Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:03
Outlander a jego silnik 2.0 Di-D.
Autor Wiadomość
tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2007, 22:10   

Bulaj napisał/a:
Myślę, że część z tych usterek to choroba "wieku dziecięcego"

To nie choroba - to dżuma :!:

Bulaj
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2007, 12:11   

Też byłem zdziwiony, bo nie mialem takiej wersji nawet w instrukcji. Dwa razy pytałem czy to nie pomyłka, ale tak było wpisane na fakturze i w dowodzie rejestracyjnym. Panowie w serwisie twierdzili, że to nie zmiana programowa tylko zamontowany inny system kontroli wtrysku. To był model z ESP i wszelkimi bajerami, zielony kolor taki jak w katalogu Peugeota.

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 09:37   

tommay napisał/a:
a tak przy okazji ... ile wycisnęliście max na autostradzie ? :-)

chodzi o Outka II oczywiście

198km w/g GPS w/g "szafy" 205km
Pozdrawiam

[ Dodano: 27-11-2007, 23:15 ]
tommay napisał/a:
Czy ktoś ma Outlandera z chipowanym silnikiem? Chip podnosi z 140KM do 170KM i jestem ciekaw jakie osiąga wyniki na przyśpieszeniu. Dla porównania, w Passacie 2.0D 170KM, który to posiada właśnie owy silnik (w Outlanderze2007 mamy volkswagenowski silnik 2.0 140KM), przyśpieszenie 0-100km/h wzrasta z 10,6 do 8,7sek !!! To bardzo dobry wynik, ale w Passacie są inne przełożenia i zestrojenie skrzyni biegów, stąd może nie jest to miarodajne...

MAM właśnie dzisiaj go "cipnąłem" ale jazda , ostatni mój car to było signum 3,2V6 no i teraz mam to samo ;) moc max w/g wykresu 181 KM moment !!! max 394 nM !! dodam że na wejściu miał już 161KM.... zaintersowanych proszę o kontakt na priva , mam wykresy....
PS. mówię Wam warto !! zupełnie inna fura , rwie asfalt na 4WD jeszcze na 2 biegu ....

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2007, 23:07   

A jak z głośnością silnika słyszałem że po "scipowaniu" silnik troche cichnie i nie ma tego donośnego brzmienia w około 3000 obr ???

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2007, 23:23   

rafaelcx napisał/a:
A jak z głośnością silnika słyszałem że po "scipowaniu" silnik troche cichnie i nie ma tego donośnego brzmienia w około 3000 obr

a właśnie sie tak dzieje to zupełnie !! inny silnik....nawet mam wrażenie że mniej pali ale ja jestem digital driver więc ekonomia nie jest moją mocną stroną (cegła zamiast stopy) ;) PS. jutro jadę co Cracow jakby co to pls SMSa na 601242612 , zobaczysz na wizji ;)

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 29-11-2007, 10:47   

Witam

Pare miesiecy temu ukazal sie w AS artykol wlasnie o silnikach diesla grupy VW...
Przytocze tylko stwierdzenie ze najmniej awaryjne wg jednej z firm tuningowych to poczciwe 1.9 tdi ktore jest lepiej podciagnac nawet do bezpiecznych 155KM.
"Nasz" silnik 2.0 tdi jest bardziej awaryjny,co prawda producent chwali sie mozliwoscia podniesienia mocy do 182-5KM lecz trzy firmy tuningowe odradzily czipowanie tej jednostki powyzej 170 kucy!(pekniecia glowic)
To tyle Auto Swiat.

JUZ 15 TYS CZAS NA PRZEGLAD :) POZDRO

[ Dodano: 29-11-2007, 11:42 ]
Bulaj a twoj outi jest czarnego koloru?
Bo takiego czasami widuje na Pogorzu/Oblozu.....

A co do puga to wspolczuje moj znajomy ma 307-54tys i juz kilka powazniejszych usterek-masakra!!!
Silniki faktycznie maja cichsze.

pozdro

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2007, 23:15   

Robercik64 napisał/a:
[a właśnie sie tak dzieje to zupełnie !! inny silnik....nawet mam wrażenie że mniej pali ale ja jestem digital driver więc ekonomia nie jest moją mocną stroną (cegła zamiast stopy) ;) PS. jutro jadę co Cracow jakby co to pls SMSa na 601242612 , zobaczysz na wizji ;)

A mówimy a chipie zakładanym przez salon z gwarancją ??

