Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CB - gdzie zamontować...
Autor Wiadomość
Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2007, 19:40   CB - gdzie zamontować...

Witam,
Wrzućcie propozycje gdzie macie zamontowane radio CB w swojej Carismie... Zakupiłem radyjko i nie mam koncepcji gdzie je zapakować żeby poręcznie było... :?

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2007, 19:50   

Ja w ancerku wsadziłem miedzy siedzenie kierowcy a obudowe. Siedzi idealnie i ładnie sie przełącza-słuchawka wisi na przykręconym wieszaczku koło radia od strony kierownicy

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-07-2007, 20:01   

Ja mam zamontowane tez między siedzeniami a dokładnie między siedzeniem pasażera a tunelem środkowym tyle że dodatkowo spięte taka rozciągliwą gumka z hakami jak do bagazu żeby nie latało po całym samochodzie, a gruszka jak nie używam wrzucam do schowka za hamulcem ręcznym. Miałem zamiar montowac je na stałe pod radiem tam jest miejsce że moje CB by weszło (ALAN 78 PLUS) ale że często musze je przekładac do samochodu służbowego uznałem że tak bedzie szybciej i wygodniej. Antene mam na magnesie na końcu dachu z prawej strony. Śmiga jak wściekłe. :D

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2007, 20:22   

Mnie niestety nie wejdzie do schowka pod radiem gdyż jest za wysokie i za długie...(TTI 880), ale pomiędzy fotel, a tunel zmieściłoby się... Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje... :?: :?: :?: :?:

japa71
[Usunięty]

Wysłany: 05-07-2007, 23:16   

Jestem własnie po montażu TTI 880 w schowku pod radyjkiem. Kosztowało mnie to kilka godzinek, ale pasuje idealnie. Dodatkowo założyłem ramkę kupioną na allegro za ok. 25 zł.(normalna rzemieślnicza robota ale pasuje idealnie). Było trochę roboty, bo trzeba zdjąć osłonę od zegara i klimy z radiem, a później wykręcić półkę pod radiem(4 wkręty od wewnętrznej strony). Dodatkowo za półka kryje się niespodzianka w postaci płaskownika mocowanego też na dwa wkręty które trzeba wykręcić(z problemami ale da się zrobić). Efekt końcowy jest bardzo zadowalający, i dobrze słychać bez dodatkowego głośnika. Postaram się zrobić foto dołaczę w najbliższym czasie.(1,8GDI)

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 06-07-2007, 11:10   

TUTAJ znajdziesz info jak można sprytnie zamontować CB w miejscu popielniczki.
O ile nie palisz :mrgreen:

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2007, 18:51   

Japa:
Wrzuc fotki - sie zobaczy...

Grześku:

Palić nie palę (w samochodzie...), także popiołka zbedna mi jest ... Coś sie wukombinuje reasumując te propozycje kolegów... Dzx :wink:

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 10:24   

Wymontowałem schowek, odpowiednio go przyciołem, wszystko skręciłem i oto efekt:
http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Sebancisz

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 11:24   

Sebancisz napisał/a:
Wymontowałem schowek, odpowiednio go przyciołem, wszystko skręciłem i oto efekt:
http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Sebancisz

fachowa robota ;) chyba u siebie coś takiego zrobię. Jeśli pozwolisz, że ściągnę od ciebie :mrgreen:

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 08-11-2007, 11:45   

A co z zamykaniem tej skrytki?

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 12:03   

Niestety kupiłem samochód ze schowkiem w którym nie było zamka (uszkodzony) klapka chodzi na tyle ciężko że na postoju jak ją domknę to się nie otwiera.

[ Dodano: 08-11-2007, 12:05 ]
Jeden minus to długie radio, żeby domknąć klapkę muszę odkręcić antenę. Dopiero po tym zabiegu CB chowa się dość głęboko.

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 19:43   

Ja poszedłem na łatwiznę i pomiedzy siedzenie pasażera, a tunel wcisnąłem... Głośnikiem do siebie, a gruche do schowka pod łokciem chowam... Bo se kurde troche duże urządzonko kupiłem, ale robi swoje...

scrimer
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 14:32   

Ja w montażu cb poszedłem całkiem w inną stronę. z racji że auto często stoi na ulicy a amatorów cudzej własności nie brakuje schowałem je pod siedzeniem TTI tcb880 ( czyli własnie te które autor wątku chce zamontować. sposób montażu ( rzep przyklejony do radia ) wykładzina w aucie wraz z rzepem doskonale wspolgra. trzeba tylko pamietac aby tak umocowac radio aby głośnik był skierowanby w górę. co do przełanczania kanałów TTi ma ta funkcję w gruszcce więc nie ma problemu ze szperaniem pod fotelem.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 14:41   

Fajne miejsce - tylko dotyczyć to będzie sprzętu sterowanego z gruszki - ja mam chociażby wyciskacz szumów i już by sie tak nie dało.............ale u Ciebie fajnie będzie działać.
Pzodrawiam

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2007, 13:39   

Ja przerzucam z busika. Trzymam je na rzepie przy skrzyni biegów. Opieram się zazwyczaj nogą o nie. Ale mi to nie przeszkadza. Gruche ma powieszoną na lusterku wewnętrznym i wszystko gra 8)

Odpowiedz do tematu