|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
AUX w radiu PZ-2000 |
Autor |
Wiadomość |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2007, 19:45 AUX w radiu PZ-2000
|
|
|
Witam,
od pewnego czasu zastanawiam się jak wyprowadzić wejście AUX z radia PZ-2000 w Mitsu CZ3. Wejście takie w serwisie kosztuje 290 zł, co jest kosmiczną kwotą jak za kawałek kabla audio i 2 żeńskie chinche. Z tej strony wiem jak należy podłączyć kable do jednej z kostek w radiu, ale niestety wśród 14 otworów na piny w kostce pinów żeńskich jest tylko 6 (te w których są fabrycznie kable). Czy ktoś ma może pomysł gdzie można kupić samą kostkę z wszystkimi pinami, lub żeńskie piny do niej? Oto zdjęcie kostki: foto.
Z góry dzięki za odpowiedzi. |
Ostatnio zmieniony przez Grasshopper 02-09-2010, 17:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 09:44
|
|
|
ooo
fajnie ze ktos ruszyl temat radia pz-2000
ja sie niestety nie znam za bardzo na tym, ale temat mnie do zywego interesuje - chciałbym jakis dodatkowy glosnik (np subwoofer) podlaczyc, bo w porownaniu z radiem w poprzednim aucie troche ten fabryczny zestaw pz-2000 z glosnikami mitsu mnie rozczarowuje... (choc oczywiście nie jest tragicznie, ale mogloby być ciut lepiej)
a co chcesz podlaczyc, jezeli mozna zapytać? |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 21:25
|
|
|
Gorzkim napisał/a: | a co chcesz podlaczyc, jezeli mozna zapytać? |
Chcę podłączyć mp3playera. Co do suba to obiło mi się o uszy, że podłączenie raczej nie wchodzi w grę w PZ-2000, ale mogę się mylić.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 01-05-2007, 11:15
|
|
|
Witam współujeżdżaczy cezetów,
tak mi się wydaje, że większe prawdopodobieństwo odpowiedzi będzie, jeśli zadacie to pytanie tu: Warsztat - warsztat - car audio. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2007, 19:30
|
|
|
Mój problem już został rozwiązany i cieszę się mp3kami w radiu.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem . |
|
|
|
 |
kszyho
Forumowicz kszyho

Auto: COLT 1.3 Z30 95KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Wrz 2006 Posty: 44 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 06-05-2007, 17:13
|
|
|
Grasshopper napisał/a: | Mój problem już został rozwiązany i cieszę się mp3kami w radiu.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem . |
Witam a jak to rozwiązałeś. Ja kupiłem transmiter i słucjham z pendrive i działa dobrze bez zakłoceń ale może są inne sposoby?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2007, 17:43
|
|
|
kszyho napisał/a: | Witam a jak to rozwiązałeś. Ja kupiłem transmiter i słucjham z pendrive i działa dobrze bez zakłoceń ale może są inne sposoby?
Pozdrawiam |
Radio ma tryb AUX, który uaktywnia się poprzez przytrzymanie przycisku "CD" przez ok. 2 sek. Wystarczy podłączyć do kostki z tyłu radia z kabel audio z męskim jackiem na końcu, podłączyć mp3playera i cieszyć się muzyką . Mój problem polegał na tym, że w kostce nie było żeńskich pinów i nie mogłem "po bożemu" włożyć do nich kabelków, więc obrałem je z izolacji i przewinąłem przez kostkę chałupniczym sposobem tak tylko, żeby był styk. Kable na zdjęciu to od lewej masa, lewy i prawy.
