Mój Lancerek C66A |
Autor |
Wiadomość |
spyder_1988
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1,6 16V -92r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-04-2010, 19:00 Mój Lancerek C66A
|
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów
Chciałbym przedstawić wam historię mojego autka. Swojego Misia kupiłem 2 lata temu i od tego czasu zmienił się diametralnie, z resztą sami to ocenicie
Otóż na początku autko wyglądało tak:
Stan karoserii był nieciekawy, a nawet bardzo nieciekawy więc auto poszło do zaprzyjaźnionego blacharza. Tutaj kilka zdjęć z prac remontowych:
W związku z zaawansowanymi pracami remontowymi zapadła decyzja o zmianie koloru auta na bardziej oryginalny Na szczęście mam brata lakiernika więc nie było z tym żadnych problemów Tak wyglądały prace przygotowawcze do malowania (sorki za jakość )
A tutaj misio już gotowy do wywozu do malarni
Teraz czas na kolorek Wybrałem taki bardzo oryginalny i rzucający się w oczy, oceńcie sami na zdjęciach malowanie wnęk:
A tutaj miso już w nowej skórze:
Nadszedł czas żeby złożyć wszystko razem więc razem z bratem wzięliśmy się do roboty, przy okazji zaraz przyciemnialiśmy tylne szyby, co by słońce nie raziło szkoda tylko że tylna szyba jest taka wypukła i samemu nie dałem rady jej okleić muszę kiedyś zawitać z tym do jakiejś firmy niech oni się tym zajmą
A tak prezentuje się kolorek w słońcu
Po złożeniu (jeszcze bez świateł przeciwmgłowych i listw chromowanych w zderzakach) Misiek wygląda następująco:
Lancerek przeszedł też konserwacje podwozia i ogólnie karoserii, z braku czasu dopiero po jakimś czasie zostały założone lampy w przednim zderzaku, następnie założyłem dupleksowy tłumik końcowy o średnicy 2 cali oczywiście z odpowiednimi końcówkami i o ładnym delikatnym basowym brzmieniu otwory w zderzaku przygotowałem jeszcze przed malowaniem więc wystarczyło tylko dopasować z biegiem czasu pomalowane zostały także elementy wnętrza, lecz tylko w macie (za bardzo by odbijały w nocy podświetlanie licznika) a ostatnio zakupiłem alufelgi 4X114,3 6,5X15" i do tego komplet nowych oponek Toyo Proxes T1R w rozmiarze 195/50/R15.
Aktualnie autko prezentuje się następująco:
W niedalekich planach jest zrobienie z misia małego potworka, silnik do swap-a mam już zakupiony, jest już rozebrany i powolutku na robiony remont kapitalny (mowa tu oczywiście o silniku 4G63 ) muszę jeszcze tylko zdobyć wiązkę od eclipsy skrzynie biegów i półosie, następnie w planach jest mocniejszy hebel i zawias, ale zobaczymy jak to wszystko pójdzie Póki co to byłoby na tyle jak będą zachodzić zmiany to oczywiście będę was informował
Pozdrawiam. |
|
 |
macieekg
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 377 Skąd: Głosków k. Piaseczna
|
Wysłany: 18-04-2010, 19:10
|
|
|
No faktycznie twój lancer przeszedł niemałą metamorfozę.
Oczywiście bardzo in plus. Z przodu wygląda bardzo zadziornie z tą felgą.
Jaki teraz masz tam silnik? Po swapie na 4G63 będzie naprawdę szybki |
_________________ Live to ride, ride to live by
Mitsubishi Colt CAO 1.6 16v |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 18-04-2010, 19:11
|
|
|
Bardzo ładny kolor! Też chcę brata lakiernika!:] Gratuluję pięknego, klasycznego lancerka:) |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
spyder_1988
Forumowicz

|
Wysłany: 18-04-2010, 19:19
|
|
|
W autku narazie znajduje się silnik 4g92 czyli 1,6 16v o mocy 113 km więc nie jest źle, ale po zmianie będzie aż 150 koników i to już na starcie, a dalej to już się okaże w późniejszym czasie, może coś się dołoży do tego stadka |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23633 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-04-2010, 19:35
|
|
|
Kawal dobrej roboty, prezentuje sie lepiej niz nowy z salonu, brawa za chęci i wkład pracy, oby Misiek odwdzieczyl się bezawaryjnoscia, ciesz się, dbaj o autko, spełniaj marzenia, ale do jeziorka już nie wjezdzaj autkiem, no chyba ze masz pakiet amfibia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 18-04-2010, 20:29
|
|
|
no piekna bestia, te lancerki po lifcie bardzo mi się podobają. RE5PECT za włożoną pracę. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 18-04-2010, 20:45
|
|
|
Mnie się nie podobaja, ale Twój mi się podoba.
Troche przedobrzyłeś z malowaniem deski, ale to tylko moje zdanie, zeby nie bylo "za rozowo"
Reszta… Jak napisali koledzy.
Brawo. |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 18-04-2010, 22:16
|
|
|
Pięknie . Lepszy niż te wszystkie igiełki z alledrogo |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 19-04-2010, 00:57
|
|
|
Kolejny zapaleniec, to się ceni
Fajnie widzieć jak te "staruszki" dostają drugą szansę... |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 19-04-2010, 10:12
|
|
|
mitsu_pl napisał/a: | "staruszki" | Problem albo raczej zaleta tego rocznika Lancera jest fakt że jeżeli jest odrobine zadbany to przechodnie mu dają do 10 lat Gratki dla Ciebie spyder_1988, auto wygląda bosko
edit: przedni spojler od GTI byłby uwięczeniem dzieła którego dokonałeś |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
k@rol
Mitsumaniak 02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: Bedzin
|
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 21-04-2010, 16:13
|
|
|
powoli.... domykam.... opadniętą.... szczękę....
Jeden z najładniejszych Lancerników, jakie widziałem. |
|
|
|
 |
Mithrill
Mitsumaniak Łukasz

Auto: Lancer 1.6 16V (C66A)
|
Wysłany: 04-05-2010, 00:39
|
|
|
O wow!
Mam ten sam model Lanca po lifcie i muszę powiedzieć, że auto ma potencjał
Niezła robota! |
|
|
|
 |
emilio_09
Mitsumaniak

Auto: Mirage
|
|
|
|
 |
spyder_1988
Forumowicz

|
Wysłany: 04-05-2010, 20:16
|
|
|
Fajnie że wam się podoba moje autko ostatnio już miałem nawet kilka ofert kupna, a jeden pan stwierdził to co napisał wcześniej mouseman
mouseman napisał/a: | Problem albo raczej zaleta tego rocznika Lancera jest fakt że jeżeli jest odrobine zadbany to przechodnie mu dają do 10 lat |
W związku z dalszymi zmianami powolutku ruszają prace nad nowym "serduszkiem" dla Misia ale zanim nastąpi przeszczep trzeba jeszcze zrobić kilka innych zmian, na początek idą hamulce i tutaj mam już do was pytanie... a mianowicie od czego mogę założyć tylne hebelki oczywiście tarczowe, bo te ochydne bębny już mnie denerwują szukałem od gti ale to raczej towar deficytowy chyba że nowe ale tu znowu koszt ogromny |
Ostatnio zmieniony przez spyder_1988 12-05-2010, 18:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|