Otwarty przez: mkm 12-07-2010, 10:01 |
Był CA4A jest EA5W |
Autor |
Wiadomość |
KucharZ
Mitsumaniak
Auto: EA5W '99
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 449 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 04-03-2008, 08:37 Był CA4A jest EA5W
|
|
|
Pracować zacząłem w zeszłym roku w maju, ale na samochód powiedziałem sobie, że zacznę odkładać od września. I słowa dotrzymałem. Chciałem zbierać około rok czasu. Do stycznia się tego trzymałem. W tym pewnego dnia mój ojciec poszedł z kolegą zobaczyć do handlarza samochód jaki sobie kupił. Handlarz odtworzył garaż a tam jego oczom ukazał się (później również mi ) śliczny czarny Colcik bez tablic. No ale z początku się nim nie przejął. Później coś się zgadali i wyszło na to ze jest na sprzedaż bo syn juz 2 razy nie zdał na prawko No to poszedł smsik do mnie Się ucieszyłem jak dziecko. A jak się jeszcze dowiedziałem ze to silniczek 1.6 (przesiadka z poloneza to sami rozumiecie ). Pojechałem wraz z dziewczyną, obejrzałem. Ja w sensie technicznym ( na tyle co się znam) tz suchy silnik, jak to mniej więcej wszystko chodzi, a dziewczyna od strony wyglądu ). Do transakcji doszło szybko od pierwszego „spotkania” do zakupu 3 dni. I już był mój.
No ale oczywiście nie wszystko było tak różowo bo za dobrze bym miał.
1.Handlarz mówił sportowe zawieszenie. – no ok. Ale jak już nim jechałem do domu to coś dziwnie mi się nim jechało choć wcześniej nie miałem z takim zawieszeniem do czynienia. Pod domem górka no to haczymy po miesiącu takiej męczarni do mechanika. okazało się że tak nie ma sportowego zawieszenia tylko są ucięte sprężyny i ten samochód tak siedział wrrrrr.... Zabić !!! No to sprężyny wymieniłem : niestety na zwykłe bo wyglądał ślicznie taki niski. Przy okazji wymiana końcówki drążków klocków hamulcowych
2. Padnięte sprzęgło – tarcza była tak zdarta ze ta powierzchnia trąca to już po nitach czy tych śrubach szła ((
3. Teraz pozostały mi świece i rozrząd ( który fakt faktem wygląda na dość nowy i handlarz tak samo mówił, ale coś mu nie wierze)
4. Po jakimś miesiącu – dwóch zauważyłem ze moje autko jakoś dziwnie skręca tz w lewo kierownica bardziej się przekręca niż w prawo i przez to mam różne promienie skrętu też będę musiał się tym zająć. Czy to może świadczyć o wypadkowej przeszłości tego auta ??
5 A z drobniejszych części do zrobienia mam światła w nogach bo są zamontowane to niech świecą jakieś światła w przednim zderzaku też nie wiem jak to świeci, szyby nie chcą się podnosić, no i audio.
 |
Ostatnio zmieniony przez KucharZ 03-05-2012, 10:38, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-03-2008, 08:45
|
|
|
KucharZ napisał/a: | Po jakimś miesiącu – dwóch zauważyłem ze moje autko jakoś dziwnie skręca tz w lewo kierownica bardziej się przekręca niż w prawo i przez to mam różne promienie skrętu też będę musiał się tym zająć. Czy to może świadczyć o wypadkowej przeszłości tego auta ?? | Tak może, ale polecam sprawdzić tuleje metalowo-gumowe wahaczy czy nie są naderwane oraz sworznie wahaczy czy nie są zużyte. Tymbardziej, że wcześniej jakiś burak obciął sprężyny. |
|
|
|
 |
KucharZ
Mitsumaniak
|
Wysłany: 04-03-2008, 08:52
|
|
|
Wiesz ja i tak narazie jeszcze nie bardzo się na tym znam, ale przy wymianie mówiłem mechanikowi zeby tam popatrzył jak to wszystko się tam trzyma. mówił ze jest ok. On coś wspominał co tam moze być ale nie chce zmyślać. W przyszłym tyg znów do niego jade to pogadam. w sumie w ogólnej jeździe to nie przeszkadza. Tylko na parkingu raz więcej musze poprawiac zeby dobrze się ustawić no i na maxa w lewo koło lewe ociera ale staram się o tym pamięać |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8674 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 04-03-2008, 15:16
|
|
|
A z ciekawości gdzie masz mechanika ? |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Czerwien [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 17:13
|
|
|
Ładny...bardzo podobny do Colta Śruby:D |
|
|
|
 |
KucharZ
Mitsumaniak
|
Wysłany: 04-03-2008, 19:13
|
|
|
Juiceman, mechanika mam dość daleko bo w Mrozowie. To za leśnicą jakies 15 km. Znajomy mojego kuzyna bodaj razem z ojcem tam ma taki no co tu dużo ukrywac przydomowy warsztat. Narazie nie robiłem nic bardzo poważnego (i obym nigdy nie robił) to jeżdże do niego. |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 05-03-2008, 18:42
|
|
|
KucharZ, witam w gronie tych szczęściarzy, którzy posiadają Colt'y |
|
 |
KucharZ
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-03-2008, 18:51
|
|
|
Ja równiez witam wszystkich nie witanych Mam nadzieje ze tu na forum miło bede spędzał czas wśród posiadaczy Coltów i nie tylko oczywiście |
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
KucharZ
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-03-2008, 06:41
|
|
|
Mario ok ale najszybciej dam rade w weekend albo po bo siostra na wycieczce i aparat zabrała Moze coś konkretniejszego Cie interesuje ?? |
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
KucharZ
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-03-2008, 09:59
|
|
|
MaRIo dla Ciebie specjalnie nowe fotki w sumie nie wiedziałem co dokładniej sfotografować ale mam nadzieje że o to chodziło
Kierownica chyba pójdzie do wymiany bo coś to logo mi tutaj nie pasuje
 |
Ostatnio zmieniony przez KucharZ 02-09-2010, 17:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mario

|
Wysłany: 10-03-2008, 15:48
|
|
|
Ok dzięki
KucharZ napisał/a: | ale mam nadzieje że o to chodziło |
O to chciałem wnętrze zobaczyć
KucharZ napisał/a: | bo coś to logo mi tutaj nie pasuje |
no nie pasuje hehe |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88868 |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 10-03-2008, 19:32
|
|
|
KucharZ napisał/a: | Kierownica chyba pójdzie do wymiany bo coś to logo mi tutaj nie pasuje |
Jak bedziesz wymienial daj znac
Ehhh 5 srubek a ja mam nabe na 6
Dla mnie prezentuje sie rewelacyjnie |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
|