|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pije olej :( |
Autor |
Wiadomość |
aniol_jojo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2007, 01:47 Pije olej :(
|
|
|
Witam szanownych forowiczów... potrzebuje pomocy przy moim miśku. Od kiedy go kupiłem zawsze pił olej (niestety nie wiedziałem o tym). średnio co 1-1.5tys km muszę wlać 1l oleju co może być przyczyna? Silnik suchutki nigdzie nie cieknie, trochę ostatnio zaczął dymić (pierścienie? uszczelka?).. kolor spalin ni to niebieski ni to biały... kopa ma nie stracił mocy (a przynajmniej tak mi sie wydaje) co proponujecie? Mam Lancera 1.5l 12v c62 z silnikiem 4g15 bez gazu.
Ratujcie ...
Przy okazji musze założyć jakiś mocniejszy alternator bo 55A(o ile dobrze pamiętam) jest za słaby ponieważ mam prądożerne audio szukam jakiegoś 90 A lub w tych okolicach od czego może pasować? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-11-2007, 08:45
|
|
|
Na początek wymiana uszczelniaczy zaworowych. Jak to zrobić znajdziesz na forum. |
|
|
|
 |
|
|