|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Fotoradar w śmietniku :D |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-11-2009, 12:49
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a potem cd. - przychodzi nagle do takiego delikwenta mandat do domu i zaczyna sie zastanawiac - "kiedy mnie zlapali?" (oczywiscie wszystkie informacje sa zawarte)
potem moze dostanie nastepny itp. i zaczyna juz jezdzic przepisowo niemal wszedzie a nie tylko tam, gdzie oznaczono fotoradary znakiem, bo w koncu "nigdy nie wiadomo, gdzie teraz moze stac"
czyli w sumie - tak sobie glowkuje - wychodzi lepiej niz stawianie w dobrze oznakowane miejsca |
odgrzeje kotleta, bo mam cos ciekawego w temacie - dzis w Gdansku rozpoczela sie akcja stawiania Rapidow:
http://moto.wp.pl/kat,895...,wiadomosc.html
i kolega wiedzac o tym, pierwszy raz jechal Kartuska przepisowo i zaskoczony mowi mi, ze jechal dluzej doslownie minute niz zwykle;
stwierdzil, ze od tej pory zacznie juz tak jezdzic, bo zysk czasowy byl niewielki, ale zawsze mial "dusze na ramieniu" a teraz sw. spokoj... |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
|
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 02-11-2010, 09:24
|
|
|
Oglądam regularnie te filmy. Koleś się rozkręca... Uwielbiam frustrację osób obsługujących |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 02-11-2010, 11:36
|
|
|
Dobre, szkoda, że tylko w rejonach Zielonej Góry gośc działa |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 02-11-2010, 11:39
|
|
|
Ostatnio dobre było: "Pan naraża mnie na straty" |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2010, 11:42
|
|
|
Mi się podobał odcinek, ze zgubionym fotoradarem Znaleźne 10% |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
|
Wysłany: 02-11-2010, 13:20
|
|
|
Owczar, dobre też było "Pan strażnik miejski poszedł się umundurować"
koleś wymiata ! |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
mismen1980
Mitsumaniak

Auto: GALANT 1.8 GLS TD E34A 4D65
|
Wysłany: 02-11-2010, 13:51
|
|
|
Naprawdę nie rozumiem dlaczego temat fotoradarów, suszarek oraz innych urządzeń tak wami rusza. Ja się za 18 lat nabrałem tylko raz na radar w swojej ojczyźnie a to tylko dlatego że się "zagadałem". Inaczej jeżdżę zgodnie z przepisami, choć uznaję iż czasem ograniczenia prędkości tracą dla mnie sens. Ale zawsze dojadę tam gdzie chcę, bez stłuczek, wypadków itp. A więc tłumaczenie że polskie drogi "zmuszają" do nadrabiania straconego czasu to dla mnie śmiechu warte tłumaczenie. Rozumie czasami przekroczyć o 10km/h ale dlaczego trzeba aż tak gwałtownie gonić czas i osiągać na 50 w terenie zabudowanym 120 itp. ??? NONSENS. |
_________________ 02222/KMM
Sorki za mój polski, ale przywiało mnie z zagranicy ...
Potrzeba pomocy z czeskim lub słowackim (informacje, tłumaczenie itp.) - śmiało napisz
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2010, 14:23
|
|
|
mismen1980, chodzi o to, że Straż miejska nazywa to prewencją, a maskuje fotoradary, ustawia je bez zachowania procedur, byle szybko, byle więcej kasy napchać. |
|
|
|
 |
Misiek :)
Mitsumaniak Pan Misio

Auto: Galant EA5A
|
Wysłany: 02-11-2010, 15:02
|
|
|
mismen1980 napisał/a: | Naprawdę nie rozumiem dlaczego temat fotoradarów, suszarek oraz innych urządzeń tak wami rusza. Ja się za 18 lat nabrałem tylko raz na radar w swojej ojczyźnie a to tylko dlatego że się "zagadałem". Inaczej jeżdżę zgodnie z przepisami, choć uznaję iż czasem ograniczenia prędkości tracą dla mnie sens. Ale zawsze dojadę tam gdzie chcę, bez stłuczek, wypadków itp. A więc tłumaczenie że polskie drogi "zmuszają" do nadrabiania straconego czasu to dla mnie śmiechu warte tłumaczenie. Rozumie czasami przekroczyć o 10km/h ale dlaczego trzeba aż tak gwałtownie gonić czas i osiągać na 50 w terenie zabudowanym 120 itp. ??? NONSENS. |
gdyby fotoradary były tylko w miejscach gdzie są potrzebnme z uwagi na bezpieczeństwo, oraz ograniczenia prędkości były ustawiane z głową, to dało bym jeździł zawsze zgodnie z przepisami a jak bym przekroczył to wiedział bym, że te fotoradary mają cel inny niż zapchanie dziury budżetowej |
_________________ kierowca - obywatel drugiej kategorii
05.2005-nadal Colt CZ5 1,1 (Kosiarka)
07.2008-08.2010 Colt CA4A
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany
08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
|
Wysłany: 02-11-2010, 20:23
|
|
|
Misiek , problem w tym, że jak się słyszy jakie przychody na papierze daja fotoradary, to troszkę zaskakuje człowieka fakt, gdzie te inwestycje z fotoradarów idą. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
mismen1980
Mitsumaniak

