Podgrzewane fotele |
Autor |
Wiadomość |
sibol [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 22:39 Podgrzewane fotele
|
|
|
Czy jest moze jakis trik aby uruchomic podgrzewanie foteli, oczywiscie oprocz wlaczenia tego ustrojstwa przyciskiem...bo u mnie po wlaczeniu nic sie nie grzeje, a jedynie swieci sie diada na wlaczniku. |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 23:14
|
|
|
sprawdz czy 2 pinowy konektor bialy pod fotelem jest podlaczony do foteli jesli jest to po prostu maty grzewcze do wymiany, drogi gips. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2008, 01:11
|
|
|
jesli masz skory to czas rozgrzania okolo 5 minut ...moze jeszcze warto zerknac na bezpiecznik ewentualnie |
|
|
|
 |
sibol [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2008, 09:04
|
|
|
dzieki za rady, a zatem poszukam przyczyny dzisiaj...moze faktycznie ze wzgledu na skorzana tapicerke dlugo sie rozgrzewa.... |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2008, 11:48
|
|
|
dodam jeszcze ze najlepiej siedziec w fotelu zeby to poczuc... bo mnie czasem zdarzylo sie wlaczyc drugi fotel ale jakos ciezko bylo cokolwiek wyczuc nawet po 10 minutach |
|
|
|
 |
Michal4133
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-04-2008, 00:47
|
|
|
u mnie fotel kierowcy rozgrzewal sie po ok 2min, a fotel pasazera chyba po 5min, ps. skora |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2008, 13:05
|
|
|
zalezy w jakim stanie sa maty grzewcze u mnie po okolo 30sekundach przy skorze niewiele dluzej moze 40. bezpiecznik jest dobry skoro swiatelko sie pali. |
|
|
|
 |
tucci
Mitsumaniak TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
|
Wysłany: 09-08-2010, 15:18
|
|
|
A jezeli w standarcie nie ma podgrzewanych foteli oznacza to ze nie ma bezpiecznikow, ale miejsce na ich wsadzenie tam jest.
Wlasnie kupilem podgrzewane fotele i chce zaadoptowac wlaczniki i i cala wiazke z tym zwiazana.
czy ktos juz to robil.
Co potrzebne (chodzi mi o elektryke) |
_________________ alteri vivas oportet, si vis tibi vivere
HISTORIA GALICJUSZA
OfLS-DonKnutrix
 |
|
|
|
 |
piotrkor1
Forumowicz piotrkor1

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 TT typ S
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 601 Skąd: OSIEK NAD NOTECIĄ
|
Wysłany: 05-02-2011, 11:05
|
|
|
tucci napisał/a: | A jezeli w standarcie nie ma podgrzewanych foteli oznacza to ze nie ma bezpiecznikow, ale miejsce na ich wsadzenie tam jest.
Wlasnie kupilem podgrzewane fotele i chce zaadoptowac wlaczniki i i cala wiazke z tym zwiazana.
czy ktos juz to robil.
Co potrzebne (chodzi mi o elektryke) |
Też kupił właśnie welurowe elektrycznie podgrzewane krzesła .Czy ktoś może doradzić gdzie biegną kable od włączników w tunelu(włącznik i wtyczkę posiadam).Wiem,że ktoś próbował zrobić krótki opis podłączenia.Może Tobie [b]tucci [b]się udało?? |
|
 |
pepi
Forumowicz

Auto: gitarowe
Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 519 Skąd: zabrze
|
|
|
|
 |
piotrkor1
Forumowicz piotrkor1

|
Wysłany: 15-02-2011, 09:47
|
|
|
Ta informacja napewno się przyda.Dziękuję!!
[ Dodano: 25-02-2011, 18:30 ]
piotrkor1 napisał/a: |
Ta informacja napewno się przyda.Dziękuję!! |
Nie mogąc doczekać się ciepłych dni postanowiłem zabrać się za montaż elektrycznie podgrzewanych siedzeń.Rozebrałem już część konsoli,nie zdemontowałem jeszcze środkowego elementu panelu przedniego ale do rzeczy, zlokalizowałem dużą kostkę tą ze zdjęć znajduje się ona pod schowkiem(mam radio na górze).Rozebrałem też tunel środkowy aby pociągnąć wiązkę kabli.Dolutowałem piny i według schematu i kolorów kabli nie powinienem mieć problemów, zastanawiają mnie jednak dwie diody, które należy podłączyć,no właśnie gdzie?Nie znam aż tak dobrze angielskiego console illumination lamp and glove box lamp czyżby chodziło o podświetlenie konsoli i ??Proszę o pomoc gdzie tego szukać?Oto schemacik całego zamieszania:
<script src='http://img109.imageshack.us/shareable/?i=img034p.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript> </noscript> |
|
 |
piotrkor1
Forumowicz piotrkor1

|
Wysłany: 28-02-2011, 18:34 Podgrxewane siedzenia Pomocy!!
|
|
|
Piszę na ogólnym bo potrzebuję pomocy
Dzisiaj podczas podłączania kostki od przełącznika podgrzewanych siedzeń zrobiłem jakieś zwarcie ii potem nie mogłem odpalić auta.Rozrusznik kręci,Możliwe, że akumulator się troszkę rozładował bo miałem otwarte drzwi i lampka w nich się paliła przez parę godzin ok.5.Sprawdziłem bezpieczniki i wyskoczył mi bezpiecznik pod maską 20A.Co może być przyczyną tego stanu?Rozlutowałem już z powrotem wszystkie kable i połączyłem kostki tak jak były?Nie pomogło.Aktualnie stoję na prostowniku a auto potrzebne do pracy. |
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 28-02-2011, 19:25
|
|
|
To że spalił się bezpiecznik to pewnie od tego zwarcia. Rozumie że go wymieniłeś a auto mimo wszystko nie chce odpalić? Który to bezpiecznik? |
|
|
|
 |
piotrkor1
Forumowicz piotrkor1

|
Wysłany: 28-02-2011, 20:01
|
|
|
Kamil_Ziomek napisał/a: | To że spalił się bezpiecznik to pewnie od tego zwarcia. Rozumie że go wymieniłeś a auto mimo wszystko nie chce odpalić? Który to bezpiecznik? |
Ten zaznaczony na czerwono:
<script src='http://img222.imageshack.us/shareable/?i=zdjcie0012s.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript> </noscript>
Jest to Immobilizer,sterowanie silnikiem. |
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 28-02-2011, 20:30
|
|
|
To by się zgadzało że nie chce palić. Niestety ja na immobilizerach się nie znam |
|
|
|
 |
|