Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziura w polce na suba w Galancie
Autor Wiadomość
M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2009, 15:12   Dziura w polce na suba w Galancie

witam mam Gala w sedanie i sie zastanawiam
czy ktos wycinal te dziure na suba w poleczce? mam 2 glosniki w tej polce chyba fabrycznie wsadzone jeszce i widze tam obok miedzy nimi dziure na suba free air albo dziwna podwieszona skrzynie :P
w kazdym razie ktos wycinal takie cos?? chce to wyciac i zalozyc maskownice zeby byl lepszy przelot z bagaznika bo teraz to przez siedzenia ciezko z przebijaniem sie idzie :)

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2009, 16:58   

U kolegi w wektrze robiłem w ten sposób bandpasa,otwór do środka rurka na wysokości półki i maskownica na otwór,efekt ...rewelacja w końcu grający sedan.Co do freeair-ów to żonce montowałem słynne cantony z serji rs6 25 cm i jakoś mnie nie powaliło zresztą kolega w audi ma radiona audiosystema 15" i też kupowato to gra.

wisniatczew 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5V6 r.00
Wysłany: 28-09-2009, 10:54   

witam
podpinam sie do tematu
niedawno widzialem gdzies na forum fotorelacje (chyba zza granicy) zabudowy galanta w ktorej autor wykorzystuje dziure w polce jako otwor na glosnik a w bagazniku ma "podwieszona skrzynie" do polki
bardzo zainteresowal mnie ten temat a teraz nie moge znalezc linka do tej zabudowy ;/ moglby ktos podeslac ten link (uzywalem opcji szukaj)

Pozdrawiam

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2009, 11:06   

ale ja nie chce nawet zadnej rurki wsadzac bo po co. nie jest w sumei zle jak jest bo wsadzilem teraz jeszcze stara skrzynie ale jak takie cos przytne to bedzie jeszcze poprawa :) tylko nie wiem czy sam dam rade czy nie podjechac do jakiegos zakladu bo to chyba nie za duzy koszt samego wyciecia nie?? jakies 50-100zl dobrze mysle nie??

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2009, 12:50   

wisniatczew napisał/a:
witam
podpinam sie do tematu
niedawno widzialem gdzies na forum fotorelacje (chyba zza granicy) zabudowy galanta w ktorej autor wykorzystuje dziure w polce jako otwor na glosnik a w bagazniku ma "podwieszona skrzynie" do polki
bardzo zainteresowal mnie ten temat a teraz nie moge znalezc linka do tej zabudowy ;/ moglby ktos podeslac ten link (uzywalem opcji szukaj)

Pozdrawiam

To co prawda nie jest link o ktory prosisz ale przyszla mi na mysl podobna skrzynia którą zrobił Michal z Audiomanufaktury w Redzie.
Być może fotki będą pomocne.

http://audiomanufaktura.pl/mercedes-w124-coupe/

Pozdr.

wisniatczew 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5V6 r.00
Wysłany: 28-09-2009, 13:33   

dzieki wielkie link bardzo pomocny, nie bawilem sie nigdy w cos takiego mam nadzieje ze te parenascie godzin pracy ktore chce wlozyc w budowe tego typu subwoofera bedzie sie oplacac.
caraudio interesuje sie juz od kilku lat, wczesniej jezdzilem golfami i audi a3 wiec z subem nie bylo klopotow, jednak jak przelozylem sprzet z audika do gala to sie niezle zawiodlem basu praktycznie tyle co kot naplakal a sprzet to nie peying czy tam jakis inny szit tylko miedzyinnymi Alpine CDA-9884R PrecisionPower DCX1000.4 Alpine SWR-1222D
pozdrawiam

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 28-09-2009, 15:26   

Pytanie tylko czy skóra warta wyprawki. Osobiście miałem również zamiar wykorzystać dziurę w półce, jednak odradzono mi to w jednym z najlepszych zakładów w kraju. Pólka galanta oprócz 20 cm dziury ma przecież jeszcze otwory na głośniki, po których wywaleniu (zakładam, że budując poważny system nikomu one nie będą potrzebne) uzyskuje się w sumie całkiem konkretna "wentylację" bagażnika. Myślę, że standardowa 25-tka lub w ostateczności 30-tka da sobie spokojnie radę zapewniając odpowiednią dawkę basu / ciśnienia (do wyboru).
Montując w półce trzeba pamiętać o porządnym wygłuszeniu blachy, moze nawet bardziej niż w drzwiach, bo to w końcu subwoofer; rzeźbieniu niestandardowej skrzynki, estetycznym wykończeniu półki, a w finale i tak dostaniesz tylko 20 cm.

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2009, 16:52   

glosniki sa z tylu jeszcze fabryczne ale niech sobie siedza bo jak ktos jedzie z tylu to niech poslucha cos wiecej niz sam bas i masaz plecow mi one nie przeszkadzaja, dlatego chce zrobic ta wentylacje przez 3 dziure na suba :)

mastach 
Mitsumaniak
A69 Satellite Silver

Auto: '03 Galant 2.5 V6 A/T Edition
Wysłany: 15-12-2015, 01:19   

wisniatczew napisał/a:
widzialem gdzies na forum fotorelacje (chyba zza granicy) zabudowy galanta w ktorej autor wykorzystuje dziure w polce jako otwor na glosnik a w bagazniku ma "podwieszona skrzynie" do polki
bardzo zainteresowal mnie ten temat a teraz nie moge znalezc linka do tej zabudowy ;/ moglby ktos podeslac ten link

o ten link chodziło?

http://sunnytoeter.de/?p=120

Odpowiedz do tematu