Przesunięty przez: Hubeeert 23-10-2010, 10:24 |
Ludzie! Powstrzymajcie mnie bo zgrzeszę (z nową Sportage)! |
Autor |
Wiadomość |
ICECOOL
Forumowicz
Auto: Galant 2001 2.4GDI man. avance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2010, 10:52
|
|
|
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Kia lepsza od Mitsubishi |
Błędne wyciągasz wnioski ze słowa pisanego. Jeszcze raz: "ale przynajmniej jeżeli chodzi o wymiary to owszem, ale ustępuje nowej Sportage". Poza tym jak pisałem na wstępie (nie czytałeś zapewne początku, albo czytałeś mocno niedokładnie) właśnie temat niezawodności i związanego z tym miejsca produkcji oraz ogólnie marki KIA jest dla mnie podstawowym (i jedynym) czynnikiem powodującym rozterki.
PS. Panie miłośniku Toyoty, czy to forum jest aby na pewno właściwe dla ciebie? Ja nie włażę na inne fora i prowokuję. I nie proponuję wciskać komuś Mitsu.
A twoja propozycja dot. Urban Cruisera była kuriozalna
[ Dodano: 17-08-2010, 11:01 ]
Fragu napisał/a: | Nowa kia wygląda naprawdę konkretnie. Dzisiaj widziałem taką w jakimś ciemnym kolorze z diodami do jazdy dziennej. Fajnie się prezentuję.
ASX na początku bardzo mi się podobał, ale przez to że każdy miś ma teraz jedną paszczę..jakoś mi się szybko znudził |
Słusznie prawisz.
Fragu napisał/a: | MITSUBISHI_WRC, tak samo jak nie wiadomo jak będzie się sprawował ASX. Nie bądź wróżka |
Z całą pewnością najlepiej będzie się sprawował Urban Cruiser |
_________________ Gal is all |
|
|
|
 |
color1
Forumowicz
Auto: osobowe
|
Wysłany: 17-08-2010, 17:17
|
|
|
koledzy, nie ma się co spierać ani gdybać - każdy użytkownik auta ma cichą nadzieję, że będzie mu bezawaryjnie służyło jak najdłużej, i to niezależnie od emblematu na masce
sportage, asx, qq są autami na podobnym poziomie cenowym więc i chyba technologia w nich zaszyta ma swoje uzasadnienie jeśli chodzi o cenę końcową... w dodatku asx sprowadzany z japonii jest obarczony dodatkowym kosztem akcyzy i transportu. stąd wniosek, że nie mogą od siebie odbiegać znacząco ani jakością wykonania, ani technologią (niezawodnością). kia z każdym nowym modelem pokazuje że jest silnym graczem więc chyba nie powinno być źle...
gdybym się nagiął i uparł, pewnie poczekałbym na odbiór tego asx, bo to on był w pierwszej kolejności do zakupu. ale nie ukrywam, że sportage bardziej mi przypadła wizualnie do gustu i faktycznie miejsca w niej więcej, wygodniejsze fotele z tyłu (o co miałem zastrzeżenia do asx) no i bagażnik ponad 650 ltr.
jak to się mówi pożyjemy, zobaczymy - a jeśli po drodze spotkam jakiegoś asx to z pewnością będę się za nim oglądał |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
|
Wysłany: 17-08-2010, 20:34
|
|
|
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | ASX jest produkowany w Japonii i tu można być pewnym że będzie to samochód na długie lata a i z odsprzedażą nie powinno być większych problemów. |
Straciłem taką pewność gdy dokładniej obejrzałem ASX-a. W moich oczach to auto po za wyjątlową, atrakcyjną sylwetką nie bardzo ma czym imponować. Gdy padłem na kolana i zajrzałem od tyłu na układ wydechowy nie mogłem uwierzyć że w aucie które stoi w salonie może być taka RDZA. Zwróćcie uwagę bo może to tylko ten jeden egzemplarz ma taki feler albo i nie.
Zdjęcie zrobione telefonem
Uploaded with ImageShack.us |
Ostatnio zmieniony przez irekmiecz 14-10-2010, 21:35, w całości zmieniany 7 razy |
|
|
|
 |
ICECOOL
Forumowicz
|
Wysłany: 17-08-2010, 20:43
|
|
|
irekmiecz napisał/a: | MITSUBISHI_WRC napisał/a: | ASX jest produkowany w Japonii i tu można być pewnym że będzie to samochód na długie lata a i z odsprzedażą nie powinno być większych problemów. |
Straciłem taką pewność gdy dokładniej obejrzałem ASX-a. W moich oczach to auto po za bardzo atrakcyjną sylwetką nie bardzo ma czym imponować. Gdy padłem na kolana i zajrzałem od tyłu na układ wydechowy nie mogłem uwierzyć że w aucie które stoi w salonie może być taka RDZA. Zwróćcie uwagę bo może to tylko ten jeden egzemplarz ma taki feler albo i nie. |
tonyhc i każdy, kto ma taką możliwość, proszę o weryfikację powyższego |
|
|
|
 |
color1
Forumowicz
|
Wysłany: 17-08-2010, 20:56
|
|
|
color1 napisał/a: | no i bagażnik ponad 650 ltr. |
- oczywiście nie 650 a 560+ |
|
|
|
 |
ICECOOL
Forumowicz
|
Wysłany: 17-08-2010, 21:08
|
|
|
Oż fak, nie wygląda to dobrze
No ja rozumiem, że podróż długa, że z Japonii, ale...
