Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero III, 3.2 automat
Autor Wiadomość
baciu 
Nowy Forumowicz

Auto: cherokee
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-05-2017, 22:44   Pajero III, 3.2 automat

myślę o pajero 3ce krótkiej.
Wiem już, że pompa, wiem też że bak jest problemem.
Czy poza rzeczami oczywistymi mam na coś zwrócić uwagę?
Nie chce napinać się na 4ke dlatego proszę nie podnośmy tego tematu
dzięki!
marcin

krzychu.dsg 
Forumowicz

Auto: golf
Wysłany: 09-05-2017, 23:32   

Stan skrzyni biegów- czy dobrze zmienia i jak szybko reaguje na manualną zmianę.
Przede wszystkim to rdza. Jak ktoś dbał to będzie mało, jak nie to od razu szukaj blacharza, ale to moim zdaniem bezsensu brać auto i w pierwszej kolejności jechać do blacharza.
Zbiornik czy był wymieniany i czy ktoś ma na to kwity. Bo oczywiście w każdym aucie ktoś zrobił serwis za 10k zł na miesiąc przed sprzedażą, ale u znajomego to bez faktur. Bo wiadomo, że mechanicy to tylko bez faktur robią, a dla skarbówki są biedami :wink:
Swoją drogą jak krótkie pajero to nie lepiej z manualem? Bo jak krótkie to na teren chyba tylko :mrgreen:

baciu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-05-2017, 09:56   

Dzięki. To że może wyłazić ruda to mam świadomość bo mało kto dba np. o spód ewentualnie zamarzą bitexem na handel. Bardziej interesują mnie przypadłości modelowe których po prostu można nie wyłapać nie wiedząc.
Wg mnie krótki automat jest dobry do turystyka, miałem manuala i dwa automaty i chciałbym trzeciego. Martwi mnie trochę elektryka bo jest jej kapkę ale liczę na to, że nie będzie źle.

MartynkaWAW 
Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 14-05-2017, 23:25   

Ogólnie napędy, bo potrafią się wykrzaczyć.
Mówiąc szczerze to główne bolączki to pompa i ruda - 99% samochodów z ogłoszeń ma z tym problemy.
A wizyta u blacharza i lakiernika + pompa, rura wlewowa, bak to może byś spokojnie 10k :)

krzychu.dsg 
Forumowicz

Auto: golf
Wysłany: 14-05-2017, 23:31   

Dlatego wg mnie trójka nie jest autem, które jest jakoś sporo warte, bo taki serwis to tylko kwestia czasu.

MartynkaWAW 
Forumowicz

Wysłany: 14-05-2017, 23:42   

3 jest spoko, ale tylko do budowy bezkompromisowego wozu, w każdym innym przypadku jest to gra niewarta świeczki.
No i naprawdę staro wygląda.
PS Nie polecam wersji sprzed lifta, bo ma wieeele więcej problemów.

baciu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-05-2017, 08:45   

MartynkaWAW napisał/a:
3 jest spoko, ale tylko do budowy bezkompromisowego wozu, w każdym innym przypadku jest to gra niewarta świeczki.
No i naprawdę staro wygląda.
PS Nie polecam wersji sprzed lifta, bo ma wieeele więcej problemów.

a co działo się więcej w przedlifcie ?

MartynkaWAW 
Forumowicz

Wysłany: 15-05-2017, 09:04   

Duuużo bardziej rdzewiał i moich doświadczeń, może mieliśmy taki egzemplarz, dużo większe problemy z pompą.

DonVito 
Forumowicz

Auto: Pajero III long
Wysłany: 06-06-2017, 17:04   

Mam PIII longa w automacie do sprzedaży.
Kupiłem, odszczurzyłem ..., do zrobienia została klima. Jestem na nią umówiony na 19 czerwca.
Sprzedaję bo posr*** się finanse, mam w domu 4 samochody na dwie osoby i czegoś muszę się pozbyć.
Muszę, bo kasa potrzebna. Nie na tyle jednak by za wszelką cenę. Jak nie TO, to Wranglera jednego lub drugiego puszczę do ludzi. W swoim czasie. Po wakacjach w RO.
Rocznik 2003. Przebieg teoretyczny 191tys.km.
Teoretyczny, bo bryka second hand.

Ii ... za chwilę, jak pozbędę się jeepów będę ponownie szukał Pajero III w automacie. Tyle że w 3D.
Niestety 5D nie nadaje się do off-road'u. A z pewnością już do mej koncepcji użytkowania pojazdu.

Odpowiedz do tematu