Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zamierzam kupic Pajero 3.2 Did z 2001
Autor Wiadomość
pat 79
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 14:44   zamierzam kupic Pajero 3.2 Did z 2001

Czesc witam wszystkich! :) Od pol roku rozwazamy z mezem zakup samochodu i w koncu kiedy udalo sie zebrac odpowiednia sume na autko to sie okazuje, ze wcale nie jest tak latwo sie zdecydowac. :? Za kwote jaka mamy byloby nas stac na pajero z 2001 roku 3.2 Did, koniecznie 4/5 drzwi. calkiem pod nosem mamy mozliwosc kupna wlasnie takiego samochodu w komisie. sprzedawca sprowadzil go z Austrii gdzie byl uzywany przez wlasciciela ze wzgledu na zamieszkanie w terenie gorzystym i trudny dojazd do posesji. autko ma troche duzo nakulane bo 200 000km, ale przynajmniej wiem ze nikt nie cofnal licznika. ostatnia wizyta w Aso przy 186 000. sprzedawca zapewnia byl z nim w serwisie mitsubishi i ma dokumenty podpisane, ze samochod jest sprawny. jedyne co nalezy wymienic to slizg na rozrzadzie. przed zakupem samochodu wybralibysmy sie do machra, ktory pracuje w stacji diagnostycznej i looknie tam na to i owo. lakier w jednym miejscu na progu drzwi zaczyna zrec rdza ale to sie przeboleje. ma tez zrobiony zderzak bo byly otarcia chyba przy parkowaniu. cena samochodu nie jest wygorowana 50 tys. do tego sa nowe opony zimowe i letnie do zjezdzenia. poza tym webasto i pokrowiec z tylu na kolo. decyzja o terenowce zapadla ze wzgledu na dojazd do posesji, koniecznosc odsniezania podjazdu (sasiad zapada w sen zimowy i tylko my walczymy :evil: ), przewozenia wozka dzieciecego codziennie do babci (w male samochody nie wchodzi), przewozenia duzego psa (Niufka :D ) i do niewielkich prac w sadzie (trzeba usunac pare drzew i sciagnac je z pola :mrgreen: ). no i najwazniejsza sprawa wyglad. po prostu cacy. :) nie bedziemy robic tym samochodem wiecej jak 20 000 km rocznie. Boje sie jednak, ze gdyby cos bylo nie tak to poniesiemy ogromne koszty napraw. troche sie naczytalam na forum o wadliwych pajero i szczerze przerazily mnie niektore ceny uslug i czesci. prosze przekonajcie mnie, ze trzeba miec wyjatkowego pecha, zeby Pajero z 2001 roku zaczelo sie sypac. Na co mam uczulic mechanika sprawdzajacego samochod przed zakupem. ?Dzieki za odpowiedzi i wszelkie porady

butyński
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 18:58   

Witam.Stałem przed podobnym dylematem parę tygodni wstecz .Kupiłem samochód krajowy też ma nawalone kilometrów 175 tyś z 2002 roku .Oglądałem różne egzemplarze jednak szczególnie zależało mi na książce serwisowej krajowej ( te przywiezione podobno niektóre mają dorabiane ) aby można było sprawdzić W ASO gdzie i czy to prawda co jest wpisane w książkę . W ASO potwierdzili wszystkie wpisy i z komputera wyciągnęli wszystko co i kiedy było robione i dlatego z czystym sumieniem kupiłem.Mechanika przy kupnie uczul na wszystkie punkty które są wymieniane na tym forum ( jako najczęściej psujące się ).Mnie też zapala się co jakiś czas kontrolka od napędów i cholera wie przez co ! Pojeździj tym autem (próbuj wszystkie położenia skrzyni - jeśli to automat ).Podobno słabym punktem są piasty i te ślizgi w rozrządzie.Dobrze byłoby sprawdzić stan zawieszenia w stacji diagnostycznej itd itd jak z każdym autkiem .Nie sugeruj się wypowiedziami na forum ,że jest szczególnie wadliwe bo tu trafia masa pytań i sugestii zdesperowanych użytkowników właśnie wówczas jak coś padnie - ale tak jest na każdym forum o samochodach .Niestety zakup używki to zawsze jakieś ryzyko ale wszystkiego nie sprawdzisz .Pozdrawiam i życzę radości z jazdy Miśkiem.

pat 79
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2008, 16:36   

Hej. Dzieki za odpowiedz podniosla mnie na duchu i upewnila, ze jednak dobrze robimy decydujac sie na ten wozik. Dzis bylismy w serwisie Mitsubishi gdzie byl robiony przeglad i wlasciciel potwierdzil, ze oprocz slizgu nie trzeba na razie nic wymieniac. Potem podjechalismy na stacje diagnostyczna, gdzie calkiem obcy zarowno nam jak i sprzedajcemu pracownik potwierdzil, ze auto jest sprawne. na razie nie musimy sie martwic klockami, tarczami, amortyzatorami. spaliny w normie. tak wiec zdecydowalismy sie i we wtorek bedziemy juz brykac sobie naszym Miskiem. oddalismy go zaraz do serwisu na wymiane slizgu. Ciesze sie niezmiernie, ze spelnilo sie nasze marzenie o posiadaniu terenowki i mam nadzieje, ze nigdy nie pozalujemy tej decyzji. :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2008, 17:07   

pat 79, ciesze sie, ze macie III. To naprawde wygodne i calkiem dzielne autko.
Zapraszam do opisania i pochwalenia sie nowa Pojarka tutaj: http://www.mitsubishi-gra...wforum.php?f=21
:hello1:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 08-03-2008, 21:42   

pat 79, gratuluję. Kolej na mnie i Ariaadnę ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

pat 79
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2008, 06:45   

Dzieki, dzieki. Cieple przyjecie :) Jak tylko go odbierzemy to go obfocimy, objezdzimy i wtedy opisze jak odczucia. :mrgreen: juz sie nie moge doczekac :blob8:

yrdn 
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Wysłany: 17-03-2008, 00:25   tez zakup:)

