Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt Nr 3, 4 a teraz 5 ;]
Autor Wiadomość
Draghu
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2006, 12:34   Colt Nr 3, 4 a teraz 5 ;]

Mam chwilke, to skrobne kilka slow o moim Colcie. Niektorzy - zwlaszcza M3M - wiedza, ze mialem dwa takie cudaw Polsce. Najpierw czerwonego C5 1.3 EXE , pozniej CJ 1.3 GLX , teraz przyszla pora na cos troszke mocniejszego. CA 1.6 GLXi Mirage.

Tak w przeszlosci bylo, ze zawsze chcialem go kupic ale kupowalem inny model. Za pierwszym razem pojechalem z Gdanska pod Grudziac zobaczyc czerwonego C5. Chcialem koniecznie CA ale postanowilem dac mu szanse. Wykorzystal ja - jak gosc wjechal nim na stacje benzynowa, gdzie bylismy umowieni - wiedzialem, ze juz jest moj - pozostala tylko kwestia dogadania sie co do ceny :wink: Jezdzilem nim 3 latka i nir mialem z nim praktycznie zadnych problemow - najwiekszy z tych nie-eksploatacyjnych to uszkodzone lozyska w tylnim kole :D

Po3 latach postanowilem go sprzedac - spontanicznie, bo jakbym myslal to bym sie z nim nie rozstal.

Znowu szukalem A, a znalazlem okazyjnie CJ - nie podobaly mi sie za bardzo jego tylnie swiatla ale... pojechalem do Torunia z kaska :wink: Jak go uslyszalem to mnie zauroczyl. Caly naprawde zadbany - gosc dal m isie przejechac - chyba wyczol, ze jak sie nim przejade to juz "po mnie" - Znowu wrocilem nie tym co chcialem ale z wielkim cheesem na ryju 8) :D

Musial isc pod mlotek,bo wyjezdzalem na wyspy... z lzami w oczach poszedl do komisu, a pozniej do jakiegos pana, co nie chcial za bardzo utrzymywac kontaktu z klubem Mitsu :/

Tutaj wreszcie udalo mi sie kupic mojego obecnego Miska za 200 funtow. Stan jego daleki jest od dobrego ale... po kolei.

Znalazlem go na mitsucolt.co.uk - byl niedaleko ode mnie - w Liverpoolu. Postanowilem sie umowic jakos z gosciem i go zabrac. (czyt.obejrzec z gory wiadomym skutkiem :wink: )
Nie moglem sie z nim zgrac przez 2 tygodnie.. ale w koncu postanowil po mnie wpasc z Liverpoolu z kumplami i zabrac na miejsce. Colt mial uszkodzona pompe wodna... chcialem go jakos przetransportowac , ale nie mialem jak, a za lawete to bym zabulil...
Typ przyjechal z czterema goscmi , jakwsiadlem do srodka to poczulem tylko zapach paonego ziela... zycie - kazdy ubarwia jak chce ( nie, zebym nigdy nie palil :P )
Dojechalismy i po ogledzinach zeszlismy z ceny do 200 ( zaczynal od 500 na necie ale kupca nie znalazl) ylo juz ciemno a ja strasznie bylem napalony na miska - mimo tej pompy wodnej zialem hektolitry ody zesoba i ruszylemw droge. Co 3-5 mili musialem sie zatrzymywac, zeby dolac wody, bo pompa wyrzucala poloe na zewnatrz :> Kazdy postoj i napelnienie trwalo kolo 30 min - czekalem az silnik sie schlodzi. Podroz ktora normalnie trwa 30 min trwala jakies 3h - zdazylem z nim zzyc juz przez ta pdroz - takie doswiadczenie zbliza :wink:

Wyladowalem u siebie w garazu - to byl listopad jeszcze. Wstawilem do garazu i zaczelo sie oszczedzanie na naprawy...
na pierwszy ogien poszla nowa pompa wodna, wszystkie filtry i pasek rozrzadu, nowa chlodnica,planowanie glowicy i nowa uszczelka w glowicy :twisted: troooche... wiecej niz myslalem ale np. chlodnica - rozsypywala sie w miejscu gdzie sie dotknelo :wink:
Juz w warsztacie powiedzieli mi, ze mam 4 lyse opony - Coz.... i tak mialem zamiar kupic nowe kola ,to tylko to przyspieszylo i lewy przedni amor do wymiany ( Colcik ma lewe drzwi do wymiany i blotnik bo jak powiedzial poprzedni wlasciel - ten Colt byl dla niego za szybki - a raczej refleks jego byl za slaby od tego palenia ...)

Na nastepny rzut poszly amorki - stwierdzilem, ze nie stac mnie na robienie tej samej roboty dwa razy i odkladalem poltorej miecha na komplet Koni sport ze sprezynami, zeby go obnizyc o 30mm.

Jakies 2 tygodnie temu udalo mi sie nazbierac na nowe kola - Wolfrace Kendo 16 calowe z oponami TOYO :> Znowu cieszylem sie jak dziecko :D

Oczywiscie przez caly ten czas nie jezdzilem COltem ( poza malymi nielegalnymi spacerami , coby sie nei zastal :P ) Bo nie mial przegladu, podatku i ubezpieczenia... a za to mogliby mi go odholowac...

