|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] Bezpiecznik swiec zarowych Outlander II 2.2 HDI |
Autor |
Wiadomość |
koniu12
Forumowicz
Auto: Outek 2.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2016, 10:21 [II 2.2 DID] Bezpiecznik swiec zarowych Outlander II 2.2 HDI
|
|
|
Witam,
czy ktos moze mi zdradzic, gdzie znajduje sie bezpiecznik od swiec zarowych ?
Mam ot tak podobny start przy -10C
https://www.youtube.com/watch?v=BmjoTB_NZMw
Odkrecilem pierwsza ze swiec (dobry dostep pierwsza z lewej ) i na dzien dobry okazalo sie,
ze jest brak zasilania. Zerkam do skrzynki z bezpiecznikami a tam tylko przekaznik od swiec, brak natomiast samego bezpiecznika. Swiece pobieraja ca. 11A / sztuke, wiec bezpiecznik musi byc dosc duzy (75A ?).
Pozdrowka
Adam |
|
|
|
 |
Moody
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Kwi 2015 Posty: 403 Skąd: Wielkopolska, PNT
|
Wysłany: 10-01-2016, 19:02 Re: Bezpiecznik swiec zarowych Outlander II 2.2 HDI
|
|
|
koniu12 napisał/a: | Witam,
czy ktos moze mi zdradzic, gdzie znajduje sie bezpiecznik od swiec zarowych ?
Mam ot tak podobny start przy -10C
https://www.youtube.com/watch?v=BmjoTB_NZMw
Odkrecilem pierwsza ze swiec (dobry dostep pierwsza z lewej ) i na dzien dobry okazalo sie,
ze jest brak zasilania. Zerkam do skrzynki z bezpiecznikami a tam tylko przekaznik od swiec, brak natomiast samego bezpiecznika. Swiece pobieraja ca. 11A / sztuke, wiec bezpiecznik musi byc dosc duzy (75A ?).
Pozdrowka
Adam |
Witam,
przy silniku HDI przekaźnik świec jest wyniesiony poza skrzynkę - jest zamontowany bezpośrednio na ścianie komory silnika obok akumulatora (zaraz za reflektorem). A jeżeli chodzi o bezpiecznik to jest on 60 amperowy i jest umieszczony bezpośrednio w dodatniej klemie akumulatora. Ma bodajże numer 36.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
koniu12
Forumowicz
Auto: Outek 2.2
|
Wysłany: 10-01-2016, 19:17
|
|
|
W komorze silnika jest jedna z dwoch skrzynek z bezpiecznikami. Na deklu skrzynki jest legenda z przekaznikiem swiec zarowych (znaczek). Na pewno ten przekaznik jest na zewnatrz ? Czy bezpiecznik 60A na klemie jest tylko i wylacznie do swiec zarowych ? Jezeli nie a bylby przepalony, co innego nie powinno dzialac, racja ??? Jutro sprawdze i dam znac.
Dzieki !!! |
|
|
|
 |
Moody
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Kwi 2015 Posty: 403 Skąd: Wielkopolska, PNT
|
Wysłany: 10-01-2016, 19:49
|
|
|
koniu12 napisał/a: | W komorze silnika jest jedna z dwoch skrzynek z bezpiecznikami. Na deklu skrzynki jest legenda z przekaznikiem swiec zarowych (znaczek). |
Tym się nie kieruj. W skrzynce jest dla modeli z silnikiem Mitsu. Dla silników PSA przekaźnik jest na zewnątrz. Ten przekaźnik może być w dwóch wykonaniach - klasyczny, lub półprzewodnikowy (taki z radiatorem).
koniu12 napisał/a: | Czy bezpiecznik 60A na klemie jest tylko i wylacznie do swiec zarowych ? |
Tego nie wiem na pewno ale wątpię aby na tym "powiesili" jeszcze coś innego. Zbyt specyficzne.
W klemie jest więcej bezpieczników. |
|
|
|
 |
|
|