[EAxA] Lampy tylne |
Autor |
Wiadomość |
zuku3210
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 492 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 18-12-2009, 00:27
|
|
|
robertdg napisał/a: | rzecz jasna ze jedna bedzie "pachniala" nowoscią a druga nie | no to to wiadomo, jedna sie przypoleruje, drugą przybrudzi i bedzie dobrze
robertdg napisał/a: | ponadto zamiennik nie jest w niektórych miejscach starannie wykonany, poczytaj w tym temacie kilka postów wyzej i wszystkiego sie dowiesz. | to juz wyczytałem ("że ostre krawędzie, mocowanie żarówki" i inne nieistotne rzeczy) ale nie ma tu żadnej odpowiedzi na moje pytanie Czy jak założe obie to będzie duża różnica:
-koloru(wynikająca z mieszanki plastiku, nie nowości)
-wykonania wzoru klosza (perforacja,wzorki, kwadraciki,paski)
-kiedy będą świecić,wynikająca z punku wymienionego wyżej
Bo to że nowe i ładniejsze to oczywiste a że mocowania pasują juz ustalone, no i po zdjęciach patrze że ta moja Koito mocowania i tył ma idealny jak Depo.
prelud napisał/a: | ja mialem lampy przedliftowe a zalozylem poliftowe oryginalne japonskie KOITO zreszta mozesz sobie zobaczyc w pierwszym poscie tego tematu.Ja widzisz roznia sie one kolorem kloszu od kierunkowskazu.Masz taka sama ta jedna sztuke? | ja mam Koito z przeźroczystym kierunkowskazem więc na pierwszy rzut oka wygląda identycznie. |
_________________ "ej ty nie bądź menciu taki hop do przodu,
to nie jest gra jak w GTA czy SEGA Mega Drive,
do napisu "game over" wystarczy z nieba strzał,
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21943 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-12-2009, 11:59
|
|
|
zuku3210 napisał/a: | chodzi Tobie o odcienie czy o co konkretnie? | Tak. O odcień. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2009, 13:58
|
|
|
zuku3210 napisał/a: | -koloru(wynikająca z mieszanki plastiku, nie nowości) |
Tak. BĘDZIE....a do tego po 2-3 latach zmatowieje ta nieoryginalna....
zuku3210 napisał/a: | -wykonania wzoru klosza (perforacja,wzorki, kwadraciki,paski) |
Przypuszczam że też TAK....bo same soczewki w kloszu mogą być inne i już będzie różnica....
zuku3210 napisał/a: | -kiedy będą świecić,wynikająca z punku wymienionego wyżej |
Tu wręcz jestem Pewien że tak..... |
|
|
|
 |
ŁapaV6
Nowy Forumowicz
Auto: :))
|
Wysłany: 21-12-2009, 22:27 [EA5A/W 2.5] Jak rozebrac lampę tylnią??
