Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
10-04-2006, 13:35
[Carisma] Demontaż przedniej popielniczki model '99 - '04
Autor Wiadomość
Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2006, 17:33   [Carisma] Demontaż przedniej popielniczki model '99 - '04

Hell o

potrzebuję zdemontować przednią popielniczkę, oczywiście nie mam na myśli pojemnika na niedopałki, ale całość czyli to wszystko co znajduje się za klapką. Planuje schować tam CB - miejsce wydaje się idealne, klapka zakryje przed złodziejami a instalacja po zapalniczce zapewni prąd.
W instrukcji tego nie ma, może w manualu? Jeżeli ktoś z was ma takowe doświadczenie to proszę o wskazówki do demontażu.
Może być z obrazkami ;)

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia
Ostatnio zmieniony przez glina 24-01-2013, 11:12, w całości zmieniany 2 razy  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 16-02-2006, 18:23   

patrze w caps bo manuala do nowego modelu nie posiadam, no i w capsie tez nie widac, zobacz czy gdzies jakis srubek itp nie ma - obawiam sie ze bedziesz musial caly ten panel srodkowy w ramce sciagac

cos takiego chcesz wyczarowac jak z ori nawigacja??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 16-02-2006, 18:27   

No może bez czarów, z uwagi na to że nie używam popielniczki (dalej twardo nie palę :) ) i że szyba do Cari trochę kosztuje chciałem po prostu schować CB. Tak na pierwszy rzut oka miejsce rewelacyjne.
Na drugi już mniej, chyba będę musiał po kolei wszystko rozkręcać.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2006, 23:27   

zaloze sie (ale tylko o piwo) ze stelaz pod deska jest identyczny jak w mojej carismie wiec sposob demotazu bedzie podobny. jak to zrobic jest w faq-u na mkp.

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2006, 15:31   

Matejko napisał/a:

To nie jest wyczarowane tylko oryginalne - mam tak samo - nawigacja to jedno a pod spodem jest popiołka.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 09-03-2006, 18:33   

DominoS napisał/a:
Matejko napisał/a:

To nie jest wyczarowane tylko oryginalne - mam tak samo - nawigacja to jedno a pod spodem jest popiołka.

ale ja wiem o tym tylko ze to wyczarowane, czyli co nie ma tego schowka nad popiolka tak??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2006, 14:11   

Nie ma - jest tylko półeczka pod popiołką - ale dość głęboka

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 16-05-2006, 12:07   

Okazało się że nie trzeba demontować połowy samochodu ani całej deski rozdzielczej żeby wyjąć popielniczkę. Wystarczy zrobić rzecz następującą:
1 - sprawdzić po otwarciu (wysunięciu) popielniczki czy posiada 2 otwory, po jednym na stronę, mniej więcej w połowie wysokości szufladki
2 - jeżeli tak, to zaopatrzyć się w dwa sztywne druty, (ja użyłem oczyszczonych elektrod 2,5mm)
3- wsunąć druty w otwory - spowoduje to odchylenie się zaczepów ograniczających wysuw popielniczki
4- lekko naciskając na druty ciągnąć za popielniczkę
5 - wykorzystać powstałą wnękę do własnych potrzeb 8)

postaram się w najbliższym czasie załączyć fotki obrazujące demontaż.

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2006, 18:31   

witam
aja mam trochę inaczej, ponieważ popielniczka jest zamocowana na 3 wkręty które łatwo sie odkręca i jest miejsce, tylko mam inne pytanie odnośnie cb.
Jakie radyjko wsadziłeś, czy tez miało 18 cm długości, i gdzie zamonotwałeś antenę i jak, bo sam sie przymierzam do tego.
pozdr

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2006, 20:38   

...tak,tak... Koniecznie się pochwal, jak sobie poradziłeś, a najlepiej podepnij jakieś foty... Tak, jak mój poprzednik, walczę z CB i już mi się odochciewa ciągłego wypinania anteny i wciskania radyjka pomiędzy fotel i tunel...
Pozdro. :wink:

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2006, 21:01   

endriu napisał/a:
...tak,tak... Koniecznie się pochwal, jak sobie poradziłeś, a najlepiej podepnij jakieś foty... Tak, jak mój poprzednik, walczę z CB i już mi się odochciewa ciągłego wypinania anteny i wciskania radyjka pomiędzy fotel i tunel...
Pozdro. :wink:

oki spoko nie ma sprawy zwłaszcza że mamy takie same samochody tylko z innymi silnikami, ale jutro jade do zakałdu do zobaczymy co zmontujemy, foty na 80 % jutro wstawiam

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2006, 16:04   

Mam pospolitego Alana, radyjko niewielkie w zasadzie, ale niestety nie chciało się zmieścić w tę oryginalną wnękę zamykaną klapką, za "grube" i za długie. Bez manualnej roboty nie da rady...

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2006, 18:39   

ja zakupiłem dzisiaj radyjko Intek m-490 Plus podobno bardzo dobre i jestem zadowolony, a co do montażu to nie chciałem nic niszczyć i uszkadzac i radyjko jest zamontowane na boku konsoli środkowej od strony pasażera, antena jest puszczona pod tapicerka pod nogami pod siedzeniem pasażera i we wnęce z pasem bezpieczeństwa i - poniewą jest to antena magnetyczna reszta idealnie wychodzi na zenatrz i na dach przez uszczelke tylnych drzwia więc kabla widac max 50 cm. oki tyle pisania jutro dorzucam fotki i pierwsze relacje z jazdy :mrgreen:

A chwilowy demontaz radyjka to tylko 2 zaciski, odkręcic antenę, odłaczyć kabel zasilajacy i już. co do amatorów to lepej aby sie nie znależli, ale samochód najwięcej czasu albo stoi w garażu, albo w pracy na parkingu strzeżonym :)
Ostatnio zmieniony przez jacekr2 15-06-2006, 10:12, w całości zmieniany 1 raz  

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2006, 18:52   

...czyli,że co? ...jest na wierzchu cały czas? A amotor się na to nie znajdzie?
No, bo jesli zamontowałeś, tak, jak piszesz z boku, to raczej schować tam nie da się dobrze radyjka, a jeśli jakoś wciśniesz.. to jaka jest obsługa???

[ Dodano: 14-06-2006, 19:54 ]
...równie dobrze można schować pod siedzeniem...

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 17-06-2006, 23:44   

To nawet nie wyglada. Niestety Cari jest takim autem gdzie cb jest nie mile widziane ;/.

Poprostu niema gdzie to wsadzic tak zeby ladnie wygladalo a nie niszczyc tego heh ; / .
Albo opcja hardcorowa robimy wglebienie w schowku i wyjscie przez dzwiczki. Gdzies cos takiego widzialem ale to raczej malo funkcjonalne miejsce zajmuje i problemy przy otwieraniu schowka heh. ; /

Odpowiedz do tematu