Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:06 |
OPONY do Outlandera II |
Autor |
Wiadomość |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2008, 13:00
|
|
|
Pe.te napisał/a: | Trochę odświeżę wątek "homo" i "niehomo" -logowanych rozmiarów felg.
Otóż w oficjalnym katalogu akcesoriów do Outlandera II można znaleźć... felgi 17 cali... Tak samo jak można tam znaleźć felgi 19 cali. Oczywiście są produkty oryginalne.
I co na to panowie z serwisu???
O tu: http://www.mitsubishi.pl/...r_akcesoria.pdf
Swoją drogą też noszę się z zamiarem zakupu zimówek, o których pisał tommay - tzn. Nokian WR SUV. Jednak na zimę chciałbym zakupić felgi o rozmiar mniejsze, tj. 17 cali... |
Witam!
Przez całą zimę jeździłem na 17-tkach 215/60/17, w tym czasie miałem wypadek i nie było żadnych problemów z wypłatą odszkodowania |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2008, 22:21
|
|
|
Nokiany POLECAM !!! przejeździłem całą zeszłą zimę i naprawdę FULL WYPAS. Ja kupiłem specjalnie pod nie alusy 16" i teraz wymieniam sobie komplet na komplet |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 24-07-2008, 21:27
|
|
|
Ja podobnie jak kolega tommay zakupiłem Nokiany i felgi alu 16 do nich
Zero zastrzeżeń, nic tylko polecać
A tu tak dla przypomnienia jak to wygląda
http://www.mitsubishi-gra...p=238563#238563 |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
nbert [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2008, 15:47
|
|
|
Witam wszystkich,
chciałbym odświeżyć temat opon zimowych do Outka II. Jako że jeżdżę na 18", przymierzam się do zakupu kompletu alu + opony. Poprzeglądałem poprzednie odpowiedzi i zdecydowałem się na nokian'y na 16" - fakt, że WR SUV już nie robią i słabo z dostępnością, ale są za to nowej generacji WR SUV G2,
Z oponami nie mam problemu z wyborem, parę osób je chwaliło na forum. Gorzej z felgami - w rozmiarze 16" będę wybierał z tego co się pokazuje tutaj:
http://www.alcar.pl/Alcar...1&fdi_key=16998
(przepraszam za linka do producenta, nie pracuję u nich )
A tak naprawdę to zastanawiam się nad Enzo O albo Dezentach F. Budżet decyduje
Co poradzicie? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-09-2008, 18:59
|
|
|
nbert napisał/a: | przepraszam za linka do producenta, nie pracuję u nich | Nie gniewamy się |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2008, 23:27
|
|
|
nbert napisał/a: | Co poradzicie? | Wszystko zależy od Ciebie, a raczej Twojego gustu i zasobności portfela
Co do Dezenta - jeśli będziesz nimi zainteresowany, proponuję Ci duże szybsze zamówienie. W tamtym roku, chyba końcem listopada w sklepach ich już nie było, a termin dostawy u importera podawano na marzec |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
nbert [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2008, 09:17
|
|
|
portfel i gust to łatwe kryteria (albo masz, albo nie ), gorzej z ficzersami technicznymi, i to jest bardziej treść mojego pytania: czy Enzo / Dezenty dadzą radę miśkowi (czy odwrotnie ), czy się nie ugną. czy łańcuchy da sie założyć, czy montaż bez problemów, etc...
Widziałem kupujących Dezenty, nie widziałem Enzo, ale to może być słabe kryterium.
Jakieś jeszcze wskazówki? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 20-09-2008, 21:23
|
|
|
kyru napisał/a: | co ądzicie o oponach z oznaczeniem M+S | przecież oznacza to właśnie MUD+SNOW czyli błoto+śnieg więc powinny być OK. Tylko marka jakaś u nas nie znana, ale w USA to nawet Hondę nazwali Acura |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
kyru [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2008, 21:40
|
|
|
rezon napisał/a: | kyru napisał/a: | co ądzicie o oponach z oznaczeniem M+S | przecież oznacza to właśnie MUD+SNOW czyli błoto+śnieg więc powinny być OK. Tylko marka jakaś u nas nie znana, ale w USA to nawet Hondę nazwali Acura |
Golandar to opona ze stajni Yokohama wiec chyba trochę znana , też myślę, że wystarczy, ale dotej pory nigdy nie jezdziłem z oponami z oznaczeniam M+S - czas pokaże a jak będzie żle to sie kupi coś na szybko..
pozdrawiam |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-09-2008, 23:45
|
|
|
kyru napisał/a: | czy te co mam a są to Goelandar G300 M+S WYSTARCZĄ NA ZIMĘ |
Jesli te Geolandary są podobne do tych, które montowane były w Outlander I, to o jeżdzeniu zimą na nich możesz zapomnieć |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-09-2008, 22:05
|
|
|
Przerzuciłem posty dotyczące opon z tematu amerykański Outlander |
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-09-2008, 22:57
|
|
|
kyru napisał/a: | ale dotej pory nigdy nie jezdziłem z oponami z oznaczeniam M+S - czas pokaże a jak będzie żle to sie kupi coś na szybko.. | W zeszłym roku była podoban dyskusja przed zimą w dziale pajero. Skończyło się chyba na zwiedzaniu rowów. Coś mi się wydaje, że to nie są opony zimowe tylko całoroczne? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-09-2008, 23:19
|
|
|
Hubeeert, chyba to było L200 na oponach M+S (ten temat), a o Pajero sobie nieprzypominam (chyba, że za dużo masła ) |
 |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2008, 11:18
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | kyru napisał/a: | ale dotej pory nigdy nie jezdziłem z oponami z oznaczeniam M+S - czas pokaże a jak będzie żle to sie kupi coś na szybko.. | W zeszłym roku była podoban dyskusja przed zimą w dziale pajero. Skończyło się chyba na zwiedzaniu rowów. | no i tak się właśnie rodzą plotki |
|
|
|
 |
Jaronis [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2008, 13:12
|
|
|
Witam
Znalazłem w necie opony zimowe pasujące na moje felgi aluminiowe 18
Marka opony Bridgestone
Przeznaczenie zimowe
Typ pojazdu 4x4
Rozmiar 225/55 R18
Indeks ładowności 98 (do 750 kg na oponę)
Indeks prędkości V (do 240 km/h)
cena 649zł na sztukę
Zastanawiam się czy kupować identyczną szerokość jak letnie, czy jednak powinny być węższe? A może jeszcze inna konfiguracja? |
|
|
|
 |
|