Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] CB radio w galancie, antena do CB
Autor Wiadomość
eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2008, 16:05   [EAxx] CB radio w galancie, antena do CB

witam
mam takie pytanie do mobilkow :wink: gdzie macie zamontowane CB w waszych galach???
Ostatnio zmieniony przez Owczar 03-08-2010, 11:07, w całości zmieniany 2 razy  

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 07-06-2008, 22:54   

Nie montowałem na stałe ... po co mają bić szybę, aby wyciągać radio za 400 pln ... jeszcze nie ta kultura niestety :(

Jak jeżdżę, to wkładam radio między fotek pasażera a schowek centralny.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Marti 
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Wysłany: 08-06-2008, 10:43   

Polecam zestaw taki jak mój czyli Alan 42 Multi (całość mieści się w podłokietniku) + uchwyt na relingu (samoróbka z nierdzewki). Szkoda auta dziurawić. Widziałem kiedyś u kogoś unidena zamontowanego w kieszeni pod radiem. Jak kol @eremita zamocujesz w galu na stałe to zapodaj fotkę może się komuś przyda. Powodzenia

marre38
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2008, 17:15   

Witam,
z uwagi na to że poruszam się różnymi autkami to CB nie mam zamontowanego na stałe. Śmigając Galem radyjko również wkładam pomiędzy fotel pasażera a podłokietnik. Miejsce to jest dla mnie wygodne i szybkie do montażu. Gdybym natomiast cały czas poruszał się Galem prawdopodobnie zamontowałbym je w tzw. „pół-kieszeni do montażu CB” (taki adapter – kieszeń jak do radia samochodowego) tym bardziej że w Galancie jest na to miejsce.

Pozdrawiam
M=a=r=c=i=n

Aston
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2008, 20:50   

Widziałem kiedyś w focusie u krawaciarza unidena 510 w otworze pod radiem. Szkoda mi było niszczyć auto i robić przeróbki, więc zamocowałem takie same radyjko na boku środkowej konsoli, pod stacyjką. To chyba najlepszy kompromis, bo radyjko jest małe i całkowicie nie przeszkadza. Aha i może najważniejsze - nie widać go! Kiedyś woziłem jak kolega - między podłokietnikiem a fotelem pasażera, ale to uciażliwe i radyjko kłuje w oczy złodzieja. Antenkę mam Lemm AT 1200 na klapie bagażnika (kombi) na stałe. Kabelki ukryte i total git. Pozdro!
Ostatnio zmieniony przez Aston 28-06-2008, 22:47, w całości zmieniany 1 raz  

Bury 
Mitsumaniak

Auto: EA2W,Z34A
Wysłany: 14-06-2008, 16:13   

Ja nie mam na stałe bo mieszkam w UK ale jak już to robie tak:

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 29-07-2008, 00:17   

Aston,
Dla mnei umieszczenie w takim mijscu przeszkadza mi, moze mam za długie nogi...

Bury,
Czy ty go masz w miejscu po schowku na okulary?
Tez sie nad tym zastanawiałem zeby go tam całkowicie chować. Nietety TTI 880 nie jest malutki i nie wejdzie pod radio, no chyba ze całkowicie zdemontuje sie ten plastikowy schowek pod radiem, ale i tak ciezko go zakryć, co z mikrofonem?

Narazie jezdze tak jak wiekszośc, radyjkow trase wsuwam pomiedzu kosole a fotel.
Jak coś wymyslicie to dajcie znac.
Mnie nachodzi chęc aby schowek na oku;ary przerobić i tam całkowicie chować radyjko.
pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2008, 22:15   

Ja mam radio zamontowane zaraz pod odtwarzaczem.

Intek 490+ też nie jest mały.....wysokość radia to dokładnie 1 din, a szerokość, jest o 2cm 8mm mniejsza.

Zamontowałem je tak że szyby nie muszą wybijać, bo i radia nie wyjmą.

A zrobiłem to tak:

Po zdjęciu plastików konsolki i lewarka co jest już na forum, zobaczyłem że cały metalowy stelaż, w którym montowane jest radio i półeczka pod nim, zamocowany jest na dwa wkręty z tyłu na dole. Góra (to co radio trzyma) jest tylko nasadzona na takie zaczepy. Po odkręceniu tych dwóch śrubek (wkrętów) uniosłem całość, i pociągnąłem do siebie....okazało się niewiarygodne to z jaka łatwością całość została mi w rękach. Sama półeczka pod radiem trzyma się na 4-ech wkrętach. Odkręciłem je, i przymierzyłem CB. Tylne dziury po wkrętach pasowały idealnie pod otwory montażowe w CB. więc z jednej strony przykręciłem radio przy samej ściance, a z drugiej korzystając z 4-ech nakrętek (dystans) przykręciłem dłuższą śrubą. Całość zmontowałem z powrotem. Po założeniu plastików wykonałem tylko zaślepkę na pozostałą dziurę ( prostokąt o wymiarach 5,4cm x 2,8cm) który pasuje tam idealnie. Jutro zamieszczę zdjęcie jak to wygląda po montażu.

