:22   

Hehehehe...... Po co te bunty Panowie. Kupiliscie Outlandera i wypada sie tylko pogodzic z trzaskami i skrzypieniem zawiechy na zimnie. Zadne wymiany czy smarowania nie pomoga na dluzsza mete. Taka uroda modelu :mrgreen:
Ja swojego sprzedalem bo mialem juz dosc odglosow starej wersalki zima :P

Dominik

Odpowiedz do tematu