|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Klimatyzacja nie działa.. |
Autor |
Wiadomość |
Aliass
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2015, 22:05 [Cari 1.8 GDI] Klimatyzacja nie działa..
|
|
|
Kolejny problem z moją Cari, mam nadzieję, że uda się szybko naprawić
Klima działała około 2 tygodni po zakupie, później jakoś o niej zapomniałem. Ostatnio wymieniłem czynnik było 680 a max to 700 i niestety to nie pomogło. Wyczyściłem filtr elektrostatyczny i nadal nic. Kompresor działa, po włączeniu klimy obroty trochę podskoczą czyli działa na silnik. Świeci się ciągle A/P (z tego co wyczytałem to niby powinno tak być). Ale na 17 stopniach wali ciepłym powietrzem. Miał ktoś może taki problem? |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 22-06-2015, 02:12
|
|
|
To może być kilka przyczyn bez podjechania do kogoś od klimy się nie obejdzie możesz mieć zabity filtro-osuszacz albo zapchany zawór rozprezny, może też być to coś banalnego jak np urwany kabel koło sprężarki ja tak miałem mimo nabicia czynnika sprężarka nie startowała, najlepiej sprawdzić czy za zaworem chłodzi należycie. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-06-2015, 07:58
|
|
|
Jeżeli klima byla nabijana to winna być sprawdzona na zegarach maszyny jak pracuje spręzarka, koło 2 bar na niskim ciśnieniu i koło 14bar na wysokim ciśnieniu, przyczyna słabego chłodzenia może być także uszkodzenie silniczka mieszalnika powietrza ciepłe-zimne, który znajduje się za konsolą środkową poniżej radia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Aliass
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 25-06-2015, 00:38
|
|
|
Nowe objawy zauważyłem a mianowicie:
Czasami zaczęło migać A/P jak np. pogoda deszczowa.
Czujnik temperatury na zwewnątrz coś źle działa, dziś było 16 stopni a on pokazywał 26. Muszę to naprawić bo w dzień wali ciepłym jak jest ciepło a wieczorami zimnym jak jest zimno i to strasznie wnerwia. |
|
|
|
 |
|
|