|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-09-2006, 19:23 |
ASO - tu chwalimy i wieszamy psy |
Autor |
Wiadomość |
mmaleks
Mitsumaniak
Auto: ECLIPSE 97 420A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Gru 2006 Posty: 62 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 20-12-2008, 18:52
|
|
|
pfx napisał/a: | Automarket - ul. Tkaczowa - Boguchwała. Omijać omijać jak najdalej, a najlepiej w ogóle nie patrzeć w ich stronę. Mówię oczywiście o serwisie. |
A możesz napisac cos wiecej. Dlaczego???
Bo ja słyszałem o nich dobre opinie |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 20-12-2008, 19:05
|
|
|
Kielce, folwark. Pare dni temu robilem przeglad z wymiana tarczy i klockow. ogolnie pierwsza klasa. autko skonczone po 3 godzinkach, umyte na zewnatrz i wewnatrz Mila obsluga wiec nota ode mnie rowniez wysoka Polecam
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 21-12-2008, 10:30
|
|
|
mmaleks napisał/a: | pfx napisał/a: | Automarket - ul. Tkaczowa - Boguchwała. Omijać omijać jak najdalej, a najlepiej w ogóle nie patrzeć w ich stronę. Mówię oczywiście o serwisie. |
A możesz napisac cos wiecej. Dlaczego???
Bo ja słyszałem o nich dobre opinie |
bardzo proszę - pojechałem do nich i zgłosiłem problem. pobór oleju ponad 1 l/1000 km, zarzucanie świecy jednego cylindra olejem.
Pan uniósł dumnie głowę i powiedział "taki silnik to noooormaaa.."
"Musi brać olej". Po wymianie oleju - "jeździć i dolewać"
- przerywa mi na 1 - szym cylindrze
"To trzeba podmienić cewkę zapłonową"
Następne 2 kkm i sworzeń robi dziurę w cylindrze i auto staje prawie na drodze. O mało tłoka nie urwało...
Nie oczekuję specjalistycznej wiedzy na temat EVO od wszystkich serwisów, bo ma ich niewielu, ale jak się ktoś nie zna - mówi, że się nie zna, a nie zgrywa mądralę i wprowadza klienta w błąd. Byłem też w innym serwisie i pan uprzejmie poinformował mnie, iż nie podejmie się rozwiązania problemu, bo takiego auta nie naprawiał i nie posiada manuala ... i takich szanuję, bo to jest profesjonalne podejście.
[ Dodano: 21-12-2008, 10:33 ]
mmaleks - może pomyliłeś zakład z Autokliniką - 100 m dalej po tej samej stronie. Tamtych akurat polecam. Mają lepsze ceny i milszą obsługę. Nie wiem, czy posiadają autoryzację- dla posiadających gwarancję. |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2008, 19:26
|
|
|
pfx, co dokładnie stało się na tym cylindrze?
PS. dotarłem do twoich postów. Ktoś popełnił duży błąd... Moje współczucie, bo bardzo ładny ten biały evo... |
|
|
|
 |
stefanska.calik
Nowy Forumowicz Kasia
Auto: Mitsubishi Colt
|
Wysłany: 25-12-2008, 11:53
|
|
|
Auto Center Szic w Opolu-polecam gorąco !!!
Podczas wyjazdu do Czech spotkała mnie miła niespodzianka....-problemy z samochodem.
Juz za Kluczborkiem odczułam drgania na kierownicy.Udałam sie do serwisu Szic.
Zostałam miło przyjęta .Na stacji szybko zdjagnozowali usterkę i okazało się że odpadł odważnik koła przedniego lewego.
Po wyważeniu kół bardzo szybko mogłam kontynuowac podróż.
Do tego miła kawa i przystojni faceci...
Tak trzymać!!! |
|
|
|
 |
stryjekkw
Nowy Forumowicz stryjekkw
Auto: Space Star 1,9 DiD 102KM 2001
|
Wysłany: 17-02-2009, 22:15 Niefachowy serwis ASO Her Gum w Zabrzu
|
|
|
Nie polecam serwisu ASO Her Gum w Zabrzu ul. Mysliwska 2 jeśli chodzi o skomplikowane diagnozy i naprawy silników diesla. Mój problem opisałem pod adresem: http://forum.mitsumaniaki...4044f176#434450 Sprawa dotyczyła utraty mocy i opóźnionym włączaniu turbo w MSS 1,9 did 102 KM, robili diagnostykę komp., polecali wymienić 3 drogie zawory (1000 zł każdy - zawór ciśnienia na pompie wtryskowej, sterowania turbiną, EGR) lub oddać do naprawy pompę wtryskową (jej wymiana to koszt 2000 zł poza ASO, w ASO - kilkanaście tysięcy). Sami nie wiedzieli konkretnie co jest. Kierowali się jakimiś procedurami - nie chcieli brać odpowiedzialności za błędną diagnozę i z góry odmawiali przyjęcia z powrotem części, jeśli ich diagnoza okazała by się nietrafna. Kupiłem 1 zaworek poza ASO, po zamontowaniu okazało się że ich diagnoza jest błędna - oddałem część w hurtowni. Gdybym kupił u nich straciłbym 1000 zł.
