chyba pora sie spotkac co nie ? __kiedy organizujemy kolejny |
Autor |
Wiadomość |
u157
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2011, 23:41
|
|
|
parkingi to są ale dojazd do nich jak by zima zaatakowała to już poważniejsza sprawa |
_________________ E33 1991
EA5W 1997
 |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 16-12-2011, 01:17
|
|
|
u157, maruuudzisz
W tym roku nie będzie takiej zimy jak rok temu, więc o to bym się najmniej martwił.
Słuchajcie my tu tak gadu gadu, a nie mamy konkretów, więc jako, że na każdym spotkaniu jest tak, że ktoś musi zacząć:
Proponowana data to: 7.01.2012 - dlaczego ta ? Bo to pierwszy weekend po nowym roku, wszyscy zdążymy wytrzeźwieć bo sylwku ( ) i moim zdaniem warto by w końcu zacząć robić spoty regularnie... przykładowo właśnie w pierwszą sobotę miesiąca.
Proponowana godzina to: 18:00[/b] - bo w soboty i tej godzinie jesteśmy zwykle już po pracy/uczelni/obiadku, a nie jest to też godzina jakoś specjalnie późna
[b]Miejscówka: chyba wszystkim dobrze znana... Galeria Pestka, podziemny parking, część najbardziej oddalona od wejścia na galerii. Jest sporo miejsca i na pewno się pomieścimy.
Jedynym problemem może być to, że jakiś inny klub też wpadnie na ten genialny pomysł np. BRC, CKPL, BMWKP, ATC itp. Tych trochę jest w PO . Wtedy faktycznie może być mało miejsca .
Na kiepskie warunki pogodowe alternatywą jest jeszcze parking pod Factory w Luboniu, parking CH MALTA ( chociaż tam z tego co wiem, to ochrona potrafi wywalić ludzi ) i parking pod King Crossem - chociaż ten ostatni wydaje mi się wiecznie zawalony samochodami.
I jeszcze jedna fajna rzecz, o której zapominamy: jest coś takiego jak ranking spotów regionalnych:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Pozycja Wielkopolskiego, mówiąc krótko, wygląda biednie.
Użytkowników w naszej grupie jest całe 21 stron To jest ponad 1000 osób ! Załóżmy, że aktywne jest 2/5 z nich, z czego 1/4 byłaby chętna na spot - z moich wyliczeń wychodziłoby 50 aut . A i tak pojawiłaby się może połowa tego
Więc może jako motyw przewodni pierwszego spotkania KMM WLKP byłoby właśnie podbicie naszej pozycji w tym rankingu ? Jak już by się zrobiło ciepło to byśmy próbowali ponownie podbić pozycję .
To podsumowując:
Miejsce: Pestka, Czas: 07.01.2012 18:00, Hasło spotu: pierwszy z serii cyklicznych spotów KMM WLKP, pokażmy że wielkopolscy Mitsumaniacy też potrafią się zebrać i niechaj wiara zobaczy ilu nas jest ! Tej !
Tradycyjnie liczyłbym na cuuube, aby wysłał wiadomości do ludzi z grupy . Z tym, że nie zajrzyj na forum, tylko od razu w mailu napisać szczegóły co jak kiedy dlaczego .
Na spocie można by ustalić też gdzie następny się odbędzie, żeby nie było, że tylko Poznań i Poznań .
Jakieś za ?
Jakieś sprzeciw ?
PS. I tym razem jak zapodaję datę to się pojawię |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
yahoo_wlkp
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 V6 2002r. Avance
|
Wysłany: 16-12-2011, 12:59
|
|
|
Proponuję w przyszłym roku przypilnować imprezy pod tytułem Rajd -Nocna Jazda Konkursowa http://www.aw.poznan.pl/i...0njk/index.html brałem w niej udział drugi raz i polecam Wam wszystkim. Świetna zabawa i świetna okazja na spotkanie się. Część rajdu odbywa się na torze Poznań(sprawnościówka) a część to w sumie rajd na orientacje po okolicach Poznania(nie trzeba znać super miasta).Koszt nie jest wielki (70zł bodajże w tym roku-za 2osoby kierowca+pilot). |
|
|
|
 |
Krystian99
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 16-12-2011, 18:15
|
|
|
Kaucz
Nareszcie ktos sie za to wziol jestem jak najbardziej ZAAAAAA!!!!!!!! Wchodze w to |
|
 |
u157
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
|
Wysłany: 16-12-2011, 20:06
|
|
|
a no może i marudzę - ale właśnie wali śniegiem
A tak już poważniej to pewnie że też jestem ZA , jestem tylko ciekawy czy na ten parking można wjechać z LPG ?? |
_________________ E33 1991
EA5W 1997
 |
|
|
|
 |
kubus
Mitsumaniak
Auto: Ex - Galant ; S-Max
|
Wysłany: 16-12-2011, 21:12
|
|
|
Tez w to wchodze
u157 napisał/a: | A tak już poważniej to pewnie że też jestem ZA , jestem tylko ciekawy czy na ten parking można wjechać z LPG ?? |
aa kto u157 bedzie Ci spr czy masz gaz napewno masz schowany tak ,ze z zewnatrz nic nie widac takze nie ma obaw ii da sie wjechac bo wjezdzalem i pod placem wolnosci tez sie da |
_________________ KMM 02797
 |
|
|
|
 |
Kaucz