PS. Co do transmitera to miałem cos takiego, ale częstotliwości były zakłócane przez stacje radiowe itp., więc zdecydowałem się na to rozwiązanie. |
Ostatnio zmieniony przez Grasshopper 02-09-2010, 17:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Raffix [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 08:34
|
|
|
Grasshopper, od strony technicznej wszystko jasne. a jak to załatwiłeś od strony 'estetycznej'? gdzie wyszedłeś z jackiem? może byś wrzucił jakieś zdjęcie? |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 14:04
|
|
|
Raffix napisał/a: | Grasshopper, od strony technicznej wszystko jasne. a jak to załatwiłeś od strony 'estetycznej'? gdzie wyszedłeś z jackiem? może byś wrzucił jakieś zdjęcie? |
Niestety cyfrówka wczoraj mi padła i ze zdjęciem będzie problem. Kabel wyprowadziłem przez szczelinę, która jest w górnej części schowka. Mimo tego, że kabel wyprowadzony jest do schowka nie ma problemu z wyjęciem końcówki do środka kabiny i jednoczesnym zamknięciem schowka. |
|
|
|
 |
Raffix [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 18:07
|
|
|
no i jest, udało się w końcu znalazłem czas żeby się tym zająć. świetny pomysł z tym aux, za 4zł 65gr można jeździć z własną mp3-ką
narzekać mogę jedynie na jakość dźwięku ale w tym momencie zrzucam to na kiepską jakość mojego playera. czas się rozejrzeć za czymś lepszym |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 12:28
|
|
|
Raffix napisał/a: | no i jest, udało się w końcu znalazłem czas żeby się tym zająć. świetny pomysł z tym aux, za 4zł 65gr można jeździć z własną mp3-ką
narzekać mogę jedynie na jakość dźwięku ale w tym momencie zrzucam to na kiepską jakość mojego playera. czas się rozejrzeć za czymś lepszym |
Cieszę się, że i Tobie się udało. Cena takiej instalacji w ASO to 290 zł , więc różnica w cenie jest znaczna . Co do jakości dźwięku to u mnie jest wszystko w porządku, więcej z fabrycznego radia wydusić się już chyba nie da.
PS. Czy też miałeś problem z tym, że w kostce nie było żeńskich pinów?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Raffix [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 18:29
|
|
|
Grasshopper napisał/a: |
Cieszę się, że i Tobie się udało. Cena takiej instalacji w ASO to 290 zł , więc różnica w cenie jest znaczna . Co do jakości dźwięku to u mnie jest wszystko w porządku, więcej z fabrycznego radia wydusić się już chyba nie da.
PS. Czy też miałeś problem z tym, że w kostce nie było żeńskich pinów?
Pozdrawiam |
pisząc o jakości dźwięku nie miałem na myśli radia (które jest bardzo dobre) a samą mp3-kę. mój player to zwykła chinina dlatego dźwięk jest wyjątkowo kiepski. zamiennik już zamówiłem i jutro odbieram - sandisk sansa c240. wg specyfikacji najgłośniejszy player na rynku na dodatek jest wyposażony w akumulator nimh i można do niego dokupić ładowarkę samochodową także precz z bateriami
z kostką miałem tak samo jak u Ciebie. zdjąłem izolację z kabelków a na końcówki nałożyłem piny (podobne do tych z pc-ta). problem polegał tylko kolejności podpiecia się do kostki. u Ciebie było to od lewej masa, lewy i prawy. u mnie zaczęło grać dopiero kiedy tą kolejność odwróciłem. |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 19:47
|
|
|
troche nie na temat wiec sorry;)
do Raffix: fajne masz alu w colcie - to sa oryginalne felgi mitsu? i czy to sa 15tki czy 16tki? |
|
|
|
 |
Raffix [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 21:00
|
|
|
Gorzkim napisał/a: | troche nie na temat wiec sorry;)
do Raffix: fajne masz alu w colcie - to sa oryginalne felgi mitsu? i czy to sa 15tki czy 16tki? |
dzięki
te felgi wyhaczyłem na allegro. chodzi tam co prawda wiele złomu ale się udało. są to oryginalne 16-stki Nissana ale pasowały bez problemu (no jeśli nie liczyć drobnego podszlifowania otworu centrującego przez tokarza - w Nissanach jest o 1mm węższy). na koniec pozostało jedynie podmienić dekielki Nissana na Mitsubishi i voila! |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2007, 08:12
|
|
|
wrzuc jakies fotki, jak masz
no wlasnie, wychodzi na to ze dopiero 16tki w tym aucie fajnie wygladaja. ja troche chyba pospieszylem sie z moimi 15tkami i ich wzorem - dochodze teraz do wniosku ze ta felga (mimo ze 15tka) wyglada z boku na jakas taka mala, tak wiec moze powinienem kupic cos ciezszego wizualnie (jakis 'gestszy' wzor), a moze wlasnie 16 tke.
A napisz jeszcze jakie masz tam opony na tej 16tce? Bo z tego co wiem to mitsu do colta serwuje 16tke chyba z 205/45 (albo40)/16, a troche sie boje ze z taka szerokosc opony moze nieco odbic sie na osiagach auta (i tak juz troche trwa rozpedzenie go do deklarowanej predkosci maks)
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|