. Zostawiłem w tym ASO 516 zł i odebrałem zepsute auto. OMIJAJCIE ICH Z DALEKA jeśli chodzi o naprawy pogwarancyjne diesli wszelkiego typu. Potrafią tylko wymieniać części, ciężko im było zrobić porządną diagnostykę silnika i układu podciśnienia i sprawdzić jego drożność - element po elemencie. Twierdzili że układ ten funkcjonuje prawidłowo(!) a tym czasem prawie w ogóle nie było w nim ciśnienia. Miało być -0,7 jednostek, a jak w innym warsztacie podpięli miernik to nawet strzałka wskaźnika nie drgnęłą! Prawdobodobnie w ogóle go nie sprawdzali tylko opierali się na wskazaniach komputera. W tym ASO moje auto stało 10 dni i nie zostało nawet zdiagnozowane! PORAŻKA.
W końcu okazało się że zapchany był kolankowy łącznik wychodzący z Vacumpompy i w układzie nie było dobrego podciśnienia które steruje m.in. zaworem turbo.
Pomogli mi dopiero w serwisie Adamczyk w Piekarach Śląskich www.bosch-adamczyk.pl u nich diagnoza i naprawa trwała 7 godzin.
Życzę owocnych przemyśleń i trafnych wyborów warsztatów! Pozdrawiam. |
_________________ Klaus. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-02-2009, 23:04
|
|
|
stryjekkw napisał/a: | W końcu okazało się że zapchany był kolankowy łącznik wychodzący z Vacumpompy i w układzie nie było dobrego podciśnienia które steruje m.in. zaworem turbo. |
A nie mówiłem? |
|
 |
Jeremy79
Mitsumaniak
Auto: KIA Carnival 2.9 CRDI
|
Wysłany: 18-02-2009, 12:54
|
|
|
pfx napisał/a: | Automarket - ul. Tkaczowa - Boguchwała. Omijać omijać jak najdalej, a najlepiej w ogóle nie patrzeć w ich stronę. Mówię oczywiście o serwisie. |
Ja tam złego słowa nie mogę powiedzieć na ASO Boguchwała.
Serwisujemy tam nasze Miśki od 1996 (dwie Carismy, Galanta, Space Wagona) i zawsze wszystko było ok. Niejednokrotnie potrafili załatwić jakąś część w duuuużo lepszej cenie niż oficjalna, narzucona przez MMC.
pfx, Może w Twoim przypadku nie chcieli się zabierać za samochód, jak widać z nieznaną przeszłością. Wolę mechanika który powie, że się nie podejmie jakiejś roboty, bo się na tym nie zna, czy nie ma technicznych możliwości, od tego który z góry zakłada, że nie ma problemu, dla niego to bułka z masłem, a później czeka się na samochód miesiącami (przypadki opisywane na forum, nawet w tym temacie). |
_________________ Space Wagon 2,4 GDI 99'
Galant Kombi Sport Edition 2,4 GDI 99'
Carisma Elegance 1,8 GDI 99',
Carisma GLS 1,8 96' |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2009, 22:04 Pochwała dla ASO MITCAR w Warszawie
|
|
|
Chciałbym pochwalić ASO MITCAR w Warszawie.
Dzisiaj byłem w tym serwisie po raz pierwszy. Wcześniej zaglądałe tam do salonu sprzedaży, ale nie miałem jeszcze okazji skorzystać z serwisu.
Przydarzyła mi się w drodze drobna usterka i zajechałem do nich bo miałem najbliżej.
Nie byłem umówiony.
Zostałem jednak natychmiast przyjęty, zanotowano jaki problem mnie sprowadza, a moim autem niezwłocznie zajął się serwisant.
Ja zostałem w tym czasie zaproszony na kawę.
Nie minęło nawet 15 minut, gdy pan z serwisu przyniósł mi kluczyki i zakomunikował, że usterka w moim aucie została naprawiona.
Naprawdę serwis spisał się na medal. Profesjonalnie, miło i szybko.
