Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka
Autor Wiadomość
Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 00:51   [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka

znalazłem ostatnio komplet foteli skórzanych z elektryką i podgrzewaniem oraz boczki na drzwi. w moim Galiku nie ma tyle elektryki w fotelach. warto się babrać w doinstalowanie systemu sterowania do podgrzewania i zupełnie nie wiem czy da się uruchomić sterowanie foteli.Gale mają puste gniazdka na podłączenie na wszelki wypadek?
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 01-01-2011, 22:31, w całości zmieniany 2 razy  

berti
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 08:45   

Hej,
ja też próbowałem wywołać ten temat, jednak zdaje się, że z forumowiczów nikt tego nie przerabiał.
Ja mam teoretycznie prościej, bo w welurze mam już podgrzewanie, i z tego, co ktoś mi napisał - we wszystkich Galach powinna być podprowadzona wiązka ze wszystkimi kablami. Mnie jednak zastanawiało coś innego - w skórze jest elektryczna regulacja foteli - ciekawe, czy szyny, na których mocowane są fotele są takie same. Trzebaby sprawdzić u kogoś, kto ma skórkę fabrycznie (z tego co pamiętam - w naszym regionie np. Kamil73)
Pzdr.
Bartek

doktord.pl
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 11:00   

Witam
W avansie nie mam skory i elektrycznych siedzeń ale pod siedzeniami z jednej i z drugiej strony mam wyprowadzoną instalację pod siedzenia. W przeciwieństwie do wiązki od elektrycznie składanych lusterek - leżą sobie w piwnicy bo nawet kostka od przełącznika jest inna :)

PS. Moze ktos ma albo wie gdzie stoi na części gal z wiązką do sterowania składanymi lustrami :)

SWEEPER 
Mitsumaniak

Auto: Outlek + Landcrusier +cari
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-04-2008, 14:51   

W moim glx-sie z 97 (golas) samodzielnie dokładam co tylko mogę , i wiązki mam prawie wszystkie. Prawie, bo prawdopodobnie podczas instalacji zestawu głośnomówiącego, zapożyczyli podświetlenie stacyjki, reszta kabili (wtyczek) jest. fotele bym zamontował gdyby miały pamięć,bez tego to zbędny bajer.

zuku3210 
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
  Wysłany: 28-11-2009, 00:39   przekładka tapicerki

Witam, zanoszę się z zamiarem wymiany tapicerki na skórzaną. co do tyłu chyba nie mam żadnych pytań, liczę na p&p, natomiast martwi mnie trochę przód :| czy elektrycznie sterowane podgrzewane siedzenia podejdą bez żadnego problemu?? Mam GLS '97 czy jest tam jakaś instalacja elektryczna pod siedzeniami czy trzeba wyrwać instalację z dawcy, czyli od deski rozdzielczej przez przełączniki aż do foteli?? Następna sprawa to tapicerka drzwi, jako że skóry mają pochodzić z anglika jak to rozwiązać?? Pasażerowi zostawić 4 przełączniki, w tym jeden tylko podpiąć, a w drzwi kierowcy wmontować panel sterowania szyb z mojej tapicerki?? Następnie schowek, czy zaczepy podejdą bez problemu?? No i ostatnie to zastanawia mnie jak wyjdzie z wykładziną i czy plastiki dolne wokół deski podejdą?? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi :)
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."

Bury 
Mitsumaniak

Auto: EA2W,Z34A
Wysłany: 28-11-2009, 09:09   

Zajrzyj pod fotele.Ja w angielskim GLS mam kostki wypuszczone z wykladziny pod fotelami..

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 28-11-2009, 11:23   

zuku3210 napisał/a:
Pasażerowi zostawić 4 przełączniki, w tym jeden tylko podpiąć
Ja bym tak zrobił. Oczywiście trzebaby go starannie pomalować na kolor czarny. Może pobawiłbym się jeszcze tak, że podłączyłbym oba przednie przyciski pod sterowanie.
zuku3210 napisał/a:
drzwi kierowcy wmontować panel sterowania szyb z mojej tapicerki??
Tylko tak.
zuku3210 napisał/a:
No i ostatnie to zastanawia mnie jak wyjdzie z wykładziną i czy plastiki dolne wokół deski podejdą??
Z wykładziną wyjdzie napewno kicha i nie wyobrażam sobie jak chcesz dopasować plastki dolne z deski rozdzielczej :D
Osobiście wymieniłbym na kremowe: fotele przednie, kanapę tylną, boczki drzwiowe, plastiki na słupkach środkowych (choć niekoniecznie) i listwy na progach (też niekoniecznie).
Ja na wiosnę robię wnętrze w czarnej półskórze. Moim zdaniem lepsze i bardziej efektowne rozwiązanie. Nie mówiąc już o komforcie. Będzie wyglądało bardzo podobnie jak tu: http://allegro.pl/item793...rka_fotele.html

