Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6 Avance Sedan Automat 2002r Gorzów
Autor Wiadomość
jajo-m 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant Avance SedanV6 2.5 02r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2017, 20:23   [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 Avance Sedan Automat 2002r Gorzów

Witam, chciałbym kupić Galanta VIII 2.5 V6 sedan.
Przeglądając oferty w oko wpadło mi takie ogłoszenie, prosił bym o opinie nt tego samochodu:

https://www.olx.pl/oferta...html#a3802e6004
Ogólnie przeglądając oferty ten jest dość drogi, ale do samochodu dorzucany jest nowy rozrząd, jedynie trzeba dopłacić za robocizne.

Wydaje mi się, że zderzak przedni jest jakby lekko wgnieciony na dole na środku.

Oferta od Osoby prywatnej
Marka Mitsubishi
Model Galant
Rok produkcji 2002
Poj. silnika 2 500 cm³
Paliwo Benzyna/gaz
Moc silnika 160 KM
Przebieg 197 000 km
Typ nadwozia Sedan
Kolor Srebrny
Stan techniczny Nieuszkodzony
Skrzynia biegów Automatyczna
Kraj pochodzenia Niemcy
Kierownica po lewej

Witam
Sprzedam Mitsubishi Galant 2.5 V6 2002 r.Oryginalny Avance w automacie .Stan oceniam na bardzo dobry ,samochód nie miał być na sprzedaż ,w związku z tym razem z autem sprzedaje kompletny zestaw rozrządu na najlepszych zamiennikach,który niedawno kupiłem ,oraz komplet opon zimowych (auto stoi na letnich).Wszystkie naprawy/wymiany/itp robione na bieżąco ,auto zadbane ,nie wybite ,w środku jak nowe.Galant posiada instalację gazową BRC przez co jest bardzo oszczędny (100 km ok 35 zł).Przy przebiegu 185000 wykonano dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów,Olej silnikowy Motul 5w40 wymieniany co 10 tys km,Galant zarejestrowany i ubezpieczony.Auto sprzedaję tylko dlatego ,że potrzebuję woła 4X4 do ciągania przyczepy...
Wyposażenie
-Czarna Skórzana tapicerka
-Klimatyzacja
-Wspomaganie
-Tempomat
-4 elektryczne szyby
-Elektryczne ustawianie foteli przednich
-Podgrzewanie foteli przednich
-ABS
-Radio CD/mp3
-Przyciemniane szyby
-LPG
-Elektryczne lusterka
Cena do negocjacji po oględzinach auta.Zapraszam

zdjęcia do ogłoszenia:
https://www.fotosik.pl/u/jajo-m/album/2482459
Ostatnio zmieniony przez jajo-m 02-12-2017, 22:03, w całości zmieniany 4 razy  

Paweł84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 24-11-2017, 21:12   

z autotradera ogłoszenie z przed 3-4 lat

jajo-m 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-11-2017, 16:42   

aha, dobrze wiedzieć, dzięki, bo tam chyba nie ma daty dodania ogłoszenia, albo ja nie widzę, a dopiero od niedawna zacząłem przeglądać oferty

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 27-11-2017, 00:32   

jajo-m napisał/a:
W tym drugim wydaje mi się, że zderzak przedni jest jakby lekko wgnieciony na dole na środku.

Bo jest. Natomiast jeśli reszta jest ok to nie przejmowałbym się tym szczegółem. Za bardzo zadbanego Gala tak sobie teraz liczą, ale myślę, że uda Ci się zejść z ceny przynajmniej o 1000 zł ;)

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

jajo-m 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-12-2017, 17:36   

Pogadałem trochę z właścicielem, kielichy nie były robione (cała komora silnika i podwozie była konserwowana, zapobiegawczo żeby nie rdzewiał), na lewym tylnym nadkolu małe ognisko rdzy, lekko uszkodzony zderzak przedni, brak osłony silnika - taki został kupiony (moje pytanie: nie wiem czy to przez instalację lpg nie może jej tam być, czy można dokupić i zamocować?)

dostałem też dodatkowe zdjęcia od sprzedawcy:
https://www.fotosik.pl/u/jajo-m/album/2482462
Co o tym myślicie?

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 04-12-2017, 19:09   

Ta komora chyba nigdy nie była myta, nie żebym był jakimś pedantem, ale raz na jakiś czas by się przydało to ogarnąć. Autko wygląda na zadbane, lekka rdza na prawym kielichu (nic strasznego, ale będzie wychodzić coraz bardziej). Lewego kielicha nie widać na zdjęciu w całości, w miejscu newralgicznym. Czy warto dać 15k, to już sam musisz sobie na to odpowiedzieć, ja bym nie dał... 12-13k w zależności od wrażeń na miejscu. Jednak według mnie obejrzeć warto.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 04-12-2017, 21:33   

jak widzę jak tam jest LPG założone to instalator pretenduje do nagrody żenada roku...
resztą wygląda naprawdę spoko

abdul 
Forumowicz

Auto: Laguna GT
Wysłany: 07-12-2017, 09:24   

Takiego syfu pod maska bardzo dawno nie widzialem. A montaz instalacji tak jak pisze Krzyzak, "mistrzostwo swiata" :lol:

jajo-m 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-12-2017, 10:41   

No tu się z wami zgodzę, ale jak w dobrym stanie to zawsze można umyć, a instalację poprawić. W sobotę jadę oglądać i zobaczę jak to na żywo wygląda

Odpowiedz do tematu