|
|
|
Czy ktoś z Was rozbierał kiedyś lampę tylnią?? Mam ją w tej chwili w ręce,ale nie mogę rozebrac,nawet już kawałek ułamałem na rogu. Moja stara jest pęknięta i jutro wybieram się żeby takiej poszukac,chodzi tylko o plastik. Mam wyciągnięta lampę,ale musze ją rozdzielic i wymienic obudowę. Chodzi o sedana . Jeżeli ktoś ma z tym jakieś doświadczenia proszę o odpowiedź |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-12-2009, 23:37
|
|
|
ŁapaV6 napisał/a: | Moja stara jest pęknięta i jutro wybieram się żeby takiej poszukac,chodzi tylko o plastik. Mam wyciągnięta lampę,ale musze ją rozdzielic i wymienic obudowę | Jak pęknięta na kloszu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ŁapaV6
Nowy Forumowicz
Auto: :))
|
Wysłany: 22-12-2009, 15:29
|
|
|
Po prostu mam pęknięty klosz i chcę go ściągnąć,ale nie wiem jak... Ułamałem już kawałek i nie chcę zniszczyć niczego więcej. Rozbierał ktoś z Was lampę z tyłu?? Nie wiem czy w ogóle można to od siebie oddzielić?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 22-12-2009, 16:58
|
|
|
ŁapaV6, klosz jest niewymienialny, jest on na stale zgrzewany z lampa, jedyne co mozesz zrobic to wymienic cala lampe. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Nev-X
Mitsumaniak Przemek

Auto: Galant EA6A 4D68
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2009 Posty: 230 Skąd: Kraśnik
|
Wysłany: 22-12-2009, 18:53
|
|
|
A próbował ktoś przerabiać tylne lampy na USDM czyli dodać do każdej lampy po jeszcze jednej żarówce do pozycji i stopu?? Ja chciałem przerobić jednak po odkręceniu okazało się że nie ma otworów na oprawki żarówek więc odpuściłem. Kolega w Civicu tak robił i miał wolne miejsca. Fajnie to wygląda według mnie |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21943 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-12-2009, 19:44
|
|
|
Nev-X napisał/a: | A próbował ktoś przerabiać tylne lampy na USDM czyli dodać do każdej lampy po jeszcze jednej żarówce do pozycji i stopu?? | Ja zrobiłem tak w swoim, ale tylko dołożyłem pozycyjne. Dokładnie po wywierceniu otworu w plastikowej obudowie lampy i w odbłyśniku wkręciłem koszyczek z żarówką W5W. Wszystko dokładnie uszczelniłem silikonem. Pozycyjne zamontowane jest obok żarówki od przeciwmgielnych. Jest tak: od klapy świeci pozycyjne, przerwa na odblask i od zewnątrz też pozycyjne (ori). Fajnie to wygląda, a robótka przyjemna. |
|
|
|
 |
Nev-X
Mitsumaniak Przemek

Auto: Galant EA6A 4D68
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2009 Posty: 230 Skąd: Kraśnik
|
Wysłany: 22-12-2009, 20:07
|
|
|
Ja właśnie chciałem wkręcić dodatkową w miejsce odblasku ale to chyba nie zdało by zadania. Chciałbym żeby świeciły dwie obok siebie żarówki |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 22-12-2009, 20:12
|
|
|
Hugo, poprosimy o zdjecie efektu koncowego. |
 |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-12-2009, 21:05
|
|
|
Jakie mają oznaczenie żarówki dwuwłóknowe tylnej lampy? Mam jedną Koito jedna Philips i oznaczenia jakie się na nich powtarzaja to "2DU" i numer "7443" reszta to jednostki napięcia itp. Pokazałem taką żarówke dzisiaj gościowi w jednym sklepie motoryzacyjnym to się tylko zapytał gdzie ja to znalazłem Potrzebna będzie wyprawa do serwisu? Problem w tym że potrzebuje je do południa już kupić. A jutro wogóle wrzuce jak sie ma ten zamiennik Depo do Koito jak zamontuje. |
 |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 625 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 22-12-2009, 21:37
|
|
|
Zwykła żarówka dwuwłóknowa 21/5W 12V do świateł mijania i stop. Symbol myślę będzie zależny od producenta, a po takim haśle bym chyba sklep zmienił Ja kupowałem swoją w malutkim osiedlowym z częściami do fiata i alfy, bo miałem najbliżej i nie było problemu. |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-12-2009, 21:42
|
|
|
spown napisał/a: | a po takim haśle bym chyba sklep zmienił | byłem w pracy, przejeżdzając busem zobaczylem na szybko jakis sklep z gratami i zaszedłem,młody gosc siedzial za kasą jakis,sam wczesniej takiej nie widzialem wiec pomyslalem ze bedzie problem.Jezeli to standardowa zarówka to już jestem spokojny i napewno jutro znajde gdzies,dzieki |
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 22-12-2009, 22:34
|
|
|
zuku3210, ja ostatnio u siebie wymienialem ta zarówke wyglądała następująco, oznaczenia jak pisze spown, koszt 8zł
 |
 |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 27-12-2009, 15:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|