|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] zapłon |
Autor |
Wiadomość |
smosen [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2007, 11:33 [CJ1A 1.3] zapłon
|
|
|
Może mi ktoś powiedzieć jak ustawić zapłon,bo Colt CJO 1.3 96rok mojej dziewczyny przerywa podczas przyspieszania. Wymienilem w nim świece,kable,filtr powietrza,paliwa,wyczyscilem przepustnice i nic.Dodam tylko,ze auto zostalo kupione z uszkodzona cewka,ktora zostala wymieniona u mechanika na nowa i to co mi wczoraj powiedzial,ze kat wyprzedzenia ustawial w/g Autodaty.Nie mam juz sily jezdzic do niego,wiec moze mi ktos napisze krok po kroku,bo jestem na 99% pewien ze to jest zle ustawiony zaplon.Prosze o pomoc |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2007, 08:27
|
|
|
1. Sugerowałbym jeszcze wyczyszczenie/wymianę kopułki i palca rozdzielacza.
2. Zapłon ustawia się, masując złącze diagnostyczne. Bez zmasowania ani rusz.
3. Szczegóły znajdziesz tutaj (kopułka) i tutaj (złącze diagnostyczne) |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24281 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-05-2007, 09:40
|
|
|
w CJ moze nie byc zlacza zaplonu (widzialem takie CJ i CK bez zlacza) - trzeba podlaczyc MUT (komp w ASO), ustawic w nim tryb serwisowy i dopiero ustawic zaplon lampa |
|
|
|
 |
|
|