Auto: GALANT 1.8 GLS TD E34A 4D65
|
Wysłany: 03-11-2010, 13:04
|
|
|
Misiek napisał/a: | mismen1980 napisał/a: | Naprawdę nie rozumiem dlaczego temat fotoradarów, suszarek oraz innych urządzeń tak wami rusza. Ja się za 18 lat nabrałem tylko raz na radar w swojej ojczyźnie a to tylko dlatego że się "zagadałem". Inaczej jeżdżę zgodnie z przepisami, choć uznaję iż czasem ograniczenia prędkości tracą dla mnie sens. Ale zawsze dojadę tam gdzie chcę, bez stłuczek, wypadków itp. A więc tłumaczenie że polskie drogi "zmuszają" do nadrabiania straconego czasu to dla mnie śmiechu warte tłumaczenie. Rozumie czasami przekroczyć o 10km/h ale dlaczego trzeba aż tak gwałtownie gonić czas i osiągać na 50 w terenie zabudowanym 120 itp. ??? NONSENS. |
gdyby fotoradary były tylko w miejscach gdzie są potrzebnme z uwagi na bezpieczeństwo, oraz ograniczenia prędkości były ustawiane z głową, to dało bym jeździł zawsze zgodnie z przepisami a jak bym przekroczył to wiedział bym, że te fotoradary mają cel inny niż zapchanie dziury budżetowej | gdyby wszyscy kierowcy jeździli zgodnie z przepisami nie trzeba by było ustawiać ich wcale. A miejsce w których trzeba ograniczyć prędkość ze względu na bezpieczeństwo wówczas wystarczyło by oznakować znakami drogowymi. No niestety takie coś raczej może się zdarzyć tylko w bajce a więc ... pozostaje stawiać fotoradary. jedyne co się zgodzę że czasami ograniczenia są bezsensowne, no ale na pewno nie tak żeby trzeba później było trzeba rozwijać takie prędkości jak czasami widzi się w TV. A z resztą tacy co jadą bardzo szybko rzadko tłumaczą się że znaki czy coś tam ale mają po prostu mocne fury i brak rozsądku.
[ Dodano: 03-11-2010, 13:09 ]
Owczar napisał/a: | mismen1980, chodzi o to, że Straż miejska nazywa to prewencją, a maskuje fotoradary, ustawia je bez zachowania procedur, byle szybko, byle więcej kasy napchać. | cóż, jak to kto nazywa o tym można dyskutować, ale pozostaje fakt iż kasę wpychamy sami na własne życzenie "w te cudowne skrzynki". A propos procedur .... a jakie to są te procedury??? Procedurą można nazwać także przestrzeganie dozwolonej prędkości a skoro kierowcy " bez zachowania tej procedury " przekraczają prędkość to dlaczego władze miały by zachowywać procedur w boju z tymi co innych "procedur" nie przestrzegają.
[ Dodano: 03-11-2010, 13:14 ]
robertdg napisał/a: | Misiek , problem w tym, że jak się słyszy jakie przychody na papierze daja fotoradary, to troszkę zaskakuje człowieka fakt, gdzie te inwestycje z fotoradarów idą. | mno to jest pytanie, które osobiście mnie na całych fotoradarach boli. Skoro już kasują kierowców za własną głupotę... OK, ale dokąd płyną te kwoty wybrane na mandatach. Osobiście proponowałbym przekazywać pieniądze z mandatów za prędkość ludziom poszkodowanym właśnie przez tych co prędkość przekraczają i powodują przez to wypadki. |
_________________ 02222/KMM
Sorki za mój polski, ale przywiało mnie z zagranicy ...
Potrzeba pomocy z czeskim lub słowackim (informacje, tłumaczenie itp.) - śmiało napisz
 |
|
|
|
 |
|
|