[Cari 1.8] Moja piękna w przyszłości Carisma :) |
Autor |
Wiadomość |
CARl
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2009, 11:08 [Cari 1.8] Moja piękna w przyszłości Carisma :)
|
|
|
Witam wszystkich po raz pierwszy(to moj pierwszy post), chcialbm na wstepie pokazac czym teraz smigam po drogach. Oto album mojej Cari
Chcialbym zaznaczyc iz posiadalem juz takową z identycznym silnikiem lecz niestety pewna Pani nie zobaczyla znaku ustap pierszenstwa i stalo jak sie stalo , boooom i pol przodu juz nie mialem. Moge powiedziec, ze Carisma to jest bardzo bezpieczne autko poniewaz obrucilo mnie kilka razy po asfalcie i uderzylem w metalowy slup, chce zaznaczyc iz ta owa Pani miala wg. panow w mundurkach jakies 130-140 km/h i na szczescie nawet siniaka nie mialem.
Ok przyszedl czas na historie z Cari ktora mam teraz. A wiec tak, kupilem ja od kobiety z Łodzi za doslownie grosze poniewaz Cari wymagala DUŻO pracy. Niestety Pani nie wiedziala co to jest dolanie oleju do silnika a juz napewno nie miala pojecia o jego wymianie(silnik pracowal idealnie jak kupilem), pewnego pieknego dnia musialem ruszyc szybciej na skrzyzowaniu i nagle pstryk i panewka sie obrucila az mi chcialo glowice wyrwac. Dwa dni pozniej zabralem sie za szukanie nowego serduszka dla mojego sloneczka, serce dostalem po trzech dniach i zabralem sie do pracy, pojechalem do znajomego mechanika i poprosilem go o narzedzia, kanal i podnosniki. Po 3 dniach wyszedlem zmasakrowany ale ucieszony ze serce bije jak trzeba. Poprzednia wlascicielka miala rowniez stluczke i do wymiany byly lampy przednie, migacze, przednia belka(poszukuje), zderzak(rowniez poszukuje) no i grill. Zderzak dostalem od kumpla ale to jest tylko podrobka i nie przylega jak trzeba. Siedzonka przednie byly pozapadane i boczki nie byly w super stanie poniewaz byly opalone od papierosow. Aby sie moim sloneczkiem wygodnie i milo jezdzilo zabralem sie do szukania calego kompletu foteli i boczkow, po 2 dniach znalazlem czlowieka ktory ma odpowiadajacy mi zestawik, dryn dryn i sie dogadalem za 400zl zestaw z samochodu 60 tys km (Cari II). Wymienilem i stwierdzilem ze nawet moja poprzednia Cari nie byla tak wygodna. Wiem, ze moja obecna Cari wymaga jeszcze wiele wkladu pracy i pieniazkow ale licze na to, ze gdy ja zrobie to mi sie odwdzieczy bezawaryjnoscia i extra wygladem
Napiszcie co sadzicie o moim nabytku. |
|
|
|
 |
Maro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2009, 11:34
|
|
|
Ładna Cari dbaj o nią. |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 16-10-2009, 15:37
|
|
|
CARl, no rzeczywiscie ładnie sie prezentuje twój misiek musze powiedziec a z tym zderzaczkiem to w weekend zobaczymy co sie da zrobic bedziemy w kontakcie |
|
|
|
 |
CARl
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2009, 23:17
|
|
|
Maro carisma jest ladna ale dopiero bedzie naprawde piekna jak ja skoncze w 100% lecz to wymaga pracy i czasu ktorego nie mam za duzo |
_________________ Samochody są jak kobiety, dbamy o nie a one dbają o nas 2x lepiej |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 18-10-2009, 11:50
|
|
|
Carisma jak Carisma, ale tablice rejestracyjne super! |
Ostatnio zmieniony przez mkm 17-01-2010, 12:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
CARl
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2009, 20:56
|
|
|
Wiem wiem tablice sa super Ale jak pech chcial padla mi juz do konca nagrzewnica i niestety we wtorek biore sie do rozbiorki czego nie robi sie dla swojego misia , we wtorek ida pad noz diody zegarka(bo juz nie widze godziny), filterek paliwa, poduszka silnika, montaz glosnikow w drzwiach(JBL GTO 165mm), regeneracja zaczepow zderzaka tylnego(4 urwane) no i oczywiscie czyszczenie mojego misia bo nie moze byc brudny . W pozniejszym czasie wymiana klockow, tarcz, przedniego zderzaka i grilla. Praca przy swoim misiu to sama przyjemnosc |
_________________ Samochody są jak kobiety, dbamy o nie a one dbają o nas 2x lepiej |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-10-2009, 21:03
|
|
|
dasz rade mistrzu Twój misio źle nie wygląda wiec pewnie szybko się uporasz z drobiazgami |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
|
Wysłany: 18-10-2009, 21:10
|
|
|
kupę pracy w nią wkładasz ale się opłaca... Ja ze swoją też miałem trochę problemów i jeszcze trochę muszę zrobić, ale jazda to sama przyjemność... |
_________________ Pozdrawiam
Sylwan
Była - Carisma 1.6 GLX 16V 97r - 2007-2023
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...
 |
|
|
|
 |
CARl
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-10-2009, 11:47
|
|
|
Sylawn, masz racje wkladam w nia kupe pracy ale to jest Mitsubishi i musi byc piekne. Niedlugo wymiana felg na nowe(dostalem od kumpla za kilka pomocy przy jego wozie), Cari dostanie nowe buciki |
|
|
|
 |
|