Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
AUX w radiu PZ-2000
Autor Wiadomość
Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2007, 19:45   AUX w radiu PZ-2000

Witam,
od pewnego czasu zastanawiam się jak wyprowadzić wejście AUX z radia PZ-2000 w Mitsu CZ3. Wejście takie w serwisie kosztuje 290 zł, co jest kosmiczną kwotą jak za kawałek kabla audio i 2 żeńskie chinche. Z tej strony wiem jak należy podłączyć kable do jednej z kostek w radiu, ale niestety wśród 14 otworów na piny w kostce pinów żeńskich jest tylko 6 (te w których są fabrycznie kable). Czy ktoś ma może pomysł gdzie można kupić samą kostkę z wszystkimi pinami, lub żeńskie piny do niej? Oto zdjęcie kostki: foto.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez Grasshopper 02-09-2010, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2007, 09:44   

ooo
fajnie ze ktos ruszyl temat radia pz-2000 :mrgreen:
ja sie niestety nie znam za bardzo na tym, ale temat mnie do zywego interesuje :) - chciałbym jakis dodatkowy glosnik (np subwoofer) podlaczyc, bo w porownaniu z radiem w poprzednim aucie troche ten fabryczny zestaw pz-2000 z glosnikami mitsu mnie rozczarowuje... (choc oczywiście nie jest tragicznie, ale mogloby być ciut lepiej)

a co chcesz podlaczyc, jezeli mozna zapytać?

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2007, 21:25   

Gorzkim napisał/a:
a co chcesz podlaczyc, jezeli mozna zapytać?

Chcę podłączyć mp3playera. Co do suba to obiło mi się o uszy, że podłączenie raczej nie wchodzi w grę w PZ-2000, ale mogę się mylić.

Pozdrawiam

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-05-2007, 11:15   

Witam współujeżdżaczy cezetów,

tak mi się wydaje, że większe prawdopodobieństwo odpowiedzi będzie, jeśli zadacie to pytanie tu: Warsztat - warsztat - car audio.

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 19:30   

Mój problem już został rozwiązany i cieszę się mp3kami w radiu.

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem :) .

kszyho 
Forumowicz
kszyho

Auto: COLT 1.3 Z30 95KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2007, 17:13   

Grasshopper napisał/a:
Mój problem już został rozwiązany i cieszę się mp3kami w radiu.

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem :) .

Witam a jak to rozwiązałeś. Ja kupiłem transmiter i słucjham z pendrive i działa dobrze bez zakłoceń ale może są inne sposoby?

Pozdrawiam

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 17:43   

kszyho napisał/a:
Witam a jak to rozwiązałeś. Ja kupiłem transmiter i słucjham z pendrive i działa dobrze bez zakłoceń ale może są inne sposoby?

Pozdrawiam

Radio ma tryb AUX, który uaktywnia się poprzez przytrzymanie przycisku "CD" przez ok. 2 sek. Wystarczy podłączyć do kostki z tyłu radia z kabel audio z męskim jackiem na końcu, podłączyć mp3playera i cieszyć się muzyką ;) . Mój problem polegał na tym, że w kostce nie było żeńskich pinów i nie mogłem "po bożemu" włożyć do nich kabelków, więc obrałem je z izolacji i przewinąłem przez kostkę chałupniczym sposobem tak tylko, żeby był styk. Kable na zdjęciu to od lewej masa, lewy i prawy.

PS. Co do transmitera to miałem cos takiego, ale częstotliwości były zakłócane przez stacje radiowe itp., więc zdecydowałem się na to rozwiązanie.
Ostatnio zmieniony przez Grasshopper 02-09-2010, 17:22, w całości zmieniany 1 raz  

Raffix
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 08:34   

Grasshopper, od strony technicznej wszystko jasne. a jak to załatwiłeś od strony 'estetycznej'? gdzie wyszedłeś z jackiem? może byś wrzucił jakieś zdjęcie?

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 14:04   

Raffix napisał/a:
Grasshopper, od strony technicznej wszystko jasne. a jak to załatwiłeś od strony 'estetycznej'? gdzie wyszedłeś z jackiem? może byś wrzucił jakieś zdjęcie?

Niestety cyfrówka wczoraj mi padła i ze zdjęciem będzie problem. Kabel wyprowadziłem przez szczelinę, która jest w górnej części schowka. Mimo tego, że kabel wyprowadzony jest do schowka nie ma problemu z wyjęciem końcówki do środka kabiny i jednoczesnym zamknięciem schowka.