zuku3210 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2009, 13:23   

Hugo napisał/a:
Może pobawiłbym się jeszcze tak, że podłączyłbym oba przednie przyciski pod sterowanie.
w sumie to już mozna sie pobawić tak że wszystkie podłaczyc, wtedy niema szukania, kazdy otworzy szybe pasazera :) Co do kokpitu to chyba nie bede nic ruszał,zostawie taki jaki jest, jedynie tak jak mówisz, progi słupki i tapicerka drzwi.Wykładzine najwyzej dotne ile sie da i a reszte przykryje dywanik dobrze dopasowany, ew. gdzies moze zakupic taka wykladzine :P Powinno to wyglądac w miarę. Czy cena 1000zł za komplet ze wszystkim w beżu to dobra cena??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 28-11-2009, 17:01   

zuku3210 napisał/a:
Czy cena 1000zł za komplet ze wszystkim w beżu to dobra cena??
Jak w dobrym stanie to tak.
zuku3210 napisał/a:
Wykładzine najwyzej dotne ile sie da i a reszte przykryje dywanik dobrze dopasowany
Masz SE czy zwykłego Gala? Jeśli SE to pomyśl jak ładnie będzie się komponować czarna wykładzina podłogi z kremową skórą foteli. Ja bym nie ruszał.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 28-11-2009, 17:07   

zuku3210, jezeli chcesz zamontowac kompletny modul sterowania od strony pasazera, bo innego wyjscia to raczej nie masz, gdyz tapicerka z angola to znajdz odpowiednie sygnaly do sterowania tylko szyby pasazera, bo po co pasazer ma ci sterowac innymi szybami, tu jest niepotrzebna zabawa z instalacja ktora musisz ciagnac spod dechy najprosciej, ale ogolnie rzecz biorac troche to bedzie niebardzo wygladac jezeli panel sterujacy szybami bedzie z obu stron i u kierowcy i u pasazera, fotele wejda bez problemu, ale jezeli nie masz instalacji do podgrzewania foteli to musisz ja wyrwac z angola.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

zuku3210 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2009, 17:16   

robertdg napisał/a:
to znajdz odpowiednie sygnaly do sterowania tylko szyby pasazera, bo po co pasazer ma ci sterowac innymi szybami
no tak napisałem wyzej;] że pasazer bedzie sterował tylko swoja szyba, ale kazdy z tych przycisków moze działać-otwierajac tylko tą jedna szybe, bo nie zabardzo bedzie jak beda 4 przyciski a jeden tylko dziala, no niewiem jak to wyglada jak rozbiore to zobacze o co tam chodzi.
robertdg napisał/a:
ale ogolnie rzecz biorac troche to bedzie niebardzo wygladac jezeli panel sterujacy szybami bedzie z obu stron i u kierowcy i u pasazera
ja wiem?? w sumie nikt na to nie zwróci chyba uwagi, a na galantach mało kto sie zna jeszcze :P
robertdg napisał/a:
ale jezeli nie masz instalacji do podgrzewania foteli to musisz ja wyrwac z angola
jeszce nie sprawdzalem czy jest, ale wątpie bo tunel kiedys rozbieralem i nie widzialem dodatkowych kabli, wiec wybebesze angola najwyżej.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 28-11-2009, 18:07   

zuku3210, było już o zmianie tapicerki. Tym razem scalam temat, ale proszę na przyszłość sprawdzać czy temat nie był przypadkiem poruszany i kontynuować wątek. Chcemy aby forum było spójne i przejrzyste.

Pozdrawiam

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 28-11-2009, 19:15   

Panowie - z przyciskami szyb nie jest tak hopsiup...... Cała elektronika jst zawarta w panelu czteroprzyciskowym (specjalnie nie piszę kierowcy ;) ), a pozostałe przyciski i silniki komunikują się z panelem głównym za pomocą szyny podobnej do can-bus. Wymiana panelu wiąże się również ze zmianą silników w przednich drzwiach...... Boczki od angola lepiej sobie odpuścić - jeden z kolegow starał się zrobić 2 czteroprzyciskowe panele w jednym aucie, ale szyny ze sobą interferują i poległ na temacie....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

zuku3210 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2009, 23:27   

No to teraz się zdziwiłem :P co do moich drzwi to włoże swój panel (czteroprzyciskowy :wink: ) wiec tu nic nie trzeba bedzie grzebac, a panel pasażera zobaczymy jak zareaguje, bo przecież nie wyrwe go i nie wstawie tam panelu (jednoprzyciskowego-mojego) bo bedzie dziura :|

shinai 
Mitsumaniak

Auto: , Galant 2,5 V6 sport
Kraj/Country: UK
Wysłany: 29-11-2009, 12:04   

Ja zmienialem cala tapicerke na skórzaną i wszystkie wiazki byly fabrycznie wszystko bylo plug&play wszystko dziala :)

Odpowiedz do tematu