|
|
|
|
 |
seir
Mitsumaniak
Auto: Sprzedane
|
Wysłany: 18-08-2010, 01:47
|
|
|
U mnie czysto i jakby trochę inaczej to wygląda |
|
|
|
 |
ICECOOL
Forumowicz
|
Wysłany: 18-08-2010, 09:50
|
|
|
seir napisał/a: | U mnie czysto i jakby trochę inaczej to wygląda |
Ale chodzi Ci o to, że układ wydechowy inaczej wygląda? Może zdjęcie jest trefne. To zrób zdjęcie swojemu to porównamy. |
|
|
|
 |
marpit
Forumowicz
Auto: berlingo
|
Wysłany: 18-08-2010, 10:37
|
|
|
A może coś się przytrafiło tu i ówdzie i zastosowali druciarstwo by... i spawanie |
_________________ Coś tu będzie |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
|
Wysłany: 18-08-2010, 16:54
|
|
|
marpit napisał/a: | A może coś się przytrafiło tu i ówdzie i zastosowali druciarstwo by... i spawanie |
A może morze tak działa na metale i po lekkim przepaleniu slady erozji powierzchniowej nie korozji znikają? Przynajmniej na czas jakiś. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
seir
Mitsumaniak
Auto: Sprzedane
|
Wysłany: 18-08-2010, 19:46
|
|
|
A jednak ASX:rdza 0:1
 |
|
|
|
 |
color1
Forumowicz
|
Wysłany: 18-08-2010, 23:02
|
|
|
no już nie wieszajcie tak psów na tym asx - moze warto bardziej oficjalnie zapytać (np. na facebook-u) co mitsu ma do powiedzenia w tej sprawie, gdyż jak widac nie jest to odosobniony przypadek... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2010, 08:14
|
|
|
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Ja też , na początku były zachwyty nad trzema diamentami, teraz podchodzę do tego zupełnie inaczej. Toyota uczy się na błędach |
to obejrzyj jeszcze podwozie toyoty corolli i ich tez przestan lubic,
napewno spora grupa osob z tego forum odetchnie z ulga
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 19-08-2010, 08:33
|
|
|
Nie przesadzajcie z tą rdzą. Samochody podróżujące kilka tygodni droga morską ją miewają, bo nie da się wszystkiego tak zabezpieczyć. Można sobie kupić VW, Ładę, Opla czy Alfę, które podróżują na TIRach i pociągach i jeśli nie przyjechały zimą to rdzy nie będzie. Nawet na części Toyot nie powinno być, bo robione były w Turcji, ale chyba Auris już będzie miał bo pochodzi z Afryki (jeśli dobrze pamiętam). |
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
|
Wysłany: 19-08-2010, 08:50
|
|
|
Cytat: | Ja też , na początku były zachwyty nad trzema diamentami, teraz podchodzę do tego zupełnie inaczej. Toyota uczy się na błędach i w następnych modelach (zatrudniając inżynierów odpowiedzialny za jakość) chcę do perfekcji dopracować samochody które nie będą miały wad , no a Mitsubishi... |
Zapewne tylko Toyota ma " inżynierów odpowiedzialnych za jakość"
Zapewne tylko Toyota uczy się na błędach - aż strach pomyśleć, na czym będą się uczyli jak tych błędów już zabraknie. Na szczęście nie zanosi się na to.
Śledząc ten wątek tylko czekam na to, kiedy jakiś "Znawca" z oburzeniem ogłosi, że widział rdzawy nalot na tarczach hamulcowych w nowym Mitsubishi
Toż to szoook, i na pewno świadczy o tym, że Mitsu robi auta o kiepskiej jakości, nie ma co.
Mało tego, taki nalot pojawia się prawie za każdym razem po dłuższym postoju auta !
Ale feler,nie sądzicie ???
A tak na poważnie...
Jeżdzę m.in. dwoma Mitsu mającymi po kilkanaście lat. W każdym ori wydech ( który zapewne też miał rdzawy nalot na początku) wytrzymał do tego roku. Czyli jeden 14 lat, drugi 17. Jak więc czytam te lamenty i przepowiednie "znawców", to ogarnia mnie śmiech
Nie jestem ślepy na wady Mitsu, ale jestem też świadom zalet tych aut. I dla mnie właśnie one przeważają. Krytykujmy - ale nie znajdujmy wad i sensacji tam, gdzie ich nie ma - nie róbmy z siebie dziennikarzy Faktu i Super Expressu. |
|
|
|
 |
|