Serwus Mitsumaniaki 4x4

Chce do Was dolaczyc! :D Po pierwsze doslownie i po drugie tez doslownie,
bo najwazniejsze osoby sie w tym poscie wypowiedzialy: uzytkownik z podobnym
zagadnieniem do mojego pat79, wszechwiedzacy 4x4 Gene no i Cesarz
Hubeert. Dopisze sie wiec do posta i nie bede zasmiecal nowymi tematami -
tylko odpowiedzcie :D

Znudzily mi sie szybkie wycieczki po utwardzonej, ale jednak polskiej drodze wiec
wymyslilem terenowke.
Poczytalem troche i pierwszy pomysl to byl samochod Gene czyli Pajero sport, ale
zmartwil mnie temat braku Super Slect i tak naprawde dostalbym terenowke z
dolaczanym napedem na przednia os...

Nigdy nie jezdzilem tylnionapedowym autem wiec obawy postanowilem zniwelowac
innym modelem Pajero tylko wlasnie nie wiem konkretnie jaki to model.
Rozumiem, ze poza Pininem i Sportem wszystkie Pajero po 1999r maja roznicowke
miedzy osiami i moge sobie wlaczac 4HLC 2HLC i wylaczac gdzie tylko chce -
a moze skoro maja SuperSelect maja staly naped na cztery kolka?

O jaki model konkretnie chodzi? O trzydrzwiowe Pajero '01 z silnikiem 3,2 DiD

O przykladowe ceny i takie tam jesli Gene pozwoli :D zapytam na Priv,
a o ile ugosci to z bartkiem_nkm zrobimy sobie wycieczke do Wawy.

pozdrawiam, i juz chce miec terenowke :P

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 17-03-2008, 08:21   

yrdn napisał/a:
Rozumiem, ze poza Pininem i Sportem wszystkie Pajero po 1999r maja roznicowke
miedzy osiami i moge sobie wlaczac 4HLC 2HLC i wylaczac gdzie tylko chce -
a moze skoro maja SuperSelect maja staly naped na cztery kolka?

nie nie, za duzo jak na mnie...
- trafiajaj sie czasami modele Pajero po 99 z ES nie majace centralnego mechanizmu roznicowego.
- nie ma 2HLC i nie mozna wlaczac 4HLC kiedy sie chce, proponuje jeszcze raz poczytac http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=17970
- SS to nie jest system stalego napedu na obie osie. Jest to system pozwalajacy jezdzic z napedem na 2 i na 4 kola po wszystkich nawierzchniach utwardzonych od autostrady poczynajac. To kierujacy pojazdem decyduje jakiej opcji chce uzywac.

MARCHEWA
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2008, 16:59   

WITAM WSZYSTKICH TU MARCHEWA Z WORCŁAWIA

Czytałem Wasze posty i mam coraz wieksze obawy przed kupnem pajero.
Obecnie śmigam audi a4 1.9 tdi 90ps taki osiołek można powiedizeć ale nigdy mnie nie zawiódł.Z powodu ze mam prawie 2m wzrostu chce kupić coś większego od mej małej a4 i planuje zakup jakiegos "jeepa",moj wybór padł na PAJERO 3.2 DID 2001 ROK LONG WERSJA w manualu.
Bardzo podoba mi się to autko,choć powiem szczerze że w terenie to ja raczej nie bede tym śmigał ,no może na weekend jakiś wypad żeby ubrudzić autko po dach ,jakś mały offroadzik :mrgreen: Czyli 80% miasto i 20% teren.
Pomóżcie prosze wybrac odpowiednia wersje :manual czy automat,jaka jest awaryjność na co zwrócic uwage przy zakupie takeigo autka.Mam dostep do tanich czesci i dobrego mechanika wiec to nie problem ,chodzi mi tylko o wersje jaka wybrac zeby sie nie nadziać na mine??!!
Pozdro dla wszystkich Pajeraków
Moze jest ktoś z wrocławia na forum to prosze o kontakt moj nr gg":4885551
papa

yrdn 
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Wysłany: 11-05-2008, 21:08   

Wracam do poprzedniego modelu :) Pajero nie jezdzi :P
A raczej jeszcze nie doroslem do takiego auta. Bedzie kolejny Galant.
Tylko tym razem mlodszy i pozniej bedzie szybszy...
pozdr.

pat 79
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 20:02   

My z mezem na razie jestesmy zadowoleni z Pajerki. troche gryzie mnie cena paliwa :twisted: . biorac pod uwage dwa aspekty: po pierwsze nieciekawy dojazd do posesji i po drugie "niemoznośc ukrycia przez sasiada ogromnego żalu z powodu dokonania przez nas zakupu samochodu :mrgreen: " to byl to dobry wybor. sasiad stawia samochod na srodku drogi a ja sobie myk 4x4 i nie niszczac sobie trawnika objezdzam wertepami dom. strach pomyslec jakbysmy kupili wlasnie A6 . bardzo nam sie podobal i bylismy nastawieni na zakup. ale takim samochodem bysmy nie wyjechali z posesji przez zlosliwosc sasiada i trzeba bylo by przestawiac kawalek plota. a tak to mi to lata... niesmialo myslac o przyszlosci kiedy bedziemy zmieniac plaskate auto to nastawiam sie takze na mitsu konkretnie Lancer. no ale to bedzie zalezalo od tego jak sie sprawdzi nasz pierwszy misiek.

Odpowiedz do tematu