Wczoraj bylem na przegladzie - tak wyglada w chwili obecnej ( ta lepsza strona :P )

Pobawilem sie tez w pomalowanie paru czesci na czarno wewnatrz

Tak mial oryginalnie:

Tak ma teraz:

Musz\e jeszcze cos zrobic z tylnia lotka, bo ktos w Liverpoolu mu poprostu oderwal niszczac pewnie lotke, no i ta czesc blachy na dachu , fo ktorej jest przymocowana. Gosc powiedzial, ze sie wk*** i zakosil jakiemus innemu , co mial Colta. Szkoda tylko, ze mam Colta CA i lotke od CJ ( z wylamanymi nozkami , wiec jak narazie stanowi efekt dekoracyjny garazu :P i pewnie juz tak zostanie )

Jak cos sie jeszcze zmieni, albo przypomne sobie to sie odezwe
pozdro dla wszystkich mitsumaniakow.
Ostatnio zmieniony przez Draghu 01-08-2009, 15:50, w całości zmieniany 2 razy  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2006, 12:47   

Draghu a ja mam takie pytanko, kiedy zamierzasz , mniej wiecej na stale wrocic do polski ??
i jak bedziesz wracac, to co zrobisz z colcikiem ? przyjedziesz nim tutaj , i sprzedasz na czesci ?

autko ladne, tylko ta kiera po zlej mance ;)

pozdro, i 3 maj sie cieplo !!!!!!!!!!!

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 11-02-2006, 12:47   

draghu wrzuc zdjecia na serwer mitsumaniakowy bo te sie nie chca ladowac bo przekroczony transfer :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-02-2006, 12:49   

a ja widze wszystkie zdjecia, tylko trzeba byc cierpliwym , i odswiezac, co jakis czas :D

Draghu
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2006, 13:04   

Sorki za serwer ale nie mam jeszcze neta a to byl pierwszy, ktory mi przyszedl na mysl - poprawie to jakos w piatek - poki co trzeba byc cierpliwym... Chyba, ze ktos z moderatorow bylby na tyle cierpliwy, ze to zrobi za mnie - ja moge tylko co jakic czas z biblioteki korzystac ;/ i to tez max 30 min jak jest za duzo osob ... pooorazka

Na stale zamierzam wrocic za jakies 4-5 latek i Colta nie sprzedam. Stwierdzilem, ze go naprawde ZROBIE i odpicuje , a jak wroce do PL to pokombinuje ze zmiana kierownicy na ta wlasciwa strone :D

a jak nie, to kupie innego CA i przeloze wszystkie czesci :P

Colt-addicted :D

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 11-02-2006, 13:14   

no a ja nadal nic :(
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 11-02-2006, 19:48   

Nooooo :D ładne cacko Draghu :D tylko sprzęgła nie zamorduj :lol:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 11-02-2006, 22:17   

Lux torpeda:)
Zajefajna kiera :D Bo standard był okrutny.
Deenbe nic nie kupuje?:)

P.S.
Widziałem "Twoje" CJ przed terminalem promowym w Gdyni. Wyglądał jeszcze OK, oprócz zgubionego kołpaka:)

Pozdro

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Wysłany: 13-02-2006, 23:27   

zdjecia colta juz widzialem, ale amorki i felgi sa super, cos tylko z tymi trafionymi drzwiami musisz zrobic i bedzie pieknie, Draghu prosze zdradz mi ile ten komplet amorkow i sprezyn kosztowal - jestem bardzo ciekawy :)

pozdrow deenbe i do zobaczenia na spocie w marcu :)

Draghu
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2006, 17:18   

josie : ta kiera to standard w tej wersji :]

raddex - amorki plus sprezyny 435 funtow

Rafal_Szczecin - dzieki wielkie za wklejenie fotek

Przyszla pora na kolejne zmiany :D

Wyszlo, ze mialem walnieta uszczelke przy pokrywie silnika. Tym razem zbralem sie za to sam :D Mechanikiem nie jestem , ale jak cos rozkrece, to wiem, ze bede w stanie to skrecic spowrotem...

tak tez sie stalo, ale zamiast tylko wymienic uszczelke zabawilem sie troche z pokrywa - najpierw ja przeczyscilem z farby, a pozniej...

Tutaj pare zdjec z calej akcji

Sorki, ze znowu na tym serwerze - nie mam dostepu do innego... a czasu w bibliotece tez niewiele :/

jeszcze nie zlozylem wsystkiego do kupy , bo zostala mi jeszcze jedna warstwa na literki i nowe sruby - zamowilem nowy komplet , bo stare byly brudne i by sie kiepsko prezentowaly przy reszcie :P

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 03-03-2006, 19:51   

to jest piękne!!!

jeśli moge mieć małą uwagę to osłona kolektora też nie będzie pasować

PS. u mne zdjęcia działają!
Ostatnio zmieniony przez tomusn 03-03-2006, 23:46, w całości zmieniany 1 raz  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 03-03-2006, 20:37   

moze znowu ktos zdjecia przekleic ??:D
Lexus IS220D
Calish4nia

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-03-2006, 22:40   

no wlasnie ja tez bym prosil zeby ktos przekleil zdjecia, bo tym razem ja tez nie widze. .. :(

Draghu
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2006, 18:13   

Sorry - za tydzien wracam do domku na 2tyg to zrobie tutaj porzadek :D

Co do oslony kolektora ....
tak - idzie teraz na tapete :] powolutku...

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 22-03-2006, 12:08   

Draghu, juz zmienione. Zdjecia i adresiki na naszym tzn grafixowym serwerku :)

Wiec tak

Zdjecie nie moze byc wieksze niz 100 kb dlatego ci wyskakiwal komunikat o zerowym czyms tam ;)

TU WRZUCAMY ZDJECIA http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/elo.php

A tu praktyczny poradnik ;) http://www.mitsubishi-gra...wtopic.php?t=26

Josie i rafi prośba o wykasowanie z waszych postów zdjec bo bezsensu zeby sie powtarzały po 2 razy

Pozdrawiam i przepraszam moderatora za OT ;)

P.S. 2 a raczej 3 posty poleciały. 2 posty Josie i 1 rafiego

Odpowiedz do tematu