Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C51A 1.3] + gaz
Autor Wiadomość
butthead195
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 18:56   [C51A 1.3] + gaz

witam mam takie pytanie czy ktos spotkal sie moze z problemem typu ssanie w tym samochodzie ?? mianowicie gdy silnik jest zimny po zapaleniu ma bardzi niskie obroty i rzuca strasznie silnikiem (okolo 300-400 a nawet gasnie) dopiero po sztucznym podczymaniu obrotow tzn. przytrzymanie pedalu gazu obroty silnika wzarastaja do ok 500 -600 ale nadal telepie nim lecz juz nie gasnie i tak jest to osiagniecia temperatury ok 90 stopni i wszystko jest ok. obroty ok 900 jak w zegarku a i mowa tutaj jest na benzynie nie na gazie poniewaz jest to silnik na gazniku i gaz w tym wypadku nie ma ssania tak mi powiedziano. Z gory dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi i pozdrawiam.

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-01-2008, 19:35   

butthead195 napisał/a:
gdy silnik jest zimny po zapaleniu ma bardzi niskie obroty i rzuca strasznie silnikiem (okolo 300-400 a nawet gasnie)
U mnie takie coś występuje kiedy, przed odpalenim silnika nie wcisnę pedału gazu do podłogi jeden raz , w ten sposób załączam " ssanie " - zwalniam taką ząbkowaną dżwigienkę.Przy niższych temperaturach , wciskam dwa razy licząc na to że w gaźniku jest pompka wspomagająca która poda dawkę paliwa na " dzień dobry ". Podczas nagrzewania dźwigienka wraca na pozycję wyjściową i wszystko gra :) :D

MitsuMan
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 20:25   

ja miałem coś takiego. regeneracja gaźnika pomogła. Tzn ssanie włącza się i obroty nie fikają z góry na dół, lecz przez jakieś 3 minuty od odpalenia szarpie dalej. Przejadę parę metrów i już jest normalnie. Jednak na gazie kiedy jest zimny takiego szarpania niemam. Podejrzewam filtr paliwa zanieczyszczony, syf w baku, lub nawalającą pompkę paliwa. Niedługo się tym zajmę, zaczne od filtra więc napisze czy coś się zmieniło. Pozdro 8)

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Wysłany: 14-01-2008, 21:06   

Tutaj jest podobny temat http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=18981

MitsuMan
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 00:13   

tylko troszeczkę podobny kolega Danioo ma grubszy problem

Kampi 
Forumowicz
ADMIN COLTMANII

Auto: CJ4A, C51A + MSS 1.3 [ojca]
Wysłany: 17-01-2008, 05:24   

butthead195 napisał/a:
gdy silnik jest zimny po zapaleniu ma bardzi niskie obroty i rzuca strasznie silnikiem (okolo 300-400 a nawet gasnie)

Jak ostatnio mam podobnie.
Dzwoniłem do mojego mechanika (facet zajmuje się regenerują gaźników od 20 lat) i powiedział mi że takie objawy mogą być przy zniszczonym gaźniku.

Zacytuje jego słowa:
"gdy uruchamiasz zimny silnik na gazie to przy uruchamianiu powstają mikrowybuchy w gaźniku, co znacznie skraca jego żywotność."
Pare razy zapomniałem się i po prostu odpalałem samochód na LPG, a nie na benzynie... stąd chyba ten problem.

Odpowiedz do tematu