Twój pierwszy problem z nowym lancerem. |
Autor |
Wiadomość |
airchick
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 Invite Orient Red
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2010, 16:15
|
|
|
Tempomat. Czekam teraz w kolejce na usunięcie usterki. |
_________________ Lancerka się melduje |
|
|
|
 |
jaras73
Nowy Forumowicz jaras
Auto: Lancer Sportback 1.8 invite
|
Wysłany: 21-09-2010, 11:38
|
|
|
airchick napisał/a: | Tempomat. Czekam teraz w kolejce na usunięcie usterki. |
Miałem ten sam problem. Cztery godziny w ASO potem jazda próbna i nic, kazali przyjechać na drugi dzień bo ja już nie miałem czasu. Jadąc z ASO próbowałem i zadziałał więc na drugi dzień już nie jechałem do servicu. Nawiasem mówiąc to miałem wrażenie że pracownik do końca nie wiedział jak tempomat się włącza i ustawia. Teraz jest już ok. |
|
|
|
 |
airchick
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 Invite Orient Red
|
Wysłany: 21-09-2010, 16:17
|
|
|
jaras73 napisał/a: | airchick napisał/a: | Tempomat. Czekam teraz w kolejce na usunięcie usterki. |
Miałem ten sam problem. Cztery godziny w ASO potem jazda próbna i nic, kazali przyjechać na drugi dzień bo ja już nie miałem czasu. Jadąc z ASO próbowałem i zadziałał więc na drugi dzień już nie jechałem do servicu. Nawiasem mówiąc to miałem wrażenie że pracownik do końca nie wiedział jak tempomat się włącza i ustawia. Teraz jest już ok. |
Mnie się raz załączył na chwilę. Na pierwszym przeglądzie odkryto "gniazdo"mysz na kielichu. Czy to możliwe, żeby ewentualnie one coś napsuły? Mój ma przebieg 6800km. |
_________________ Lancerka się melduje |
|
|
|
 |
el_diablo
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 240 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 22-09-2010, 11:00
|
|
|
airchick napisał/a: | Na pierwszym przeglądzie odkryto "gniazdo"mysz na kielichu. Czy to możliwe, żeby ewentualnie one coś napsuły? Mój ma przebieg 6800km. |
Musisz zainstalować kota. Kot nie musi być z ASO, może być aftermarketowy zamiennik |
_________________ Lancer Sportback 1.8 Invite CVT - od ponad 10 lat |
|
|
|
 |
alfiq
Forumowicz dexter
Auto: Lancer Sportback Invite
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2010 Posty: 153 Skąd: śląskie
|
Wysłany: 22-09-2010, 12:56
|
|
|
Panowie, ktoś już o tym kiedyś pisał, bo pamiętam ale znaleźć nie mogę. Czy to normalne dla tego modelu, że gdy przy skręconych kołach pokonuje się jakieś nierówności na małej prędkości, to słychać na początku manewru taki stuk (dość głośny), jakby się coś rozciągało, cy cuś ? Zauważyłem, że co jakiś czas, przy ruszaniu, czy to przodem, czy tyłem, właśnie w takich okolicznościach jw. dochodzi mnie taki dźwięk ze strony zawieszenia przedniego. WTF ? |
|
|
|
 |
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
|
Wysłany: 24-09-2010, 23:12
|
|
|
U mnie jest od początku przy pokonywaniu progów zwalniających i to nie tylko przy skręconych kołach Pierwsza wzizyta w serwisie - przesmarowali - pomogło na 2-3 miesięce, druga wizyta - wymienili w ramach gwarancji jakąś uszczelkę + smarowanie - pomogło na kilka miesięcy, teraz znowu słychać ten dźwięk... Na trasie jest git, jak wpadnie w dziurę też ok tylko te progi + w momencie zjeżdżania z górki i wjazdu na płaskie (nigdy nie umiem tego obrazowo dobrze opisać...- coś jak punkt k na skoczni ;P) przy skręconych kołach. |
|
|
|
 |
berladi
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB;Colt 1.1
|
Wysłany: 09-10-2010, 21:30
|
|
|
U mnie stuka zawieszenie gdy jadę bardzo powoli,około 15 do 30 km/h po lekko nierównej drodze.Przy wyższych prędkościach i nawet bardziej nierównej drodze się uspokaja i jest cisza,więc się nie przejmuję na razie.Zauważyłem też stuki gdy wykonuję szybkie i gwałtowne ruchy kierownicą na luzie.Gdzieś już o tym było(słabsze ciśnienie wspomagania na niskich obrotach czy coś w tym guście )więc bez paniki,chociaż trochę to denerwuje. |
|
 |
Zbigi
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 210 Skąd: Milanówek
|
Wysłany: 09-10-2010, 23:10
|
|
|
berladi napisał/a: | U mnie stuka zawieszenie gdy jadę bardzo powoli,około 15 do 30 km/h po lekko nierównej drodze.Przy wyższych prędkościach i nawet bardziej nierównej drodze się uspokaja i jest cisza,więc się nie przejmuję na razie.Zauważyłem też stuki gdy wykonuję szybkie i gwałtowne ruchy kierownicą na luzie.Gdzieś już o tym było(słabsze ciśnienie wspomagania na niskich obrotach czy coś w tym guście )więc bez paniki,chociaż trochę to denerwuje. |
Wiem. To chyba ja o tym pisałem. Mam dokładnie to samo. Też mnie to denerwuje. Zastanawiam się nad wizytą w innym ASO. Może mamy coś z zawiechą a może z maglownicą.
