Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:04 |
Car audio w nowy L200 |
Autor |
Wiadomość |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 13:27 Car audio w nowy L200
|
|
|
Witam,
Mam pytanie odnośnie audio w nowym L200. W tym miesiącu odbieram elkę z fabrycznym radiem i głośnikami i chciał bym się przygotować w temacie - pytania następujące:
Czy fabryczne radio ma wyjście audio (np. na Ipod)
Jakiej jakości są fabryczne głośniki?
Jakiej jakości dźwięk daje radio?
Czy można sterować komputerem bez fabrycznego radia?
Ew. czy w miejscu standardowego wyświetlacza komputera można wmontować 2 din monitor LCD tak aby wyświetlał info z kom. (nie mówimy oczywiście o fabrycznym monitorku za 9000 zł) |
|
|
|
 |
nsx [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2007, 00:32
|
|
|
Dźwięk z radia oraz głośniki zdaniem moich dotychczasowych pasażerów oraz moim skromnym zdaniem są zaskakująco dobrej jakości.
2-dinowy monitor LCD bez problemu ustąpi miejsca fabrycznemu.
Jak jest ze sterowaniem komputera i fabrycznego radio narazie dokładnie nie wiem ale sam wcześniej się tym zainteresowałem więc odkrywam kolejne tajemnice...Jak będzie konkret pewnie pochwalę sie na forum.
Powodzenia
NSX |
|
|
|
 |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2007, 07:36
|
|
|
Dzięki.
A czy to radio ma wyście AUX?
Co do monitora to znalazłem Clarion(a) który ma w opisie że można wpiąć w fabryczne wyjście z komputera - więć też trochę powęszę.
Chciałem LCD jeszcze wykorzystać do Navi i Głośnomówiącego - miejsce naprawdę dobre - i szkoda trochę psuć wygląd deski dodatkowymi monitorkami. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-11-2007, 09:03
|
|
|
Standardowo wyjscia na iPoda nie ma. Mozna uzywac iTripa ale zawsze to gorzej robi od kabelka. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2007, 09:18
|
|
|
iTrip? - jeżeli to coś z tych wynalazków przez tuner FM to właśnie tego chcę unikąć.
Jak bym tylko wiedział że stanardowy wyświetlacz można zastąpić jakimś dotykowym LCD - to pewnie bym i radio zmienił - tylko kwestia sterowania kompem. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 05-11-2007, 09:29
|
|
|
tu jest o iTrip'ie: http://www.griffintechnology.com/products/itrip/
Jesli znajdziesz odpowiednie miejsce to gra calkie dobrze. Trzy lata tak mialem w Pininie i dawalo rade.
Co do wymiany radia na posiadajce stacje dokujaca i obsluge iPoda to nie wiem jak to dziala z kompem Elki. Przypuszczam, ze moga byc klopoty ale warto zapytac w dziale Car Audio na naszym forum. |
 |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 14:31
|
|
|
BORYZ nie ma takiej mozliwosci jedyna to tak ja u mnie :zamiast komputera wstawiamy jednostke sterujaca.ja np.mam pioneera bo jest troche mniejszy od pozostalych i pasuje idealnie.jezeli chodzi o komputer to zostal przeniesiony na miejsce starego radia,co wiozalo sie z przebudowa dolnego elementu,przez co nie ma np popielniczki.calosc wyglada i gra super.w firmie ktora to robila byli zdziwieni ze fabryczne glosniki po podlaczeniu do nowego sprzetu zaczely grac rewela i nie trzeba bylo ich wymieniac |
|
|
|
 |
robitom1 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 14:58
|
|
|
FABIO, wrzuć jakieś foty twojego rozwiązania. |
|
|
|
 |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 15:40
|
|
|
Fabio - co to za model Pionieera? Rozumie że to jakieś Combo z LCD.
Co do komputera - to rozmuniem że w ruch poszła jakaś wyżynarka do plastiku - czy całą nową konsole ci robili? Może jak mój przedmówca sugeruje - jakieś foto. |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 20:13
|
|
|
Oki postaram sie.modee to avic -d3.w kompleie kino domowe ,dvd z mozliwoscia odtwazania divix,mozliwosc podlaczenia kamer tyl-przod (fajna sprawa) i -pod, monitorow,moc chyba 60x4.oczywiscie w ruchu byla wyzynarka potem pokryli to skora
[ Dodano: 12-11-2007, 15:11 ]
[ Dodano: 12-11-2007, 20:26 ]
O TO ZDJECIA |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 20:51
|
|
|
Uuuuuuu FABIO tylko pogratulować, fajnie to wygląda, sam nosilem się z takim zamiarem ale niestety na moim że tak napiszę zadupiu ciężko uzyskać informację na temat przeróbki o wykonaniu nie wspomnę dla tego kolego jeżeli to nie tajemnica to podpowiedz gdzie to robiłeś i jak to wyglada od strony finansowej, monitor w podsufitce raczej mnie nie interesuje bo w wiekszości sam jeżdzę ale konsola tak i to nawet bardzo |
|
|
|
 |
wezyr.pl
Forumowicz
Auto: l200 instyle 167
|
Wysłany: 14-11-2007, 21:40
|
|
|
Axer napisał/a: | kolego jeżeli to nie tajemnica to podpowiedz gdzie to robiłeś i jak to wyglada od strony finansowej, monitor w podsufitce raczej mnie nie interesuje bo w wiekszości sam jeżdzę ale konsola tak i to nawet bardzo |
Ja również przyłączam się do tej prośby |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 13:29
|
|
|
wszystkie przeróbki robiłem w łodzi w firmie audiomania .jezeli chodzi o koszty to jednostka główna razem z nawigacją to koszt ok.7000 tys +tv 1000 kamera cofania 1000. koszt zrobienia i obszycia dolnego elementu to ok. 500 instalacja z materiałami nie wiem, bo robiłem jeszcze pare żeczy ale chyba ok 400.pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 15-11-2007, 13:55
|
|
|
Fabio to wszystko na fabrycznych glosnikach? Masz nowa instalacje i wytlumienia?
Generalnie wyglada bardzo estetycznie. Duzy plus za realizacje tylko pytanie czy ma grac, czy tylko wygladac. Zreszta pakowanie w auto na resorze (przeznaczenie) super sprzetu troche mija sie z celem.
Wiem, ze spora czesc nie podziela opini o tym i modyfikuje swoje auta komfortowo i lansersko. Pewnie mozna i nie mam nic przeciwko tylko moze lepiej od razu wybac Murano albo Tribeca'e. |
 |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 14:22
|
|
|
GENE wszystko na fabrycznych bez wytłumień, uwierz moc wzmacniacza jest duża i to 5na1 i lepiej gra niż wyglada, nie był potrzebny nawet bufer . na następnym zlocie sam posłuchasz.Jeśli chodzi o sens hhm,uwielbiam sylwetki pickapów i traktuje go jak normalne auto, poza tym służy mi do pracy i spedzam w nim mnóstwo czasu,wiec wnętrze jest dla mnie ważne a nawigacja niezbedna. koszt fabrycznej podobny a ma dwie mapy na krzyż i nie ma dodadków .zgadzam sie oczywiście ze jeżeli ktoś używa tego auta w większości w terenie to nie jest to potrzebne.uważam ze to aauto jest ta ładne że warto było je troche udoskonalić.amen |
|
|
|
 |
|