|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander." Poturbowany Sęp Kupiony Teraz" |
Autor |
Wiadomość |
dynam
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-05-2017, 23:53 Outlander." Poturbowany Sęp Kupiony Teraz"
|
|
|
Witajcie
Po roku zmobilizowałem się i opiszę mojego turbiaka, oraz jak w niecodzienny sposób stałem się jego nowym właścicielem.
Po rozmowie z żoną doszliśmy do wniosku że pora zmienić auto. Padło na Outka. Po kilku miesiącach żmudnych poszukiwań pojawiło się interesujące ogłoszenie, tyle że daleko bo w Wałbrzychu. Po namyśle zadzwoniłem. Okazało się że auto jest już zarezerwowane. Tutaj padł niecenzuralny monolog mojej żony;
- Jak pralka się zepsuła to miesiąc kupowałeś.
- Telewizor pół roku.
- To ile będziesz samochód kupował?
Poirytowałem się, i w złości powiedziałem że sama może kupić auto, i wyszedłem. Po powrocie okazało się że aukcja " kup teraz" jest klepnięta. Jakie było zdziwienie sprzedającego mogę sobie tylko wyobrazić. Ja mało zawału nie dostałem. Na drugi dzień kiedy emocje już opadły i ponownej rozmowie z właścicielem pojechałem z kolegą do Wałbrzycha. Tam oględziny, kolejna rozmowa, i formalności. Po powrocie do domu moja luba powiedziała że auto w sumie ładne ale ten przód to podobny do sępa. Skąd takie porównanie, nie wiem, ale tak zostało "Sęp Kupiony Teraz". Ot taka historia w skrócie
Po zakupie wymieniłem;
-hamulce przód i tył, tarcze i klocki
-olej i filtry
-opony
Rozrządu i oleju w transferze i moście nie wymieniałem, zostały wymienione przez poprzedniego właściciela. Było również wymienione sprzęgło.
Nie posiadam szyberdachów, ale mam to na pocieszenie;
Misiek dostał jeszcze MM ramki
Jest również wspaniałym towarzyszem moich wypraw wędkarskich
cdn... |
_________________ Zawsze może być gorzej |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5357 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 06-05-2017, 00:13
|
|
|
No wreszcie się doczekałem tematu braciszka z Krakowa bardzo ładny jak wszystkie O1T. I kolor słuszny. Fajnie że przybywa na forum moich ulubionych tematów. Dbaj o ten samochód i pisz historie bo jest sporo ciekawych wątków u Ciebie. Dodaję do ulubionych do zobaczenia na spocie! |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
dynam
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Turbo
|
Wysłany: 06-05-2017, 23:19
|
|
|
Żeby soboty nie zmarnować, walczyłem ostro
Wymiana oleju i filtrów
a licznik tak pokazał;
Poprawiłem nieco IC było tragicznie
Jest lepiej
Jako że miałem oberwaną nakładkę progu to od razu wyczyściłem i zakonserwowałem próg. Fosol robi robotę. Do żywego.
 |
_________________ Zawsze może być gorzej |
|
|
|
 |
|
|