karoseria |
Autor |
Wiadomość |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2007, 18:10 karoseria
|
|
|
Czy elementy karoserii colta CJO przed i po liftingu bardzo się różnią? Najbardziej interesuje mnie maska błotnik przedni i przedni zderzak. Z tego co wiem to zderzak po liftingu jest troszke inny ale czy ma te same mocowania? jak to wygląda z maską i błotnikami przednimi? |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2007, 11:48
|
|
|
tak, wszystkie czesci pasuja, czesto zdaza sie ogloszenie z coltem cj0 z rocznika 1997 lub 1996 ale ze zderzakiem lub lampami juz po liftingu (po 1998) lub odwrotnie (a to moze juz byc sygnal ze auto dostalo w nosek) np. auto piotrasa z forum (rok 1997) fotki:
http://www.3xl.in.lublin.pl/galeria/piotras
mam nadzieje ze piotras sie nie obrazi ze wzialem jego auto jako przyklad
ja sam mam w dalszych planach zmiane swiatel na te po liftingu bo sa duzo ladniejsze |
|
|
|
 |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2007, 11:40
|
|
|
OK dzięki |
|
|
|
 |
MiG [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2007, 19:34
|
|
|
Rado! jak zmienisz światełka, to daj znać, mam taki sam zamiar, ale boje sie ryzyka, ze jednak to beda inne mocowania
pozdro |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2007, 00:04
|
|
|
ja narazie poluje na ladne aluski, poza tym mam inne wazniejsze pomysly na autko (np. alarm, szybki itp), swiatla sa w dalszych planach, wiec jeszcze troszke to potrwa |
|
|
|
 |
marecki338
Mitsumaniak
Auto: Outlander 6, COLT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 15 Cze 2007 Posty: 278 Skąd: bartoszyce
|
Wysłany: 09-07-2007, 22:53
|
|
|
ja tam wolę styl cao. |
|
|
|
 |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2007, 19:10
|
|
|
A ja wole CJO tylko mam zderzak przedni do wymiany i zastanawiam się który kupić :/ czy ten co mam przed liftingiem czy ten po liftingu hmm.... może ktoś doradzi? no i czy napewno będzie pasował idealnie żeby przypadkiem gdzieś nie odstawał |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2007, 23:13
|
|
|
moim skromym zdaniem wersja zderzaka przed liftingiem (czy to co u mnie) jest ladniejsza niz po, ale to tylko moje zdanie z drugiej strony tego po liftingu szybciej znajdziesz na allegro, ja swojego sporo czasu szukalem bo w zime mialem bliskie spotkanie ze slupkiem
dodatkowo zauwaz ze ksztalt hamolegow tez rozni sie, ja mam bardziej kwadratowe a nowsze sa okragle, jezeli masz halogeny to tez jest pewien problem zeby je zamienic |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2007, 23:22
|
|
|
CJO jest pikny, CAO bez urazu ale jest brzydsze Światła po lifcir są bardziej rasowe |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 11:20
|
|
|
Bastek napisał/a: | CJO jest pikny, CAO bez urazu ale jest brzydsze Światła po lifcir są bardziej rasowe |
przednie tak ale za to CJO ma ochydny zadek bez urazy ale pod tym wzgledem wygrywa CAO
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 12:13
|
|
|
ziutoon napisał/a: | Bastek napisał/a: | CJO jest pikny, CAO bez urazu ale jest brzydsze Światła po lifcir są bardziej rasowe |
przednie tak ale za to CJO ma ochydny zadek bez urazy ale pod tym wzgledem wygrywa CAO
pozdrawiam |
kwestia gustu, jedni wola blondynki, inni brunetki ja lubie i blondynki i brunetki
gdyby nie ten tyleczek cj0 to moje auto byloby rozpoznawane jako honda civic, jednak czesto mi sie zdarza ze ludzie przypatruja sie bo nie wiedza co za machina jedzie |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 20:59
|
|
|
CJO jest dla mnie dużo bardziej rasowe, właśnie zadek ma najfajnieszy, jest bardzo oryginalny i rasowy |
|
|
|
 |
digidy [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 21:30
|
|
|
Cytat: | gdyby nie ten tyleczek cj0 to moje auto byloby rozpoznawane jako honda civic, jednak czesto mi sie zdarza ze ludzie przypatruja sie bo nie wiedza co za machina jedzie |
fajnie powiedziane colta nie jest łatwo spotkać |
|
|
|
 |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 17:26
|
|
|
Wie ktoś jak to jest z tymi numerami VIN? które numery muszą być te same żeby część pasowała? ja mam np numer VIN JMBMNCJ1ATU010537 Kupując części z demontażu przez internet ciężko stwierdzić czy to to Ale na jednej stronce przy każdej części podają numer VIN auta z którego pochodzi część. Tak więc.....? czy do mojego będzie pasować część z JMBMNCJ4ATU000725 lub JMBMNC52AMU505746
[ Dodano: 12-07-2007, 18:07 ]
dobra chyba już wiem tzn mam nadzieje że wiem zgadzać się muszą JMBMNCJ1ATU reszta to jest numer seryjny |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 21:52
|
|
|
Zadzwoniłem do ASO Mitsu aby zamówić gumki drążka stab. i gościu pierwsze co zapytał o num. nadwozia, nastepnie podał mi num. kat. ori i kazał czekać do 2 tygodni aż przyjadą, także najważniejszy jest num. nadwozia chyba? |
|
|
|
 |
|