Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
Numer VIN Outlandera z USA |
Autor |
Wiadomość |
lukosm [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 23:52 Numer VIN Outlandera z USA
|
|
|
Mam problem z numerem nadwozia Outlandera 2,4 z 2006 roku.
Na nadwoziu wybity jest numer 12 cyfrowy a wiec nie VIN.
Poczatek wybitego numeru to chyba numer silnika bo zaczyna sie od CU5W a dalej to jakby cyfry vin od pozycji 10. Natomiast numer VIN (i wszystko ok bo kraj i koncern sie zgadzaja)jest naklejony na łączeniu lewego słupka z progiem wraz z kodem kreskowym a poza tym kazda część taka jak drzwi zderzak maska itp ma naklejony numer VIN to ciekawe pierwszy raz widze cos takiego to pewnie amerykański wynalazek.
Ktoś zna sprawę jak to bedzie wygladało przy rejestracji i przeglądzie skoro wybity numer to nie VIN a w dowodzie rejestracyjnym z USA nie ma tego numeru wybitego jest za to numer VIN ze słupka.
Juz widze jak na przeglądzie otworzą oczy i będą gimnastyke umysłową uprawiać.
Może ktoś sprowadzał z USA i zna sprawę? porsze o info |
Ostatnio zmieniony przez lukosm 03-02-2008, 16:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-02-2008, 00:25
|
|
|
http://www.mitsubishimoto...p/owners/vin.do
Tak jak Ci już napisałem - 12 znakowy numer to numer części zamiennej - w tym wypadku nadwozia. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
lukosm [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2008, 15:04
|
|
|
hm tzn że numer części zamiennej jest wybity zamiast numeru vin ? nic nie rozumiem ale to chyba jest problem bo nie wybito numeru VIN tylko jest wszedzie na naklejkach mitsubishi i chyba główna naklejka z kodem kreskowym jest na slupku.
zaraz wkleje zdjecia
HELP HELP to jak ja mam zarejestrować auto które nie ma wybitego numeru VIN -sam mam sobie wybić ?
ps
Byłem dzis w stacji diagnostycznej i gosc chciał tylko jednej rzeczy a wszystko inne go nie interesowało - NUMER VIN WYBITY NA NADWOZIU
pomocy
[ Dodano: 03-02-2008, 16:39 ]
Jutro rano zabieram outka na lawecie oczywiscie do krakowskiego mitsubishi niech sie doktoryzuja nad Japońskim wynalazkiem
[ Dodano: 04-02-2008, 11:23 ]
Sprawa zmierza do pozytywnego końca choć po sobotniej wizycie na stacji diagnostycznej było nie wesoło (nie chcieli wydac zaswiadczenia ze wzgledu na brak wybitego numeru vin choc numer nadwozia był wybity)- ale po telefonie do mitsubishi w wawie wiem juz ze tak teraz opisuja samochody i czekam na pismo od MMC Car Poland i ponoc bedzie ok z rejestracja dam znac jak bedzie juz po wszystkim .
[ Dodano: 12-02-2008, 01:31 ]
AUTO Zarejestrowane
wreszcie dzis udało się
Dzieki za pomoc - serdecznie pozdrawiam
ps. slyszeliscie o pomysłach rzadu RP chca wprowadzic oplate rejestracyjna aut spoza UE w wysokosci 5 tys Euro - czyli jak sprowadzisz sobie merca z usa wyprodukowanego w niemczech i opłacicie podatek vat cło i wszelkie opłaty to i tak przywala wam dodatkowa opłate za rzekomo badanie techniczne aut spoza UE. To chyba nie sa pomysły liberalne a typowo socjalistyczne SZOK jesli to prawda. To kolejna próba dokrecenia sruby podatkowej - daleko nam jeszcze do liberalnej polityki rodem z ameryki tam obywatela zostawia sie w spokoju i pozwala mu sie zarabiac bo państwo jest bogate bogactwem swoich obywateli a nie bogactwem swojej kasy ukradzionej obywatelom. W....ny jestem sorry za to wtracenie ale nie rozumiem takich durnych pomysłów.
[ Dodano: 12-02-2008, 02:07 ]
szczególne podziekowania dla forumowiczów:
Hubeeert'a i Jackie'go
Dziękuje |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 04-04-2008, 18:08
|
|
|
...eee też mam takie naklejki na wszystkich elementach nadwozia i oprócz tego jeszcze wypiaskowane numerki na szybach. A panowie, którym się wydaje, że rządzą - niech się cmokną... Mój outek 2003 przypłynął przez Litwę i cło mam opłacone u Litwinów, że niby niepatriotycznie. To niech jeszcze wprowadzą tą opłatę homologacyjną (ha, ha, "importerzy" aut z USA już dogadują się z obywatelami Litwy i Niemiec - będziemy kupować od nich samochody unijne - Polak potrafi...) |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
MikeeMike [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2008, 12:05
|
|
|
lukosm,
Mam prosbe jak mozna, mam podobny problem - numer bity przez Japonczykow na nadwodziu ma 12 znakow, ale ten na podszybiu 17 - i tam pisze VIN. Powiedz mi jak zalatwiles sprawe rejestracji i czy wbili Ci do Dowodu Rejestracyjnego 12 czy 17? Jesli moglbym tez prosic o namiary na MMC Car Poland?
Pozdrowiam
M |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
MikeeMike [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2008, 12:27
|
|
|
Dzieki- od razu podam ze na maja nowy numer do nowej siedziby - +48 22 46 31 800 - w post'cie raczej chodzilo mi o konkretną osobę. pozdr |
|
|
|
 |
|