Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Czy ma ktoś pojecie co to jest?
Autor Wiadomość
sslay
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2008, 22:07   [Cari 1.8 GDI] Czy ma ktoś pojecie co to jest?

Czy ma ktoś pojecie co to jest?Wygląda jak jakiś czujnik,jakiś czas temu pisałem ze czuje spaliny w kabinie i na zewnątrz cari.Okazało sie ze było to wyciągnięte z otworu z którego wydobywał sie zapach.Włożyłem to z powrotem i jest ok ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć do czego to???Z góry dzięki i pozdro dla maniaków
Tu podaje link do obrazka chodzi mi o to zielone
http://www.fotosik.pl/pok...8b90572806.html
:?

wit
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 07:51   

Jest zawór odpowietrzenia ,włożony jest do pokrywy zaworów.

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 20:31   

hymm, obawiam się że coś ściemniasz jak to było wyciągnięte a to coś to zaworek PCV to silnik łapał by 'lewe' powietrze i raczej by pracował bardzo słabo nawet by pracowac nie chciał. Zaworek pcv... a zreszta poszukaj sobie na necie o zaworku PCV i odmie, po co mój wykład :) .
A co do spalin w kabinie to doradzam wymiane filtra kabinowego u mnie spalin dzieki tej operacji juz nie czuć :)
pozdro

sslay
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 22:28   

Kolego deadly czemu mialbym sciemniac??mowie tak jak bylo w piatek ranio sciagnolem obudowe z silnika i zauwarzylem ta rurke z zaworkiem PCV to przez ten otwor wydobywal sie smrod,wlozylem go tam z powrotem i tyle.Niezauwazylem rowniez zadnych roznic podczas jazdy,misiek zachowuje sie tak samo :P tyle ze nieczuje spalin w kabinie :biggrin:
dzieki za info pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2008, 17:46   

Bo to wszystko jedno czy jest podpięta czy nie - tyle że bardziej ekologicznie jest jak te opary są przepalane i katalizowane niż jak mają iść ot tak w powietrze...

Odpowiedz do tematu