Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:12 |
Radio w Outku II |
Autor |
Wiadomość |
AlCapone [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2009, 13:41
|
|
|
U mnie radyjko super |
|
|
|
 |
Klaar
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II Int +2.0
|
Wysłany: 07-07-2009, 09:08
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | Są dwa:
-zakleić krańcówkę żeby sie nie wysuwała
-odkręcić krańcówkę i odłączyć od niej przewód |
Dzieki za pomoc, ale miałem nadzieję na mniej drastyczne rozwiązania |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2009, 12:27
|
|
|
Nie zdążyłem w ASO kawy dopić, a już nowe radio zagościło w moim Outlanderze.
Bez najmniejszego problemu wymienili na gwarancji. Pierwsze wrażenia są pozytywne, przynajmniej nie gubi już tak często ustawionej częstotliwości. |
|
|
|
 |
Martens
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 INTENSE+
|
Wysłany: 25-09-2009, 21:05
|
|
|
Mi radyjko działa perfect - zarówno w aglomeracjach jak i w przysłowiowych dziurach.
Mam natomiast inny problem - związany z jego sterowaniem z kierownicy. Czy szanowni forumowicze mogli by podpowiedzieć nowemu koledze jak zmusić "kierownicze sterowanie" by przełaczało zaprogramowane stacje przyciskiem z kierownicy, a nie tylko przelatywalo kolejne czestotliwosci ? Jest to w ogole mozliwe ? |
|
|
|
 |
Mariusz4
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 149 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 25-09-2009, 21:11
|
|
|
Martens napisał/a: | Mi radyjko działa perfect - zarówno w aglomeracjach jak i w przysłowiowych dziurach.
Mam natomiast inny problem - związany z jego sterowaniem z kierownicy. Czy szanowni forumowicze mogli by podpowiedzieć nowemu koledze jak zmusić "kierownicze sterowanie" by przełaczało zaprogramowane stacje przyciskiem z kierownicy, a nie tylko przelatywalo kolejne czestotliwosci ? Jest to w ogole mozliwe ? |
nie jest to możliwe |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 26-09-2009, 23:12
|
|
|
Martens, potwierdzam wypowiedź Mariusz4
Niestety Outek nie posiada tej funkcji (a powinien) i żeby zmienić na inną zaprogramowaną stację trzeba wyciągnąć rękę w stronę radia. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
mk
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 Int+
|
Wysłany: 26-09-2009, 23:44
|
|
|
rozwiązaniem problemu pozostaje .... instalacja MMCS
przyznaję, że byłem pozytywnie zaskoczony, kiedy po instalacji MMCS przyciski na kierownicy zaczęły zachowywać się w jedyny sensowny sposób,
a więc przełączać pomiędzy zaprogramowanymi stacjami.
pozdrawiam
mk |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 28-09-2009, 19:26
|
|
|
Mont napisał/a: | Nie zdążyłem w ASO kawy dopić, a już nowe radio zagościło w moim Outlanderze.
Bez najmniejszego problemu wymienili na gwarancji. Pierwsze wrażenia są pozytywne, przynajmniej nie gubi już tak często ustawionej częstotliwości. |
tAK Z ULICY PODJECHALes i tak bez uprzedniego umawiania sie wymienili ci radio??
To by bylo nieco dziwne, bo nie dosc ze naprawy gwarancyjne zawsze ustalane/wysylane sa do centrali to przeciez raczej nie trzymaja na magazynie tych radyjek tylko je sprowadzaja gdy jest potrzeba... |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

|
Wysłany: 28-09-2009, 20:22
|
|
|
dab napisał/a: | tAK Z ULICY PODJECHALes i tak bez uprzedniego umawiania sie wymienili ci radio?? |
oczywiście, że nie,najpierw musieli przecież "organoleptycznie" stwierdzić usterkę ale już dwa dni robocze po takich oględzinach miałem zaproszenie do ASO. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 28-09-2009, 22:01
|
|
|
No to w koncu wıdze ze MMC PL wreszcıe zamowılo do magazynu wıecej radyjek bo ja musıalem czekac w zeszlym roku ze 3 mıesıace na wymıane |
Dominik |
|
|
|
 |
wowo
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2.0 D Intense+
|
Wysłany: 19-01-2010, 09:19
|
|
|
Byłem ostatnio w RM Filipowicz pytając o losy mojego radia. Uzyskałem odpowiedź, że MMC w końcu przyznało, że problem nie dotyczy wyłącznie samochodów z 2007 roku ale nawet tych z 2009, więc problematyczne radia mają być wymianiane. |
_________________ W końcu dojrzałem - Outek to optymalny wybór |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

|
Wysłany: 19-01-2010, 12:36
|
|
|
Częściej Outkiem jeździ teraz żona ale wczoraj miałem okazję i stwierdzam, że wymienione radio jest o d... "rozstrzaść"
Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 19-01-2010, 12:41
|
|
|
Mont napisał/a: | Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga | chyba że wymienisz np. na ROF1701 prezentuje się w pudełku super. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 19-01-2010, 12:49
|
|
|
rezon napisał/a: | Mont napisał/a: | Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga | chyba że wymienisz np. na ROF1701 prezentuje się w pudełku super. |
Od razu Panowie uprzedzam że RDS jest kiepawy w tej stacji. W mieście i wokoło działa superancko, ale jak byliśmy na sylwka w górach to nie umiał czasami za dobrze dostroić frekwencji na nową danej stacji. Trzeba bylo to robić ręcznie. Ale jest wiele więcej plusów niż minusów tej stacji więc to zaakceptowałem.
Pozdr.
[ Dodano: 19-01-2010, 12:52 ]
Mont napisał/a: | Częściej Outkiem jeździ teraz żona ale wczoraj miałem okazję i stwierdzam, że wymienione radio jest o d... "rozstrzaść"
Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga. |
Mnie wymiana w ramach gwarancji pomogła. Radyjko działało poprawnie. Teraz to radyjko RF ze zmieniarką leży w garaży i zbiera kurz
Pozdr. |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 19-01-2010, 13:10
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | jak byliśmy na sylwka w górach to nie umiał czasami za dobrze dostroić frekwencji na nową danej stacji | w tych warunkach ori nie ma problemów z RDS - wyświetla czasami napis WAIT |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|