|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] planowanie glowicy |
Autor |
Wiadomość |
ColtFan [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 17:26 [CA4A 1.6] planowanie glowicy
|
|
|
Mam pytanko , posiadam mitsubishi colta 1.6 z 94 roku , to juz moj drugi colcik i jestem zachwycony na poczatku mialem wersje z 96 roku 1,3 troszke malo mocy ale teraz jest dozo lepiej i chetnie zrobie cos zeby bylo jeszcze lepiej . Bardzo wiec rosze o o tpowiedz na moje pyta nia :
Czy ktos planowal juz glowice
Jaie efekty tego zabiegu
Czy nie wpynelo to negatywnie na prace silnika
Bardzo prosze o odpowiec. Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-08-2007, 18:22
|
|
|
ColtFan napisał/a: | Czy ktos planowal juz glowice | tak
ColtFan napisał/a: | Jaie efekty tego zabiegu | Podobno niezle. Zapytaj deenbe.
Zanim zaczniesz planowac zapytaj rowniez jak jego silnik skonczyl. I pamietaj, ze Mitsu dopuszcza planowanie o 0,2 mm w swoich silnikach. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ColtFan [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 20:37
|
|
|
oki
postaram sie zkontaktowac z tym gosciem
Ale tak czy siak prosze o dalsze informacje |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 21:35
|
|
|
Jak przesadzisz bądż spieprzysz planowaniem główkę, będziesz wymieniał co tydzień uszczelkę pod głowicą |
|
|
|
 |
nafta [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 22:50
|
|
|
Nie polecam planowania glowicy bo to za duzo nie da. Jak bedziesz smigac autkiem cieszac sie z troszke wiekszej mocy szybko spowodujesz wycieki oleju wlasnie spod glowicy. A to znowu wiaze sie z wymiana uszczelki itd. Te male zolte ludziki z drugiego konca swiata wszystko obliczyli co do mikrona Moim zdaniem nie warto ich poprawiac...
Pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 01-08-2007, 22:52
|
|
|
Bastek, nafta, odnioslem wrazenie, ze ColtFan, swoje pytanie skierowal do tych ktorzy maja cos do powiedzenia poza ogolnikami. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
nafta [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 23:14
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Podobno niezle. |
Konkretna odpowiedz |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 23:21
|
|
|
Hubert jako Colt Fan opowiadaj, czekamy na konkrety |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 01-08-2007, 23:30
|
|
|
nafta napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Podobno niezle. |
Konkretna odpowiedz |
Hubeeert napisał/a: | Podobno niezle. Zapytaj deenbe.
Zanim zaczniesz planowac zapytaj rowniez jak jego silnik skonczyl. I pamietaj, ze Mitsu dopuszcza planowanie o 0,2 mm w swoich silnikach |
Cala tak. Wyrwane z kontekstu zdanie nie.
Radze ochlonac.
Bastek napisał/a: | Hubert jako Colt Fan opowiadaj, czekamy na konkrety |
Co autor ma na mysli? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ColtFan [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 23:35
|
|
|
Dziekuje za porade . Widze ze potrwierdzily sie moje obawy co do efektow przerobki
nie myslalem jednak ze az takie drastyczne zminy moga nastapic ., fakt jest taki ze
japonczycy sa niesamowici a ich precyzja przerasta wszystkich ciezko cokolwiek po nich
poprawic , nic chyba pozostaje mi kupno colcika z silnikiem 1.8 ogladalem filmy na youTube jest maly szatan nie ujmujac nic oczywicie 1.6 bo nim tez fajnie kiluje chlopaczkow w BMW
Mitsubishi Rządzi
[ Dodano: 01-08-2007, 23:39 ]
wczesniej mialem colta 96 rok 1.3 zamontowalem w nim storzek to nie przesadzam ale z 10 15 koni to ucieklo w las wogule samochod stracil moc tak jaj by usiadlo w nim komplet pasazeow
Tutaj to mi sie wydaje ze trzeba z grubej rury odrazu jakies turbo albo podtlenek |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2007, 07:31
|
|
|
co do planowania.. samego planowania nie robilem, mialem takze obrobke glowicy. Samo planowanie malo daje, na pewno efekty nie beda takie jakich sie spodziewasz(chyba nawet tego nie odczujesz).
Hubeeert napisał/a: | ColtFan napisał/a:
Jakie efekty tego zabiegu
Podobno niezle. Zapytaj deenbe.
Zanim zaczniesz planowac zapytaj rowniez jak jego silnik skonczyl. I pamietaj, ze Mitsu dopuszcza planowanie o 0,2 mm w swoich silnikach. |
silnik ma sie juz dobrze;) a co do tego jak skonczyl to na pewno nie przez przerobki w silniku:) |
|
|
|
 |
ColtFan [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2007, 11:33
|
|
|
Fajnie dziekuje za porade
Pozdro. |
|
|
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 23:40
|
|
|
Przeczytałem uważnie temat i chciałem się dopytać o ten filtr stożkowy. Chcę założyć w swoim miśku stożka, ale widzę że zamiast dodać mocy to moc spada? Może kiepsko zamontowałeś? Najlepiej zabudować go tak aby nie dostawał ciepłego powietrza z silnika i jeszcze do tego doprowadzić rurę która cały czas przy jeździe będzie dawała zimne powietrze do filtru. Tak miałem rozwiązane w golfie. Jeżeli tak miałeś zrobione to chyba montaż stożka będzie kiepskim pomysłem ? |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 05-08-2007, 23:30
|
|
|
Sparco84, z calym szacunkiem, ale montowanie stozkow, strumienic i tych wszystkich innych tuningowych gadzetow w przypadku silniczka 1.3 chyba mija sie celem.
zreszta jak juz gdzies napisalem - Tuningu przez duze T, nie robi sie za male pieniadze, za pomoca stozkow, czy koncowych "buczacych" wydechow.
zadbaj o swojego misia wymieniajac mu plyny, filtry, jakies tulejki na zwieszeniu (o ile istnieje taka potrzeba), albo zadbaj o hamulce. mis sie odwdzieczy bezawaryjna jazda...
zaloz ladne alusy, polakieruj zderzak, wstaw sobie dobre audio.
i zycie bedzie piekne |
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2007, 08:31
|
|
|
Jeżeli chodzi o audio to ja już mam je założone i na pewno bardzo dobre . Jeżeli chodzi wydech to też już jest zamontowany, aluski dopiero będą zakładane (niestety). Ja wiem że silniczek 1.3 to nie jest sportowy silnik i cudów z nim nie zrobie, ale być może przez filtr stożkowy jest lepiej podawane powietrze do silnika? Oczywiście wszystkie płyny i inne rzeczy których należy pilnować są pilnowane i misio jest mi wdzięczny za to
[ Dodano: 06-08-2007, 08:34 ]
Sruba napisał/a: | polakieruj zderzak, |
A właśnie jeżeli chodzi o lakierowanie zderzaka , czy możesz udzielić mi rady jak to zrobić aby farba była trwała i porządnie się trzymała, bo jednak malowanie plastików to już troszeczkę inna sprawa. O ile dobrze wiem, to trzeba dać jakiś podkład a potem farbę do plastiku, ale może są proste i mało skomplikowane sposoby na zrobienie czegoś takiego, w efekcie uzyskując piękne czarny zderzak w kolorze nadwozia, oczywiście tak aby farba nie złaziła po 3 miesiącach. |
|
|
|
 |
|
|