|
Wysłany: 16-12-2011, 23:00
|
|
|
u157 napisał/a: | a no może i marudzę - ale właśnie wali śniegiem |
gdzie oO ? u mnie za oknem nic O_O u157 napisał/a: | A tak już poważniej to pewnie że też jestem ZA , jestem tylko ciekawy czy na ten parking można wjechać z LPG ?? |
teoretycznie nie, w praktyce każdy wjeżdża. nawet jeśli kurek na wierzchu jest... |
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
|
Wysłany: 17-12-2011, 03:39
|
|
|
Inicjatywa jak najbardziej pochlebna, tylko czy dotrze do serc Wielkopolan Odnośnie terminów spotkań, skłaniał bym się bardziej do Niedziel, gdyż wielu z nas ma zajęte Soboty. Po za tym Poznań w Niedzielę, jest bardziej przejezdny niż w Soboty. (przynajmniej od strony Gniezna). |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
Kaucz

|
Wysłany: 17-12-2011, 03:43
|
|
|
wojtas021180 napisał/a: | Odnośnie terminów spotkań, skłaniał bym się bardziej do Niedziel, gdyż wielu z nas ma zajęte Soboty. |
a niektórzy niedziele... nigdy nie ma tak, że dogodzisz wszystkim. Mi przykładowo niedziela odpada całkowicie :/.
wojtas021180 napisał/a: | Inicjatywa jak najbardziej pochlebna, tylko czy dotrze do serc Wielkopolan |
To się dopiero okaże |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-12-2011, 03:59
|
|
|
Kaucz napisał/a: | nigdy nie ma tak, że dogodzisz wszystkim |
Jednak zawsze można szukać kompromisu, by zadowolić większość. |
_________________ ..
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
Krystian99
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 17-12-2011, 21:03
|
|
|
Jednak zawsze można szukać kompromisu, by zadowolić większość. [/quote]
No i postaramy się znaleźć ten kompromis by mogło być jak najwięcej osób |
|
 |
kubus
Mitsumaniak
Auto: Ex - Galant ; S-Max
|
Wysłany: 17-12-2011, 22:51
|
|
|
Krystian99 napisał/a: | No i postaramy się znaleźć ten kompromis by mogło być jak najwięcej osób
|
Kompromis dobry jest no i dzieki niemu wiecej ludziow bedzie
jak dla mnie mozna sie spotkac w sobote lub niedziele te dni sa ok |
_________________ KMM 02797
 |
|
|
|
 |
Kaucz

|
Wysłany: 18-12-2011, 19:04
|
|
|
Cytat: | Jednak zawsze można szukać kompromisu, by zadowolić większość. |
Póki co widzę tylko dwie opcje kompromisu
1. Robić spoty na przemian tj. raz w sobotę, raz w niedzielę
2. Wymyślić zupełnie inny dzień, np. piątek albo inny w środku tygodnia, ale nie wiem jak to przełoży się na frekwencję. |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2011, 19:26
|
|
|
Kaucz napisał/a: | 1. Robić spoty na przemian tj. raz w sobotę, raz w niedzielę |
Tego typu rozwiązanie powinno zadowolić wszystkich zainteresowanych. |
_________________ ..
|
|
|
 |
Renia
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:20
|
|
|
Ja też oczywiście jestem Za Jestem tu nowa ale myślę że na spotach i zlotach będę mile widziana wkońcu im nas jest więcej tym lepiej. Dozobaczenia |
|
 |
|