Forum jest opłacane z pieniędzy pochodzących z dobrowolnych składek Forumowiczów. Jeżeli uważasz, że Forum jest warte tego, żeby istniało i masz ochotę dobrowolnie dołożyć się do jego istnienia zapraszamy do tego tematu
Auto: Galant Sport Edition '98 EA2A
Kraj/Country: Polska Pomógł: 216 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 6398 Skąd: Wolsztyn
Wysłany: 29-07-2010, 17:22 [EAx 97-04] Jak zdjąć podsufitkę
Mając 2 tygodniowy urlop grzechem byłoby nie skorzystać i nie dać do obszycia na czarno podsufitki . Dlatego pytanie jest krótkie (poniewaz nigdy w żadnym aucie tego nie robiłem). Jak zdjąć podsufitkę w Galancie EA sedan? Gdzie jest mocowana i na co zwrócić uwagę? Z góry dzięki za rady.
_________________ Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant Sport Edition 2.0 16V A/T '98
Mazda 626 2.0 16V GLE Special '95 (sprzedana)
Mitsubishi Colt C50 1.3 8V '90 (sprzedany)
Mitsubishi Colt CA0 1.6 16V Postert '92 (sprzedany)
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 12V '97 (sprzedany)
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć Diesel'em...
Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska Pomógł: 332 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 6368 Skąd: KSSE
Wysłany: 29-07-2010, 20:46
Trzeba ściągnąć wszystkich 6 osłon słupków (słupków przednich x2, słupków środkowych/bocznych x2, słupków tylnych x2), osłony słonecznikowe/przeciwsłoneczne x2, lampke oświetlenia kabiny, wzdłuz tylnej szyby są 3 kołki, jeden centralnie po środku, pozostałe kilkanascie cm dalej, mniej więcej w 1/2 odleglosci od srodkowego do kazdego skraju, potem zsunac 4 uszczelki drzwi od góry, odkręcić wszystkie rączki podsufitki sztuk 4 i podsyfitka powinna zleciec w dół.
Zdjęcie poglądowe
W manualu w dziale Body, możesz poglądowo zerknąć na instrukcje, jednakże sa tam instrukcje dla aut z szyberdachem, tylko się nie pytaj co to jest Body
Swoją droga jest to instrukcja demontażu podsufitki, niestety nie mam pojecia czy podsufitka wyjdzie którąś wnęką drzwi, teoretycznie jak się troche pokombinuje to powinna wyjsc, choc przyznam, że raz spotkałem się z takim autem, w którym trzeba było wyciąć szybę czołową aby wyciągnąć podsufitke.
Powodzenia.
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
Auto: Galant Sport Edition '98 EA2A
Kraj/Country: Polska Pomógł: 216 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 6398 Skąd: Wolsztyn
Wysłany: 30-07-2010, 12:55
Owczar napisał/a:
Podsufitka wychodzi drzwiami.
Owczar napisał/a:
Najlepiej przez przednie drzwi
Ciężko jest? Drzwi rozumiem, że otwarte do oporu i pewnie oparcia foteli położone na max? Co jeszcze należy zrobić aby się nie namęczyć i nic nie uszkodzić?
_________________ Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant Sport Edition 2.0 16V A/T '98
Mazda 626 2.0 16V GLE Special '95 (sprzedana)
Mitsubishi Colt C50 1.3 8V '90 (sprzedany)
Mitsubishi Colt CA0 1.6 16V Postert '92 (sprzedany)
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 12V '97 (sprzedany)
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć Diesel'em...
Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska Pomógł: 332 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 6368 Skąd: KSSE
Wysłany: 30-07-2010, 21:03
Owczar napisał/a:
I uważaj na te kołki z tyłu. Mi się urwało mocowanie, a kołek nie wyszedł...
można zsunąc podsufithe do przodu, kołki zostają w karoserii, a pozniej mozna je delikatnie srubokrecikiem wyciagnac, nie siedza za specjalnie mocno.
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie