Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie dziala oswietlenie kabiny
Autor Wiadomość
KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 14:50   Nie dziala oswietlenie kabiny

Witam!
Mam galanta od kilku dni - pierwsza rzecza jaka zauwazylem bylo to ze nie dziala mi oswietnienie kabiny czyli lampki nad glowa + te w drzwiach. Niestety nie znalazlem nic na ten temat w archiwum.
Bezpieczniki sprawdzone - cale. Od czego zaczac ? Zaznaczam ze lampki nie dzialaja niezaleznie od zamkniecia drzwi i pozycji przelacznikow nad glowa.
Pozdrawiam
Kamyk

Jacko1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant Kombi97 4G63
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-08-2007, 17:33   

A żarówki sprawdziłeś czy są dobre?

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 18:08   

skoro bezpieczniki sa OK no to zajrzyj do urządzonka wlaczajacego oswietlenie (bolec znajdujacy sie w okolicach progu drzwi), rozbierz, przeczysc....

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 20:09   

zarowki sprawdzone - sa ok.
Auto jeszcze u lakiernika wiec tych pstryczkow sprawdzic nie moge ale oswietlenie nie dzialalo po otwarciu obojetnie ktorych drzwi. Dodatkowo nie dziala tez w funkcji On czyli kiedy powinno sie swiecic ciagle.
Pozdrawiam
Kamyk

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 20:36   

yhm... wiec pozostaja tylko bezpieczniki ale skoro piszesz ze sa ok no to pewnie jakas "dziura" w instalacji. inaczej tego nie widze :?

krzysio1972 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Wysłany: 22-08-2007, 09:38   

Rozbierz oswietlenie, zdejmujesz oslonke i kilka srubek, u mnie przepalila sie sciezka na plytce wlacznika swiatel i calosc nie dzialala niezaleznie od ustawiem wlacznikow.

bdch
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 17:16   

Jeśli bolec włączający o którym napisał remkowsky jest uszkodzony (może być coś ze sprężyną lub zaśniedziałe styki) to nie bedą działać ani światła w drzwiach ani lampka nad głową w kabinie. Przerabiałem to wiec najpierw sprawdz te bolce z obu stron.
pzdr

klient
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 22:31   

U mnie był problem ze stykami przy drzwiach. Wystarczyło przeczyścic powierzchnie stykającą się z karoseria. Ale w przypadku "KamykGdynia" to raczej nie to. Jeżeli światełko jest włączone na ON to światło świeci się niezależnie od położenia drzwi.

leszek20042 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 99r AT
Wysłany: 03-02-2013, 10:32   

mam dziwna sytuacje z oswietleniem mianowicie problem wygladal tak: gdy otwarlem drzwi kierowcy i pasazera to oswietlenie nie zalaczalo sie ale jak tylnie drzwi otwarlem to oswietlenie dzialalo.
teraz jest tak po przelozeniu tych czujek z przodu na tyl: tylko drzwi kierowcy dzialaja normalnie a wszystkie pozostale dzialaja gdy kierowcy sa otwarte...
czy ktos moze jakos pomoc?

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 03-02-2013, 14:45   

leszek20042 napisał/a:
czy ktos moze jakos pomoc?

Tak, ale napisz jasno i po polsku jakie są objawy po przełożeniu.

leszek20042 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-02-2013, 16:16   

tak jak juz wczesniej napisalem po przelozeniu tych czujek w drzwiach tyl na przod dzialaja drzwi od kierowcy normalnie czyli zapala sie swiatelko wsrodku auta gdy otwieram drzwi a gasnie gdy je zamykam.
drzwi od pasazera i tylnie nie uruchamiaja tych swiatelek po prostu nic sie nie dzieje ale.... gdy drzwi kierowcy sa otwarte (swiatelko swieci) to i po otworzeniu tylnich drzwi dzialaja swiatelka tak jak powinny wiec wydaje mi sie ze czujki sa dobre.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-02-2013, 16:55   

Czujka drzwi kierowcy rózni się od czujek w pozostałych drzwiach, najlepiej rozebrać i przeczyścić
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 03-02-2013, 17:10   

leszek20042, dokładnie tak jak pisze roberto...nie zamieniaj ich miejscami tylko wyjmij,rozbierz,wyczyść i zamontuj w to samo miejsce...;-)

leszek20042 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-02-2013, 19:05   

jutro mam popoludniowke wiec mysle ze siade przy tym wyczyszcze je i przeloze z powrotem tak jak powinny byc. zobaczymy co z tego wyjdzie. :)

[ Dodano: 04-02-2013, 11:16 ]
robertdg napisał/a:
Czujka drzwi kierowcy rózni się od czujek w pozostałych drzwiach

nie zauwazylem nic co by wyroznialo czujke kierowcy od pozostalych, wydaje mi sie ze sa identyczne.
tak na marginesie dziekuje bo swiatelka dzialaja tak jak nalezy.
przy okazji zauwazylem ze oswietlenie schowka, zapalniczki (nie wiem czy cos jeszcze) raz dziala raz nie czy te zarowki maja wspolna mase???

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 08-02-2013, 01:20   

Witam
Dzisiaj też zauważyłem u siebie, że tylne światełko pasażera świeci przy otwieraniu drzwi tylko gdy drzwi kierowcy są otwarte. Nic nie robiłem jeszcze z włącznikami. Troche to bez sensu bo powinno zapalać oświtlenie bez względu na to które drzwi są otwarte. O co w tym chodzi?

Odpowiedz do tematu