Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jeśli nie SPACE STAR to co?
Autor Wiadomość
szkuba 
Forumowicz

Auto: MSS 1.3 GL 2000r.-sprzedany
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2010, 09:32   

irekmiecz napisał/a:

Spodziewany bliźniaczy model Hyundai-a już w Genewie http://www.samochodyswiat...=t&sd=a&start=0

Właściwie to Hyundai zamierza wypuścić dwa rozmiary MPV:
IM20 oraz IM30
z tego wynika że IM20 będzie bliźniakiem Vengi a IM30 ma konkurować z nieco większym rozmiarem i raczej nadałby się na następce Space Wagon-a choć tu musieliby się wypowiedzieć właściciele wspomnianych :wink:

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 12-12-2010, 12:10   

Co powiecie o tym "hultaju" ?
http://www.hyundai.pl/sys...ix20%20nowy.pdf , http://www.hyundai.pl/Sam...e/ix20/Ogolnie/ , http://www.anonse.pl/moto...ai-ix20_123.art , http://www.netcarshow.com/hyundai/2011-ix20/ . Choć jest mniejszy to bagażnikiem przerasta ASXa :!: W tym przypadku brałbym 1.6 benzynę Comfort
Ostatnio zmieniony przez irekmiecz 11-02-2011, 21:49, w całości zmieniany 2 razy  

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 14-12-2010, 07:39   

irekmiecz napisał/a:
Co powiecie o tym "hultaju" ?
To samo co KIA Venga tylko gama silników uboga. Venga jest dość godnym następcą MSS, ale bagażnik mniej ustawny, a za to więcej miejsca z tyłu.

jarro71 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.9 2002
Wysłany: 26-12-2010, 22:49   

Witam
A co powiecie o Nissanie TIIDA? i Suzuki Liana ( niestety nie jest już produkowana)

pozdrawiam

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 27-12-2010, 10:44   

jarro71 napisał/a:
Witam
A co powiecie o Nissanie TIIDA? i Suzuki Liana ( niestety nie jest już produkowana)

pozdrawiam

Ja bym powiedział, że brzydale okrutne ;)

Sam ostatnio zacząłem zastanawiać się nad następcą dla mojego Spejsa - w sumie tylko ze względu na jego wiek... i jakoś mnie w stronę Lancera Sportbacka ciągnie, np. z tym nowym silnikiem 1.6 benzyna - przestrzeń wewnątrz nie mniejsza niż w Spejsie, osiągi powinny być dla mnie wystarczające...

irekmiecz 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-04-2011, 18:37   

Dokonało się :!: Dziś podpisałem umowę na Hyundai-a ix20 1.6 Comfort, kolor - steel gray, skrzynia manualna 6 biegów. Odbiór w niespełna dwa tygodnie. Wahałem się czy nie lepszy byłby dla mnie automat.
Do końca, czyli jeszcze chwilę może dwie po jeździe testowej konkurował z ASX-em Invite. Tego samego dnia oba auta po ponad 20 kilometrów każdym w ruchu miejskim i szybsza jazda do 120/h obwodnicą trójmiasta.
W naszej ocenie wygrał dlatego że ; ma przyjemniejsze,cichsze i bardziej funkcjonalne wnętrze, kilkanaście tyś.zł. różnicy w cenie, od razu też czułem gabaryty auta. Nie bez znaczenia były też takie drobiazgi jak składany kluczyk z alarmem w standardzie, tylne nadkola bez półki na błotko, brak rażąco widocznego nalotu korozji na elementach wydechu. Miałem też wrażenie nieco lepszej dynamiki jazdy „hultajem”.
W mojej ocenie niewątpliwymi zaletami ASX-a jest większy prześwit i zasięg na jednym tankowaniu. To sprawa gustu lecz sylwetka ASX-a też bardziej mi się podoba „męska”.
Tak więc po półtorej roku przymiarek a trzech latach przyjemnego użytkowania Space Star-a pozostajemy w klasie MPV.
Od wczoraj (21-04) w naszym posiadaniu
Ostatnio zmieniony przez irekmiecz 03-09-2015, 08:44, w całości zmieniany 3 razy  

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 10-04-2011, 10:18   

irekmiecz, niech Ci się "hultaj" bezawaryjnie toczy :wink:
Pozdrawiam
Bogdan

Amberline 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 30-05-2011, 22:02   

Witam jestem nowa i jakos nie chce wam zasmiecac temtu nowym watkiem, wiec napisze w tym majac nadzieje ze ktos mi odp :)

Musze w miare szybko kupic auto, do tej pory myslalam ze to bedzie opel astra, ale dzis znajomy mechanik zaproponowal MSS i zglupialam chociazby dlatego ze podoba mi sie wyglad.

znalazlam cos takiego:

http://moto.allegro.pl/mi...1632948404.html

i teraz jak mozecie powiedzcie gdzie jest haczyk :/
problemem jest to ze moge przeznaczyc na niego kolo 10 tys, i mam 3 dzieci, czy sie zmiescimy? i jak sa dostepne czesci "na wsi"?