Raffix
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 18:07   

no i jest, udało się :) w końcu znalazłem czas żeby się tym zająć. świetny pomysł z tym aux, za 4zł 65gr można jeździć z własną mp3-ką :mrgreen:
narzekać mogę jedynie na jakość dźwięku ale w tym momencie zrzucam to na kiepską jakość mojego playera. czas się rozejrzeć za czymś lepszym ;-)

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2007, 12:28   

Raffix napisał/a:
no i jest, udało się :) w końcu znalazłem czas żeby się tym zająć. świetny pomysł z tym aux, za 4zł 65gr można jeździć z własną mp3-ką :mrgreen:
narzekać mogę jedynie na jakość dźwięku ale w tym momencie zrzucam to na kiepską jakość mojego playera. czas się rozejrzeć za czymś lepszym ;-)

Cieszę się, że i Tobie się udało. Cena takiej instalacji w ASO to 290 zł :shock: , więc różnica w cenie jest znaczna :) . Co do jakości dźwięku to u mnie jest wszystko w porządku, więcej z fabrycznego radia wydusić się już chyba nie da.

PS. Czy też miałeś problem z tym, że w kostce nie było żeńskich pinów?

Pozdrawiam

Raffix
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2007, 18:29   

Grasshopper napisał/a:

Cieszę się, że i Tobie się udało. Cena takiej instalacji w ASO to 290 zł :shock: , więc różnica w cenie jest znaczna :) . Co do jakości dźwięku to u mnie jest wszystko w porządku, więcej z fabrycznego radia wydusić się już chyba nie da.

PS. Czy też miałeś problem z tym, że w kostce nie było żeńskich pinów?

Pozdrawiam

pisząc o jakości dźwięku nie miałem na myśli radia (które jest bardzo dobre) a samą mp3-kę. mój player to zwykła chinina dlatego dźwięk jest wyjątkowo kiepski. zamiennik już zamówiłem i jutro odbieram - sandisk sansa c240. wg specyfikacji najgłośniejszy player na rynku :) na dodatek jest wyposażony w akumulator nimh i można do niego dokupić ładowarkę samochodową także precz z bateriami :)

z kostką miałem tak samo jak u Ciebie. zdjąłem izolację z kabelków a na końcówki nałożyłem piny (podobne do tych z pc-ta). problem polegał tylko kolejności podpiecia się do kostki. u Ciebie było to od lewej masa, lewy i prawy. u mnie zaczęło grać dopiero kiedy tą kolejność odwróciłem.

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2007, 19:47   

troche nie na temat wiec sorry;)
do Raffix: fajne masz alu w colcie - to sa oryginalne felgi mitsu? i czy to sa 15tki czy 16tki?

Raffix
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2007, 21:00   

Gorzkim napisał/a:
troche nie na temat wiec sorry;)
do Raffix: fajne masz alu w colcie - to sa oryginalne felgi mitsu? i czy to sa 15tki czy 16tki?

dzięki :)
te felgi wyhaczyłem na allegro. chodzi tam co prawda wiele złomu ale się udało. są to oryginalne 16-stki Nissana ale pasowały bez problemu (no jeśli nie liczyć drobnego podszlifowania otworu centrującego przez tokarza - w Nissanach jest o 1mm węższy). na koniec pozostało jedynie podmienić dekielki Nissana na Mitsubishi i voila! :)

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2007, 08:12   

wrzuc jakies fotki, jak masz :biggrin:

no wlasnie, wychodzi na to ze dopiero 16tki w tym aucie fajnie wygladaja. ja troche chyba pospieszylem sie z moimi 15tkami i ich wzorem - dochodze teraz do wniosku ze ta felga (mimo ze 15tka) wyglada z boku na jakas taka mala, tak wiec moze powinienem kupic cos ciezszego wizualnie (jakis 'gestszy' wzor), a moze wlasnie 16 tke.

A napisz jeszcze jakie masz tam opony na tej 16tce? Bo z tego co wiem to mitsu do colta serwuje 16tke chyba z 205/45 (albo40)/16, a troche sie boje ze z taka szerokosc opony moze nieco odbic sie na osiagach auta (i tak juz troche trwa rozpedzenie go do deklarowanej predkosci maks) :mrgreen:

pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu