Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] cos skrzypiącego z tyłu?
Autor Wiadomość
privateer87
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2007, 12:24   [ALL] cos skrzypiącego z tyłu?

Wiam!
moj problem jest doc nietypowy, bardzo nie lubie jakis chałasów dochodzących z niedociągnięć auta... ostatnio zaczeło mi cos skrzypieć z tłu... to nie jest zawieszenie bo jest prawie nowe, wymontowałęm wszysko z bagaznika (kolo zapasowe, klucze, plastiki, itp) wiec bagaznik został goły nawet bez tylnej półki... i co? dalej cos skrzypi :( wydaje mi sie ze to moze byc tylna klapa bagaznika... ale gdzie to moze skrzypieć? :doubt: prosze o jakas pomoc ;)
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:34, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2007, 13:24   

privateer87 napisał/a:
ale gdzie to moze skrzypieć?
Plastik na tylnej klapie od środka piszczy na wciskach (tak jak u mnie zresztą). Też jestem wrażliwy na takie dźwięki, ale już to poprawiałem i dalej piszczy więc ma to w du... Głośniej radio i już :mrgreen:

privateer87
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2007, 15:28   

nie mam radia :cry: a jak to poprawiałes?

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2007, 16:00   

a moze klapa na uszczelce piszczy ??:P u mnie czasem tak jest ale nie zawsze :D

Gabek_82
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2007, 16:06   

Panowie a ja wiem dokładnie co piszczy :) i wiecie co?? tak czytam i każdy ma ten sam problem.... Odpowiedz jest taka: uchwyt pasów bezpieczeństwa - sprawdźcie a sami zobaczycie :) pozdrawiam

[ Dodano: 13-07-2007, 16:07 ]
a dokladnie ta rolka co sie pas zwija ona tak piszczy... :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 13-07-2007, 20:21   

Gabek_82 napisał/a:
ta rolka co sie pas zwija ona tak piszczy...
Łoo...trzeba sprawdzić.
Mateo567 napisał/a:
u mnie czasem tak jest ale nie zawsze
U mnie też nie zawsze i to najbardziej denerwuje.

Hammer
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2007, 22:36   

a u mnie wiem ze to tylny plastik bagażnika. ale on sie tak z czasem rozwrzeszczal :) bo go troszkę krzynka z basem molestuje czasami :P

ozz
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2007, 11:49   

do rolek pasów, kołków tylnej półki i innych ruchliwych plastikowych elementów najlepszy jest środek firmy Wurth o nazwie Silicon Fluid - typowo do tworzyw sztucznych albo Multi, bardziej uniwersalny;

privateer87
[Usunięty]

Wysłany: 15-07-2007, 13:37   

u mnie skrzypiał jednak plastik który jest zamocowany do tylnej klapy, nie wiem w którym miejscu napchałem am takiej pianki samoprzypepnej (nie widac jej) i juz nic nie piszczy :D poprostu cisza i tam ma byc :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 15-07-2007, 16:42   

Poruszałem tą rolką, po której zwija się pas i jest spokój. Dodatkowo zauważyłem dzisiaj, że półka bagażnika wyskakuje mi z tych blaszek w których powinna "siedzieć". Idę pomajstrować przy tym :wink:

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2007, 10:18   

Te metalowe sprężyste blaszki stosunkowo szybko się łamią - można po tym poznać jak często była demontowana/wyjmowana tylna półka (w moim poprzednim CA0 obydwie te blaszki były połamane i wylatywały z miejsca).
Przed sprzedaniem myślałem żeby zamiast nich wyciąć kawałki z twardej gumy, ale nie zrobiłem tego bo półka nie wydawała żadnych dziwnych odgłosów :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 17-07-2007, 18:38   

No więc u mnie już nic nie piszczy z tyłu. Po prostu przekręciłem o 90 stopni te gumki na tylnej półce, które powinna dociskać tylna klapa, a na plastik od klapy przykleiłem filcowe krążki. Teraz plastik na klapie dociska tylną półkę i jest absolutna cisza. Przynajmniej od tygodnia i nie wiadomo jak długo :roll:

tofik22
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 22:09   

witam wszystkich tez miałem problem ze skrzypieniem z tyłu -tylna klapa i co zamek skrzypiał wystarczyło troche tasmy na pałąk i jak reką odjoł !!!!

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 29-08-2007, 23:24   

No właśnie pisałem wyżej, że u mnie już jest cisza, wszystko ładnie pięknie i znów kwiczy :? To tylna półka, której klapa już nie dociska, bo półka zagięła się w dół (ze starości i od słońca pewnie też). Już ktoś o tym pisał. Nie przejmuję się tym. Najgorsze jest jednak to, że jeden dzień piszczy a inny nie.

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 16:27   

czasem moze nawet i bida piszczy :D hehe pozdr

Odpowiedz do tematu