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2007, 02:38   

rafaelcx napisał/a:
Robercik64 napisał/a:
[a właśnie sie tak dzieje to zupełnie !! inny silnik....nawet mam wrażenie że mniej pali ale ja jestem digital driver więc ekonomia nie jest moją mocną stroną (cegła zamiast stopy) ;) PS. jutro jadę co Cracow jakby co to pls SMSa na 601242612 , zobaczysz na wizji ;)

A mówimy a chipie zakładanym przez salon z gwarancją ??

nie ale jak chcesz zapłacic za gwarancję to płać ;) ja znam warunki i na nie przystałem ,;) wiem jedno , płacisz 3x tyle a i tak jadą w jedno i to samo miejsce !! taka to gwarancja !! firma która mi "chipnęła" wystawia fakturę i daje gwarancję to mi wystarcza !! jak będą problemy są na to rozwiązania , za 3 lata ten samochód i tak juz nie będzie mój .... 180kkm przebiegu ....potem chipować go już nie warto ale jeździć albo marzyć.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2007, 12:05   

zawsze chip przed udaniem sie do serwisu mozna odpiac lub wgrac seryjny soft (choc i tak nie wiem skad aso mogloby wiedziec ze bylo cos grzebane w mapach) dlatego nie rozumiem dlaczego ludzie obawiaja sie gwarancji :?

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2007, 12:55   

arturro napisał/a:
zawsze chip przed udaniem sie do serwisu mozna odpiac lub wgrac seryjny soft (choc i tak nie wiem skad aso mogloby wiedziec ze bylo cos grzebane w mapach) dlatego nie rozumiem dlaczego ludzie obawiaja sie gwarancji :?

to napewno zależy od firmy która się tym zajmuje - raczej boję się że coś "zgrzebią" zamiast zrobic solidnie...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2007, 13:16   

rafaelcx napisał/a:
to napewno zależy od firmy która się tym zajmuje - raczej boję się że coś "zgrzebią" zamiast zrobic solidnie...

dlatego warto wybrac sie czasem na drugi koniec polski do sprawdzonego czlowieka lub firmy.

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2007, 19:08   

arturro napisał/a:
dlatego warto wybrac sie czasem na drugi koniec polski do sprawdzonego czlowieka lub firmy.

dlatego proponowałem testy nie chce nie ma szansy ...najważniejsze jest jedno-hamownia !! tam widać różnicę w realu reszta to....fantasmagoria...a po się podniecać , powtarzan się czuję i wiem , miałem fury co miały 250KM i wiem coś na te temat , 140KM czy 160 KM to można sobie włożyć w ...buty a nie do jazdy , zmiana jest i to czuć i w mieście i na wsi ;)

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 01-12-2007, 22:45   

Robercik64 napisał/a:
firma która mi "chipnęła" wystawia fakturę i daje gwarancję to mi wystarcza !!

A jak padnie skrzynia, koło dwumasowe albo sprzęgło to pojedziesz do firmy tuningowej czy do ASO Mitsubishi?

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2007, 20:41   

"Robercik64 ...dlatego proponowałem testy nie chce nie ma szansy ...najważniejsze jest jedno-hamownia !! tam widać różnicę w realu reszta to....fantasmagoria...a po się podniecać , powtarzan się czuję i wiem , miałem fury co miały 250KM i wiem coś na te temat , 140KM czy 160 KM to można sobie włożyć w ...buty a nie do jazdy , zmiana jest i to czuć i w mieście i na wsi

to nic nie rozumiem.... jest ta różnica między 140 a 160KM, czy nie ma?

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2007, 20:55   

tommay , poczytaj parę postów wyżej , tam jest wszystko napisane :
161KM mialem przed chipem po chipe 181 KM oraz 394 nM momentu , podaj mi swój adres mailowy na privie to podeślę ci wykres i zobaczysz "nagie fakty" , pzdr

Odpowiedz do tematu