Mam porównanie z inną warszawską stacją ASO, w której też kiedyś zgłosiłem drobną usterkę. Dostałem termin na za dwa dni. Kiedy się zgłosiłem dokładnie o godzinie, na którą byłem umówiony, zostałem zapytany czy zaczekam na miejscu czy sobie gdzieś pójdę... bo moje auto wjedzie na stanowisko serwisowe za godzinę... Zaprotestowałem wtedy, że będę czekał na wjechanie na stanowisko maksymalnie pół godziny, bo nie po to się umówiłem, żeby teraz tyle czekać. Auto faktycznie wjechało na halę po pół godzinie. Ale wyjechało po trzech godzinach. Chociaż pracy przy nim było może na 15-20 minut.
Jeśli będę wykonywał następny przegląd okresowy albo jakaś naprawę w Warszawie, to na pewno będzie to w MITCAR. |
|
|
|
 |
AutoGT
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI
|
Wysłany: 11-03-2009, 13:20
|
|
|
salezian napisał/a: | A co sądzicie o AutoGT Warszawa Wrocławska ? |
Podłączając się do pytania salezian'a, chciałbym poznać wasze opinie o naszej obsłudze. |
|
 |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 11-03-2009, 15:56
|
|
|
Jeremy79 napisał/a: | pfx napisał/a: | Automarket - ul. Tkaczowa - Boguchwała. Omijać omijać jak najdalej, a najlepiej w ogóle nie patrzeć w ich stronę. Mówię oczywiście o serwisie. |
Ja tam złego słowa nie mogę powiedzieć na ASO Boguchwała.
Serwisujemy tam nasze Miśki od 1996 (dwie Carismy, Galanta, Space Wagona) i zawsze wszystko było ok. Niejednokrotnie potrafili załatwić jakąś część w duuuużo lepszej cenie niż oficjalna, narzucona przez MMC.
pfx, Może w Twoim przypadku nie chcieli się zabierać za samochód, jak widać z nieznaną przeszłością. Wolę mechanika który powie, że się nie podejmie jakiejś roboty, bo się na tym nie zna, czy nie ma technicznych możliwości, od tego który z góry zakłada, że nie ma problemu, dla niego to bułka z masłem, a później czeka się na samochód miesiącami (przypadki opisywane na forum, nawet w tym temacie). |
Jest zasadnicza różnica między słowem - "nie wiem, nie chce mi się, nie znam się, nie podejmuję się, nie mam czasu", a zdaniem - "Tak ma być, bo to wyżyłowany silnik". To już z forum po jakimś czasie mam więcej wiedzy, niż oni.
Wsiada gość do zimnego auta, odpala i z buta na jedynce ciągnie go do odcinki - jeszcze pewnie dotarty nie był. Pogratulować klasy i kultury. |
_________________ ...biała strona mocy....
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-03-2009, 14:35
|
|
|
AutoGT napisał/a: | chciałbym poznać wasze opinie o naszej obsłudze. |
Mieli kłopoty z wymianą wycieraczek i żarówki w przednim reflektorze. Trochę mnie to zniechęciło. O dziwo w Allianz o którym mam złą opinię zrobiono to szybko. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 12-03-2009, 21:27
|
|
|
A mnie w AUTO GT chcieli wymienić komplet sprzęgła za prawie 7 tys w aucie z przebiegiem 33 tys km. Objawy - spadek mocy w pewnym zakresie obrotów. Rownocześnie zostal wymieniony filtr paliwa jako że auto trafilo tam na lawecie po unieruchomieniu na mrozie. Komputer diagn. wykrył zapchany filtr no i po tej operacji auto chodzi jak strzala. Brak objawów ślizgania się sprzęgła i spadku mocy w tym zakresie obrotów. Na moje pytanie czy po wymianie filtra paliwa i jeździe testowej sprzęgło nadal się ślizga otrzymalem odpowiedź stanowczą że tak.......... Jedna wielka bzdura!!!!!! Dostałem też odpowiedź że w Outlanderach bardzo łatwo spalić sprzęgło nawet przy mniejszych przebiegach i że mieli już wiele takich przypadków......pozostawiam to bez komentarza.
Nigdy więcej AUTO GT...
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
martin344 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2009, 20:22
|
|
|
ja miałem tez problem z outlanderem ze sprzęgłem, przebieg 40 tys km i trzeba bylo wymieniac docisk ,tak przynajmniej mowili w ASO Lublin, chcieli cos ponad 1 tys zł, trafil mi sie kupiec i sprzedalem auto i nic nie robilem, jak sie zakopalem w sniegu i ostro operowalem sprzeglem to bylo czuc zapach spalenizny z tarczy |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-03-2009, 22:59
|
|
|
martin344 napisał/a: | jak sie zakopalem w sniegu i ostro operowalem sprzeglem to bylo czuc zapach spalenizny z tarczy |
Wow, to niesamowite że w samochodzie z napędem 4x4 można łatwo spalić sprzęgło |
|
 |
|
|