Na dwoje babka wróżyła. Może być też takie coś w tzw."NORMIE" a wtedy jestaśmy w czarnej "D". W żadnym nowym samochodzie nie miałem żadnych stuków przy kręceniu kierownicą ani przy wolniejszym jechaniu. Boję się, że w maglownicy jest jakiś niedobry luz a ASO o tym wie (wpadka konstrukcyjna lub zła regulacja w fabryce) i odżegnują się od tematu mówiąc ten typ może tak mieć. Może coś innego. Tak czy inaczej coś jest nie tak. |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 10-10-2010, 21:41
|
|
|
Też mam te stuki... Ani chybi wada konstrukcyjna... Za miesiąc mam przegląd więc zwrócę ASO na to uwagę ale sądząc z postów prawie każdy tak ma... Lista się wydłuża...
1.Stuki zawieszenie przód (często)
2.Stuki wydechu przy odpalaniu (czasami)
3.Stuki z tyłu... cholera wie czego (czasami)
4.Lekki zgrzyt przy wrzucaniu dwójki (czasami)
5.Problemy z wbiciem wstecznego (często)
6.Skrzypienie drzwiczek schowka (czasami)
7.Rezonans przednich-bocznych szyb (czasami)
8.Rezonans przedniej szyby (czasami)
Mitsubishi wyraźnie dryfuje w regiony Alfy-Romeo... Jak tu nie kochać ale czasami...(pip) |
_________________ ... |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 10-10-2010, 22:00
|
|
|
Stuki, puki i co tam jeszcze to pikuś(Pan Pikuś). Ale ten zgrzyt przy przełączaniu na "dwójkę", mimo, że raz na jakiś czas, to i tak mnie wybija z równowagi( a ludzie na chodniku patrzą, jaki to matoł biegów nie potrafi przełączyć). Wsteczny nie ma synchronizacji, trudne wbijanie może sie zdarzyć, choć też wywołuje traumę... |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-10-2010, 22:11
|
|
|
Zawieszenie w Lancerze to jakaś porażka, w poprzednim modelu też były stuki, skrzypienia i inne odgłosy niespotykane w żadnej innei marce. Przeszkadzał mu deszcz, śnieg, susza i każda inna pogoda. Teraz na szczęście mam już błogą ciszę. |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:48
|
|
|
MITSUBISHI_WRC sugerujesz,że wszystkie posty w tym wątku pisałem wyłącznie ja pod różnymi pseudonimami...? Może w ramach eksperymentu ktoś napisze,że nie ma żadnej z opisywanych przypadłości...? Jak na mój gust 50% posiadaczy nowego lancerka ma mniejsze lub większe problemy... Pocieszające jest tylko to,że w ich rozwiązaniu nie jest potrzebna laweta... Na razie to jesteś widzę teoretyk... kupisz to się zdziwisz |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-10-2010, 23:26
|
|
|
racer1972 napisał/a: | 1.Stuki zawieszenie przód (często)
2.Stuki wydechu przy odpalaniu (czasami)
3.Stuki z tyłu... cholera wie czego (czasami)
4.Lekki zgrzyt przy wrzucaniu dwójki (czasami)
5.Problemy z wbiciem wstecznego (często)
6.Skrzypienie drzwiczek schowka (czasami)
7.Rezonans przednich-bocznych szyb (czasami)
8.Rezonans przedniej szyby (czasami) |
Null, niente, zero. Nic z tej listy albo jestem głuchy... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
macior
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
|
Wysłany: 12-10-2010, 06:54
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Null, niente, zero. Nic z tej listy albo jestem głuchy... | u mnie podobnie (szczególnie dwójka nie ma prawa zgrzytać ) |
|
 |
el_diablo
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 240 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 12-10-2010, 07:25
|
|
|
racer1972 napisał/a: | MITSUBISHI_WRC Może w ramach eksperymentu ktoś napisze,że nie ma żadnej z opisywanych przypadłości...? |
Ja nie mam żadnego z w/w problemów |
_________________ Lancer Sportback 1.8 Invite CVT - od ponad 10 lat |
|
|
|
 |
|