|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] światła jazdy dziennej. |
Autor |
Wiadomość |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 25-08-2015, 21:39
|
|
|
Wklej fotki. |
|
|
|
 |
arczi4
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6
|
Wysłany: 26-08-2015, 21:48
|
|
|
Będą na weekendzie |
_________________ Nie wszyscy mogą jeździć Mitsubishi, niech jeżdżą Volkswagenami jak wszyscy ....;) |
|
|
|
 |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2017, 18:01
|
|
|
Chciałbym odkopać temat, ponieważ przymierzam się do zrobienia sobie takich świateł.
Pomijając już konkretny model i jego parametry napotykam dwa istotne problemy podczas montażu świateł płaskich:
- skos - jak wiadomo światła mają świecić prosto, a nie na boki.
- brak czegoś do przymocowania
Pytanie jak sobie poradziliście z tematem, bo obydwa problemy są ze sobą powiązane. Mówimy o modelu przed liftem.
Wariant pierwszy montażu. Wycinam środkową wnękę, wsuwam tam lampę z mocowaniem, robię jakiś stelaż i dodatkowo muszę ten skos zniwelować.
Wariant drugi montażu. Wycinam jedną z wypustek, a do wnęk przykręcam jakiś stelaż i do tego mocowanie DRL, ale i tak muszę kombinować ze skosem.
Może jakiś wariant trzeci?
Jest jeszcze temat taki, że żeby wykonać wariant pierwszy musiałbym się ograniczyć wymiarami do 2cm na wysokość i około 16cm na szerokość. A i tak nie wiem czy radiator tych lamp nie przypaliłby mi reszty plastiku. Znalazłem taki model 406D EINPARTS
[ Dodano: 01-04-2017, 21:26 ]
Zamontowałem EinParts 406. Tzn dałem elektrykowi do zamontowania. Mają minimalny kąt na bok, ale świecą prosto i troszeczkę na bok też, równo w poziomie też i są dosyć mocne.
Jestem zadowolony, nie zalatuje wiochą i tandetą, a i kształt pasuje do stylistyki samochodu. Podoba mi się też, że świecą konkretnie z daleka już widać je, a nie tak jak w niektórych na drodze co ledwo co widać.
Zapłaciłem 180zł za światła i 150zł za montaż. Kupiłem i zrobiłem w Katowicach. |
|
|
|
 |
AidsD
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Pomógł: 13 razy Dołączył: 18 Mar 2015 Posty: 1865 Skąd: Racibórz
|
Wysłany: 04-04-2017, 19:30
|
|
|
Ladnie to wyszlo |
|
|
|
 |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2018, 14:03
|
|
|
To sprawa wygląda tak. Po roku używania w kwietniu prawa lampa w połowie przestała świecić, a w drugiej połowie mrugała. zareklamowałem. Po 3 tygodniach dostałem nowy zestaw. Zamontowałem i zonk! Lampy zakłócają radio niemiłosiernie. Napisałem do importera, przysłali drugi moduł sterujący. Nic to nie pomogło. W necie wyczytałem, że można wstawić stabilizator napięcia. Wstawiłem, lampy nie świeciły pełną mocą , a i tak radio zakłócały. Zareklamowałem ponowie. Dostałem kolejny nowy zestaw, już w jakimś innym opakowaniu, moduł wygląda tak samo, ale inna naklejka jest. Finalnie na razie nie zauważyłem zakłóceń.
Morał jest taki, że chciałem na polerce lamp oszczędzić, bo szybko mi żółkną jak latem w upale jeżdżę, ale chyba bym drugi raz się nie podjął tej modyfikacji. 40zł w plecy jestem na kurierach i kupę czasu na kombinowanie. Zobaczymy jak długo teraz lampy wytrzymają. |
|
|
|
 |
|
|