Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
smooth
Autor Wiadomość
smooth
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2007, 12:37   smooth

Po sprzedaży mojej Mazdy 323 BG zacząłem zastanawiać się nad kilkoma autami. Myślałem o Primerze, Astrze, Polo, Ibizie, peugeocie 306 i o Colcie. Niewątpliwie Colt podobał mi się najbardziej. Po przeglądnięciu kilku ofert znalazłem takie właśnie autko. Po obejrzeniu zdecydowałem się na kupno na drugi dzień. Stan techniczny wydaje mi się być dość dobry, silnik jest suchy i czysty, zawieszenie nie stuka. Można przyczepić się do lakieru, w kilku miejscach jest przytarty, a przedni zderzak jest pęknięty, jednak nie rzuca się to w oczy.

Wyposażenie standardowe jak na 1.3, czyli praktycznie tylko wspomaganie. Samochód posiada ładny lakierek kameleon - ciemny granat mieniący się na zielono. Stoi na felgach 13'' od VW, nie jest to co prawda szczyt tuningu, jednak mimo to wg. mnie bardzo ładnie się prezentuje. Ma ładny spojler na klapie, nie przesadzoną końcówkę wydechu oraz strumienicę zamiast katalizatora, dzięki czemu wydaje przyjemny dźwięk przy mocniejszym wciśnięciu gazu.

Co zrobiłem od momentu kupna:
- kupiłem znaczki mitsubishi na felgi(jeden niestety odpadł:( );

- przełożyłem CA z Mazdy:
- przód Phonocar Yline 165mm
- tweetery zostawiłem te które były, bo podobała mi się obudowa, jednak przemalowałem je na czarny połysk, są to jakieś boschmany, nie grają o dziwo najgorzej i mają w miare dobre zwrotnice;
- radio Pioneer DEH-4300R - zwykły CD bez MP3, bardzo fajna winda z dużymi możliwościami;
- zabudowa w bagażniku na głośnikach TVM acoustic 22cm;

- zrobiłem panele na głośniki - poprzedni właściciel zamontował w drzwiach głośniki 25cm, więc było sporo powierzchni do zamaskowania..;
- zrobiłem panel na radio na tej samej zasadzie co panele w drzwiach - sklejka i skaj, nawet ładnie wygląda;
- zainstalowałem centralny zamek na pilota;
- wymieniłem pasek rozrządu i rolkę napinającą, olej wraz z filtrem oraz filtr powietrza;

Co planuję zrobić:
- na gwiazdkę może jakiś wzmacniacz;
- przed zimą napewno płyn chłodniczy i kilka małych wyprawek;
- licznik z obrotomierzem - powinien do mnie dojść na dniach;
- sprawdzenie sondy lambda i ustawienie zapłonu, a być może też wymiana świec i kabli zapłonowych(martwi mnie dość wysokie spalanie, prawie 9 litrów..);

No i to narazie wszystko, jeżdżę narazie niecały miesiąc i jestem zadowolony. Z ukrytych niespodzianek po kupnie to zauważyłem brak ogrzewania tylnej szyby(urwany kabelek) no i brak klaksona:(

Zapraszam do oglądania i komentowania,
pytanie dla was:
Ile zapłaciłem za takie auto?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-10-2007, 20:19   

Hahahahaha smooth wiem dokładnie co to za auto. Sprzedający to młody chłopaczek, kupiłeś je w Poznaniu. Kiedyś na Allegro byłoza 5 300 zł do negocjacji, później za 4600 zł i wtedy byłem je oglądać z dziewczyną. Stan auta: obraz nędzy i rozpaczy. Bez urazy. Wszędzie popękany szpachel, odpryski itp. Pytasz ile za nie dałeś: 3 miesiące temu gdy chłopaczek chciał za nie 4600 i kiedy widział, że trochę "kręcę nosem" na jego widok zszedł momentalnie sam do 4000 zł. Powiedziałem, że to i tak za dużo więc był skłonny oddać je za 3xxx zł.
Auto tragicznie poskładane z przodu: właśnie tam gdzie jest pęknięty zderzak miał strzała i kierunkowskaz w ogóle nie pasuje w swoje miejsce. Skrzypi linka sprzęgła. Silnik nawet dobrze przyśpiesza. Skrzynia też OK.
Pytanie: kto Ci dorobi taki sam lakier kameleon? Złapałeś się na tekst chłopaczka, że poda adres do kolesia, który go lakierował? Czy podał Ci ten adres?
Pamięta, że kiedy go oglądałem to jedynym miejscem gdzie nie było na nim rdzy lub wgniotka była tylna klapa.
Ile bym za niego dał: max 3000 zł. Tak szczerze. I nie bądź na mnie zły. Widziałem to auto dokładnie i jechałem nim.

smooth
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2007, 23:56   

Hugo, wydaje mi się, że trochę przesadzasz, auto wcale nie wygląda źle, jedynym miejscem gdzie wychodzi rdza to trochę przy listwie na lewych drzwiach i lewy tylny błotnik, progi i podłoga są zdrowe. Przyznaje, że było kilka przetarć, jednak zeszły bez problemu po wypolerowaniu pastą polerską. Stan techniczny silnika i zawieszenia jest bardzo dobry, a głównie o to mi najbardziej chodziło. Zapłaciłem 3900 i jakoś wcale nie uważam żebym aż tak źle zrobił kupując to auto. Dużo osób mówiło mi że to był dobry wybór. Myślę, że za tą cenę nie byłbym w stanie znaleźć nic ciekawszego.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-10-2007, 09:04   

smooth napisał/a:
Myślę, że za tą cenę nie byłbym w stanie znaleźć nic ciekawszego.
Raczej tak. Jeśli nie zwracasz zbytnio uwagi na wygląd zewnętrzny to OK. Wiadomo, że najważniejszy jest stan techniczny. Oby się sprawował. Tylko proszę popraw spasowanie przedniego zderzaka z kierunkowskazem, bo wygląda to koszmarnie.

Odpowiedz do tematu