Bede bardzo wdzieczna za pomoc
Pozdrawiam ciepluchno Amber

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 31-05-2011, 00:13   

Misiek toćka w toćkę jak mój, jedyne różnice to zegary (ja mam obrotomierz) no i felgi. Nie mam też instalacji gazowej, tu niech się wypowiedzą koledzy "gazownicy".
Amberline napisał/a:
mam 3 dzieci, czy sie zmiescimy?
na urlop może być ciasno, ale jako domowy środek transportu na trasie dom - szkoła - praca - szkoła - dom na pewno się spisze :wink: . Auto najlepiej oglądać obejrzeć w realu, bo fotki jednak nie są szczególnie wyraźne.
Pozdrawiam
Bogdan

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2011, 00:43   

Przy kanapie odsuniętej do tyłu kosztem bagażnika w MSS zmieści się spokojnie pięć dorosłych osób.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 31-05-2011, 09:25   

Astra i Focus mają mniej miejsca z tyłu niż MSS.

szkuba 
Forumowicz

Auto: MSS 1.3 GL 2000r.-sprzedany
Wysłany: 31-05-2011, 10:07   

Amberline napisał/a:
mam 3 dzieci, czy sie zmiescimy?

No to tutaj może być poważny problem. Z naszych doświadczeń wynika że trzy foteliki za diabła do tyłu nie wejdą. Już teraz przy dwóch fotelikach nie ma szans żeby nawet moja miniaturowa szwagierka się zmieściła między nimi (oczywiście bez fotelika :wink: ). Ogólnie jest bardzo mało aut które mają w pełni szerokie 3 tylne siedzenia. są to Np. fiat multipla, renault kangoo, scenic, mazda premacy, xsara picasso być może któryś w peugot-ów SW.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 31-05-2011, 10:16   

szkuba napisał/a:
No to tutaj może być poważny problem. Z naszych doświadczeń wynika że trzy foteliki za diabła do tyłu nie wejdą. Już teraz przy dwóch fotelikach nie ma szans żeby nawet moja miniaturowa szwagierka się zmieściła między nimi (oczywiście bez fotelika :wink: )
Trzy foteliki nie wejda w żadnym aucie, które ma tylko dwa rzędy siedzeń(nie licząc kilku wyjątków). Zresztą nawet producenci w instrukcjach nie pozwalają montować fotelika na środkowym miejscu, a znakomita większość aut ma w środku tylko pas biodrowy (MSS ma pełny pas opuszczany z sufitu). Jedyną wadą jest to że MSS nie ma odłączanej poduszki powietrznej pasażera (astra chyba też) i z przodu w foteliku można wozić tylko starsze dzieci, które siedzą przodem do kierunku jazdy.

szkuba napisał/a:
Np. fiat multipla, renault kangoo, scenic, mazda premacy, xsara picasso być może któryś w peugot-ów SW.
Nie wiem jak w multipli, ale w pozostałych na 90% nie wolno montować fotelika na środku tak jak pisałem wyżej (piszę o starszych autach w cenie ok 10 tyś, a nie najnowszym modelu, bo tutaj już może producent to przewidział).

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 31-05-2011, 13:13   

cns80 napisał/a:
Jedyną wadą jest to że MSS nie ma odłączanej poduszki powietrznej pasażera (astra chyba też) i z przodu w foteliku można wozić tylko starsze dzieci, które siedzą przodem do kierunku jazdy.

Ja za to widziałem gdzieś zalecenie aby nie montować żadnego fotelika na przednim siedzeniu obok kierowcy - w manualu do SS jest aby w miarę możliwości odsunąć siedzenie na maxa do tyłu żeby wyszedł z zasięgu poduszki (dot. tylko fotelików montowanych przodem do kierunku jazdy).

Według manuala na tylnym siedzeniu w środku można montować foteliki z grup ) i II-III ( według instruckji tylko oryginalne Mitsu.
Chociaż wątpię czy się uda - pas środkowy idzie na tyle dziwnie i kanapa ma taki kształt że mi się nosidełka Tako nie udało stabilnie zamontować- pewnie podobnie będzie z innymi.

Moje zdanie jest takie że każdy fotelik trzeba sprawdzić czy dobrze siedzi.

Niektórzy producenci fotelików dopuszczają mocowanie tylko pasem biodrowym z tego co widziałem - jak dla mnie to dyskusyjna sprawa.

irekmiecz 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2011, 21:12   

Kilkukrotnie jechaliśmy całą rodzinką (2+2) kiedy niespokojna, płacząca córeczka domagała się bliskości towarzystwa mamy która wtedy przesiadała się do tyłu pomiędzy fotelik z synkiem i nosidełko z „małym płaczkiem”. Również twierdzę że o komforcie takiego podróżowania nie ma mowy lecz żona się nie uskarżała a jednego razu tak jechaliśmy prawie całą trasę z Mławy do Gdyni czyli blisko 260km. 3 godziny. Od kiedy nosidełko zastąpił fotelik zdarzało się że na krótkich odcinkach żona siadała pomiędzy dwa foteliki z tyłu, bo piąta osoba z nami jechała . Ich kształt utrudniał zajęcie miejsca lecz gdy tam się wgramoliła to narzekania słyszałem dopiero w chwili wysiadki że znów musi się przeciskać.
Amberline ja też przed kupnem „misia” między innymi rozważałem Astrę II lecz w naszych oczach wcześniej nam nieznany SpaceStar wygrał zdecydowanie i z perspektywy czasu wybór byłby ten sam, to jest małe-wielkie auto. Aż trochę żal będzie rozstać się z „misiem”. Możesz wybierając wersję silnika dużo informacji znaleźć : http://www.autocentrum.pl...shi/space-star/ i http://www.motofakty.pl/t...rka=798&model=2 .

Odpowiedz do tematu