|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Skrzynia automatyczna wiesza się na trzecim bie |
Autor |
Wiadomość |
ADI3006
Nowy Forumowicz
Auto: Galant VI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-06-2015, 20:19 [EA5A/W 2.5] Skrzynia automatyczna wiesza się na trzecim bie
|
|
|
Padł konwerter więc został wymieniony,wymienilem także olej na polecany przez Was Castrol transmax z, wszystko poszło gładko i wyglądało, że będzie ok lecz w jezdzie dochodzi do 3 biegu, wskakuje(chyba) w tryb awaryjny, zostaje sam 3 bieg , nie redukuje na niższe ani nie zmienia na wyższy, miga także kontrolka luzu jak juz wrzuci na 3 bieg. Jeśli zgasze auto,odpale ponownie, wszystko będzie ok do czasu aż się rozpędze i wrzuci 3 bieg.Problem objawia sie na zimnym oraz na ciepłym silniku. Skrzynia była adoptowana(reset kompa) odpowietrzana.
Jakieś pomysły?
Skrzynia przed uszkodzeniem konwertera działała super, nic się nie działo, nie było także żadnych śladów uszkodzeń na wałku na którym jest konwerter.
Czytałem kilka nawet kilkanaście tematów co do uszkodzeń skrzyń ale podobnego nie widziałem. |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 23-06-2015, 20:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 23-06-2015, 21:23
|
|
|
Wybłyskaj kod błędu - zworka między 1 a 4 pin złącza diagnostyki, włączasz zapłon i lampką N sterownik skrzyni będzie nadawać kod błędu - długie impulsy dziesiątki kodu, krótkie jedności |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
ADI3006
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-06-2015, 15:01
|
|
|
2 długie i 2 krótkie błyski, czyli kod 22 tak ?
Znalazłem jakos w internecie manual i jest to :
Input shaft speed sensor system
Ktos pomoże?
EDIT:
Problem rozwiązany, delikatnie przetarty kabel i cos musiało nie łączyć. NIe wiem jak ja tego przy wkładaniu nie zauważyłem z ojcem |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 24-06-2015, 22:54
|
|
|
ADI3006, mam identyczny problem. Który kabel w którym miejscu się przytarł? |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20986 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
ADI3006
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-06-2015, 18:07
|
|
|
sveno napisał/a: | ADI3006, mam identyczny problem. Który kabel w którym miejscu się przytarł? |
Patrząc od przodu auta, był to kabel za filrem oleju, przetarł,napękł przy wtyczce,bo nie miałem tej izolacji takiej na nim, musiałem widocznie przy demontażu/montażu skrzyni o coś go zahaczyć
Heh teraz będe wiedział a wcześniej po prostu w google wpisałem service manual galant ea5w i pierwsze lepsze kliknąłem |
|
|
|
 |
|
|