Dziura w polce na suba w Galancie |
Autor |
Wiadomość |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2009, 15:12 Dziura w polce na suba w Galancie
|
|
|
witam mam Gala w sedanie i sie zastanawiam
czy ktos wycinal te dziure na suba w poleczce? mam 2 glosniki w tej polce chyba fabrycznie wsadzone jeszce i widze tam obok miedzy nimi dziure na suba free air albo dziwna podwieszona skrzynie
w kazdym razie ktos wycinal takie cos?? chce to wyciac i zalozyc maskownice zeby byl lepszy przelot z bagaznika bo teraz to przez siedzenia ciezko z przebijaniem sie idzie |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 25-09-2009, 16:58
|
|
|
U kolegi w wektrze robiłem w ten sposób bandpasa,otwór do środka rurka na wysokości półki i maskownica na otwór,efekt ...rewelacja w końcu grający sedan.Co do freeair-ów to żonce montowałem słynne cantony z serji rs6 25 cm i jakoś mnie nie powaliło zresztą kolega w audi ma radiona audiosystema 15" i też kupowato to gra. |
|
|
|
 |
wisniatczew
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5V6 r.00
|
Wysłany: 28-09-2009, 10:54
|
|
|
witam
podpinam sie do tematu
niedawno widzialem gdzies na forum fotorelacje (chyba zza granicy) zabudowy galanta w ktorej autor wykorzystuje dziure w polce jako otwor na glosnik a w bagazniku ma "podwieszona skrzynie" do polki
bardzo zainteresowal mnie ten temat a teraz nie moge znalezc linka do tej zabudowy ;/ moglby ktos podeslac ten link (uzywalem opcji szukaj)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2009, 11:06
|
|
|
ale ja nie chce nawet zadnej rurki wsadzac bo po co. nie jest w sumei zle jak jest bo wsadzilem teraz jeszcze stara skrzynie ale jak takie cos przytne to bedzie jeszcze poprawa tylko nie wiem czy sam dam rade czy nie podjechac do jakiegos zakladu bo to chyba nie za duzy koszt samego wyciecia nie?? jakies 50-100zl dobrze mysle nie?? |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2009, 12:50
|
|
|
wisniatczew napisał/a: | witam
podpinam sie do tematu
niedawno widzialem gdzies na forum fotorelacje (chyba zza granicy) zabudowy galanta w ktorej autor wykorzystuje dziure w polce jako otwor na glosnik a w bagazniku ma "podwieszona skrzynie" do polki
bardzo zainteresowal mnie ten temat a teraz nie moge znalezc linka do tej zabudowy ;/ moglby ktos podeslac ten link (uzywalem opcji szukaj)
Pozdrawiam |
To co prawda nie jest link o ktory prosisz ale przyszla mi na mysl podobna skrzynia którą zrobił Michal z Audiomanufaktury w Redzie.
Być może fotki będą pomocne.
http://audiomanufaktura.pl/mercedes-w124-coupe/
Pozdr. |
|
|
|
 |
wisniatczew
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5V6 r.00
|
Wysłany: 28-09-2009, 13:33
|
|
|
dzieki wielkie link bardzo pomocny, nie bawilem sie nigdy w cos takiego mam nadzieje ze te parenascie godzin pracy ktore chce wlozyc w budowe tego typu subwoofera bedzie sie oplacac.
caraudio interesuje sie juz od kilku lat, wczesniej jezdzilem golfami i audi a3 wiec z subem nie bylo klopotow, jednak jak przelozylem sprzet z audika do gala to sie niezle zawiodlem basu praktycznie tyle co kot naplakal a sprzet to nie peying czy tam jakis inny szit tylko miedzyinnymi Alpine CDA-9884R PrecisionPower DCX1000.4 Alpine SWR-1222D
pozdrawiam |
|
|
|
 |
tosztotomasz
Mitsumaniak StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
|
Wysłany: 28-09-2009, 15:26
|
|
|
Pytanie tylko czy skóra warta wyprawki. Osobiście miałem również zamiar wykorzystać dziurę w półce, jednak odradzono mi to w jednym z najlepszych zakładów w kraju. Pólka galanta oprócz 20 cm dziury ma przecież jeszcze otwory na głośniki, po których wywaleniu (zakładam, że budując poważny system nikomu one nie będą potrzebne) uzyskuje się w sumie całkiem konkretna "wentylację" bagażnika. Myślę, że standardowa 25-tka lub w ostateczności 30-tka da sobie spokojnie radę zapewniając odpowiednią dawkę basu / ciśnienia (do wyboru).
Montując w półce trzeba pamiętać o porządnym wygłuszeniu blachy, moze nawet bardziej niż w drzwiach, bo to w końcu subwoofer; rzeźbieniu niestandardowej skrzynki, estetycznym wykończeniu półki, a w finale i tak dostaniesz tylko 20 cm. |
_________________ Sometimes you need a catchy word to let the world know your car doesn't make power until 5000 RPM
 |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:52
|
|
|
glosniki sa z tylu jeszcze fabryczne ale niech sobie siedza bo jak ktos jedzie z tylu to niech poslucha cos wiecej niz sam bas i masaz plecow mi one nie przeszkadzaja, dlatego chce zrobic ta wentylacje przez 3 dziure na suba |
|
|
|
 |
mastach
Mitsumaniak A69 Satellite Silver

Auto: '03 Galant 2.5 V6 A/T Edition
|
Wysłany: 15-12-2015, 01:19
|
|
|
wisniatczew napisał/a: | widzialem gdzies na forum fotorelacje (chyba zza granicy) zabudowy galanta w ktorej autor wykorzystuje dziure w polce jako otwor na glosnik a w bagazniku ma "podwieszona skrzynie" do polki
bardzo zainteresowal mnie ten temat a teraz nie moge znalezc linka do tej zabudowy ;/ moglby ktos podeslac ten link |
o ten link chodziło?
http://sunnytoeter.de/?p=120 |
|
|
|
 |
|