Spróbuję jeszcze zrobić fotkę tych dwóch wkrętów.....choć nie są one ciężkie do zlokalizowania.

PiotrBe 
Mitsumaniak
- ogrodnik

Auto: Galant 2,5 V6-24 '97
Wysłany: 03-12-2008, 09:05   

ja na razie wożę cb między fotelem pasazera a konsolą środkową, ale to żadne rozwiązanie.
Mialem zamiar wmontowac radio tak jak Forest_Taft w konsoli pod odtwarzaczem, zakupiłem nawet kieszen montażową redukuącą 1din do wielkosci mojego cb i po przymiarce rzuciłem kieszonka w najdalszy kąt garazu, bo nijak nie pasuje do 1dinowego otworu. Jak znajdę czas i wenę to cos z tym wymysle, tyle ze nie chce pilować konsoli, zeby wcisnąć jakąs tandetna kieszen, bo pewnie kiedys bede musial ją wyjąć, i wtedy zostanie brzydki ślad;/
Może ktoś cos doradzi??
i kolejny Miśkowaty: Hyundai H100, zwany pokraką

2.XII.08 Od dzisiaj tata;D

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 03-12-2008, 09:32   

Forest_Taft napisał/a:
Jutro zamieszczę zdjęcie jak to wygląda po montażu.

Spróbuję jeszcze zrobić fotkę tych dwóch wkrętów

Daj, daj, ja tak planuję zrobić swojego johnsona i jestem ciekaw jak to wygląda.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2008, 09:38   

No i już leci fotka.....Pamiętajcie jednak......ja nic nie ciąłem, i nie wierciłem......ono tam jest przykręcone bez żadnych kombinacji. Jedyne co tam jest cięte to zaślepka (to z lewej) i jeszcze nie jest tak jak bym chciał więc to będę poprawiał.

Oto Foto:

A te dwa wkręty są na wysokości schowka na okulary......jak zdejmiecie ten plastik z konsolki i zajżycie to zobaczycie je na pewno.

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 03-12-2008, 10:22   

No i wygląda git. U mnie moze nawet sie lepiej skomponuje bo stary johnson jest jeszcze większy (szerszy). Mam tylko dylemat na jaki kolor go pomalować (jest już mocno powycierany) - szary, bardzo podobny do ori i w sumie pasujący do szarej konsoli, czy jednak na czarno, bardziej wyraziście i "świeżej" :roll:

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 03-12-2008, 11:45   

Forest_Taft napisał/a:

Zamontowałem je tak że szyby nie muszą wybijać, bo i radia nie wyjmą.

Przecież na odległość nie wiedzą jak to jest zamontowane, a jak będą chcieli to i tak wyrwą ;)

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2008, 13:07   

spown napisał/a:
a jak będą chcieli to i tak wyrwą ;)

Kiedyś mi się włamali do gala (mojego pierwszego) i chcieli mi wyrwać radio. Skończyło się na połamanej konsolce (którą kupiłem za 50zł) i wybitej szybie (trójkąt z tyłu za 100). Radio siedziało tam gdzie je zamontowałem.A wiem jak zamontować aby był problem z wyjęciem. Więc wydatek 150zł przy radiu za 750 i cb za 300 jest niewielki. A uwierz mi że jak złodziej nie da sobie rady w minutę to sobie odpuści, bo zawsze jest ryzyko że go ktoś zobaczy/złapie......

Poza tym mam w planach zarzucenie alarmu......tylko po to żeby robił hałas.

Zadziwiające że głośników z drzwi nie kradną.....jak by chcieli to by wyrwali.....ale dla złodzieja czas działa na jego niekorzyść....Więc się nie martwię.

Poza tym zawsze mogą ukraść auto.....żaden problem....kawałek lawety i po sprawie, a w bonusie radio mają.....
Więc jak mają ukraść to i tak ukradną....ale na celu jest jedno....utrudnić im sprawę....

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 03-12-2008, 17:28   

Jasne, utrudniać jak najbardziej, ale miałem dokładnie w ten sam sposób zamontowane kiedyś zwykłe radio samochodowe i jakież było moje zdziwienie, kiedy któregoś pięknego poranka już go nie było (nic nie połamali, nawet płytę wyjęli). Także jeszcze więcej zależy od złodzieja :)

Od tego czasu wszystko chowam.

Odpowiedz do tematu