Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kontrolka temperatury silnika
Autor Wiadomość
Billy
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 17:43   kontrolka temperatury silnika

Witam!!!

Mógłby mi ktoś doradzić? Mam mały problem , prawdopodobnie spaliła mi się dioda(lampka) oświetlająca kontrolkę dotyczącą temperatury silnika.
czy ktoś wie ile może kosztować taka dioda, gdzie ją dostać, i jak droga jest jej wymiana u elektryka

z góry dzięki

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 17:56   

żaróweczkę kupisz w sklepie elektronicznym za grosze a wymiany dokonasz sam :) ) nie warto płacić elektrykowi :P rozbiórka zegarów to 5 do 10 minut pracy :) ) dwie śrubki są na górze (musisz spojrzeć od strony pedałów) zdejmujesz plastikową ramkę (pomoże przy tym obniżenie kierownicy) później odkręcasz cztery śrubki na rogach zegarów i ciągniesz do przodu z wyczuciem (zegary są na wtyczkach bez obaw o jakieś przewody), wykręcasz przepaloną kontrolkę i wymieniasz :) !!
powodzenia

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 18:10   

Oznaczenie żarówki to W5W.

krotka 
Mitsumaniak
Sticker Princess ;)

Auto: Czarny - Colt CJ0 '98 :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2008, 00:01   

Hej Hej :)

Również mam problem z przepaloną żarówką i niedoświetla mi końcówki prędkościomierza ;]

Chciałabym wymienić żarówkę i przy okazji wszystkie pozostałe, żeby profilaktycznie zabezpieczyć się na wypadek, gdyby teraz następna szykowała się do przepalania :)

Znalazłam na allegro takie żarówki: aukcja

i teraz pytanie ;) Czy będą dobre - oznaczenie W5W się zgadza, ale wolę się upewnić. ;) I drugie pytanie - ile tych żarówek tam jest, bo nie chcę kupować w ciemno, mam zegary bez obotomierza :)

Pozdrawiam
Krotka

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 06:33   

Najlepiej wykręcić zegary i policzyć :) w tej chwili nie pamiętam ale nie licząc kontrolek to są chyba 3.

krotka 
Mitsumaniak
Sticker Princess ;)

Wysłany: 04-03-2008, 10:04   

http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=1853 tutaj jest napisane, że są jakieś kosmiczne liczny tych diód... czy może tam piszą o czymś zupełnie innym? :D

I czy te żarówki philipsa będą dobre? postaram się dzisiaj jakoś sprawdzić co i jak jeśli chodzi o ilość ;) tylko istotne jest, żebym nie kupiła żarówek, które się nie nadadzą ;]

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 10:11   

tu jest mowa o zamianie tradycyjnych żarówek na podświetlenie diodami :) ) to trochę już inna bajka :) )) standardowo są trzy żarówki, można kupić też zamienniki z żarówek na diody , ale nie wiem jak to będzie świecić.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-03-2008, 12:38   

krotka napisał/a:
I czy te żarówki philipsa będą dobre?
Będą pasować, tyle tylko, że nie wiem jak jest z podświetleniem w CJO, bo w CAO są te żarówki o mocy 3W, a te Philipsy, które podałaś, są 5W. Więc jeśli w liczniku masz oryginalnie 3W żarówki to spodziewaj się, że te 5W Philipsy zaświecą jaśniej.

krotka 
Mitsumaniak
Sticker Princess ;)

Wysłany: 04-03-2008, 13:59   

ahhaa :) no to jasne. Bo niby miała to być groszowa sprawa, a tymczasem 20 żarówek na zegar już niewyglądało tak znowu tanio :D

To, że będą świecić jaśniej to nawet lepiej, od początku miałam wrażenie, że podświetlenie jest jakieś mdłe :) za dnia, nawet jeśli było ciemnawo wogóle nie było widać, czy się świeci czy nie :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-03-2008, 18:09   

krotka napisał/a:
od początku miałam wrażenie, że podświetlenie jest jakieś mdłe za dnia, nawet jeśli było ciemnawo wogóle nie było widać, czy się świeci czy nie
A masz możliwość ściemniania/rozjaśniania podświetlenia deski rozdzielczej? Może masz ściemnione pokrętełkiem?

krotka 
Mitsumaniak
Sticker Princess ;)

Wysłany: 04-03-2008, 20:56   

nie amm zadnego pokrętełka od ściemniania :) jedyne jakie jest, to regulacja wysokości świateł mijania :)

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 21:13   

Oryginalnie żarówki mają niebieskie kapturki , samo ich zdjęcie rozjaśni już światło :) ) , a wymiana na mocniejsze tylko polepszy efekt.

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 11:27   

krotka napisał/a:
nie amm zadnego pokrętełka od ściemniania :) jedyne jakie jest, to regulacja wysokości świateł mijania :)

sprawdz dokladnie, po lewej lub po prawej stronie kierownicy jest pokretlo (w kazdym razie po drugiej stronie niz regulacja wysokosci swiatel) ja mam i czesto uzywam :)

krotka 
Mitsumaniak
Sticker Princess ;)

Wysłany: 06-03-2008, 16:43   

tp chyba opcja :) znalazłam w instrukcji, ale w colcie niestety tego nie ma... :)

Odpowiedz do tematu