Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] podświetlenie zegarów
Autor Wiadomość
kreti
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 18:07   [CA4A 1.6] podświetlenie zegarów

witam , przeglądałem setki tematów ale nie moge znależc oznaczenia żarówek od podswietlenia zegarów w cao 1.6 94 . Otóz chodzi mi o nazwe (oznaczenie) tych małych żaróweczek ( są też duze:) . sa dwa rodzaje małych z wąskim szkłem i szerokim ( domyslam sie ze chodzi o natężenie swiatła) . POMOCY!
Ostatnio zmieniony przez karolgt 13-01-2008, 11:22, w całości zmieniany 1 raz  

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 18:19   

Przejrzyj ten temat.
Oznaczenie małych żarówek, podświetlających zegary to T5 1,2W. Żarówki większe to W5W 5-watowe.

kreti
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 18:34   

ale są dwa rodzaje małych w tej samej oprawce tylko różnia sie gruboscią szkła swiecącego i tu mam problem bo potrzebuje 2 żarówki z cienkim szkłem i 1 z grubszym i nie wiem jak zamówic czy W5W to są te z grubszym szkłem czy też te najwieksze żarówki w zegarach?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-01-2008, 18:53   

kreti napisał/a:
W5W
to
kreti napisał/a:
te najwieksze żarówki w zegarach

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 19:07   

kreti napisał/a:
ale są dwa rodzaje małych w tej samej oprawce tylko różnia sie gruboscią szkła swiecącego
Nic podobnego! Oryginalnie w zegarach są dwa rodzaje żarówek: W5W (większe) oraz T5 (mniejsze). Jeśli masz coś innego, znaczy to, że ktoś tam już wkładał ręce. A może pisząc o grubszym szkle masz na myśli niebieskie silikonowe kapturki na żarówkach?

kreti
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 19:23   

nie chodzi mi o niebieskie kapturki tylko szkło .By moze są to zamienniki bo długosc szkła jest ta sama tylko szerokosc inna no i mocniej troszke swiecą, licznik itp. swieci cały tak samo tylko róznice widze w dodatkowych zegarach ( po zakupie colta poprzedni własciciel w niemczech zamontoował 3 dodatkowe zegary wszystkie z logo mitsubishi motors) otóż w zegarze od ładowania i temp. oleju sa własnie z niebieskimi kapturkami te cienkie takie jak w liczniku, a w 3 zegarze od podcisnienia jest żarówka nieco szersza bez kapturka ,) rozkeciłem licznik i taką samą zauważyłem dlatego pytałem o podswietlenie licznika żeby wiadomo było o co chodzi , a teraz mam rokminke

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 19:37   

a nie mozesz poporstu je wyciagnac i isc z nimi do sklepu zeby Ci takie dopasowali??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 12-01-2008, 19:48   

kreti a moze jakieś diody LED masz wsadzone?

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 00:21   

Chyba domyslam sie o co chodzi...Tez mialem u siebie w liczniku 2 takie zaroweczki (podstawa normalna a pozniej sie poszerza - rodzaj malej banki). Spokojnie zmien na T5.

Pozdrawiam

kreti
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 13:34   

jacobs napisał/a:
Chyba domyslam sie o co chodzi...Tez mialem u siebie w liczniku 2 takie zaroweczki (podstawa normalna a pozniej sie poszerza - rodzaj malej banki). Spokojnie zmien na T5.

Pozdrawiam

dokładnie , rodzaj małej bańki, dzieki pozdrawiam

[ Dodano: 13-01-2008, 13:51 ]
a może ktos mnie nakierowac które to są t5 na aukcji alegro bo widze ze są w róznego rodzaju oprawkach i mam niepewnosc. dzieki

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 14:00   

kreti napisał/a:
a może ktos mnie nakierowac które to są t5 na aukcji alegro bo widze ze są w róznego rodzaju oprawkach i mam niepewnosc. dzieki

Aukcja Allegro. Musisz napisać, że chodzi o żarówkę T5 1,2 W. Ale nie musisz kupować na Allegro. Kupisz w niemal każdym sklepie motoryzacyjnym.

kreti
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 15:25   

własnie chodzi mi o niebieski kolor :) ale może w motoryzacyjnym zdobede jak nie to alegro

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 13-01-2008, 15:28   

W zegarach Carismy takie żaróweczki są powleczone takim gumowym barwionym na niebiesko latexem - nie są malowane tylko maja jakby nałożone takie... hmmm... kondoniki? :lol:

kreti
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 15:58   

własnie w moich dodatkowych zegarach są 2 żaróweczki z niebieskimi gumkami i w 1 bez, za to szkło swiecące jest szersze ( banka) i wszystkie zegary świeca na biało tak samo poniewaz w tym 3 zegarze zarówka jest troszke dalej usytuowana to jest szersza . A chciałem zmienic podswietlenie zegarów na niebiesko i mam dylemat ( po zamianie żarówek pomiedzy zegarami jest róznica w swieceniu) na to wychodzi że ta szersza żaróweczka swieci mocniej

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 13-01-2008, 16:32   

saphire napisał/a:
W zegarach Carismy takie żaróweczki są powleczone takim gumowym barwionym na niebiesko latexem - nie są malowane tylko maja jakby nałożone takie... hmmm... kondoniki? :lol:

W Coltosławach też są takie kondoniki :D a najlepsze w tym wszystkim jest to, że odpowiadają one za nadanie idealnie .... białego :) koloru, takiego, który nie razi w oczy.

[ Dodano: 13-01-2008, 16:34 ]
Acha, może ktoś powiedzieć mi ile żaróweczek jest w zegarach od 1.6? Za niedługo stanę się posiadaczem owego i chciałbym żeby świecił na niebiesko lub czerwono, jestem ciekaw efektu. I żarówki w kokpicie też wymienię tylko muszę wiedzieć ile tego kupić.
kreti, nie kupuj na allegro, w motoryzacyjnym taka żaróweczka kosztuje 1,2PLN :) czyli dwie w cenie jednej :P

Odpowiedz do tematu