|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chcę kupić pajero 3.2 DiD |
Autor |
Wiadomość |
miller24 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2008, 13:30 Chcę kupić pajero 3.2 DiD
|
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów!!!! Potrzebuję porady. Mam możliwość zakupu pajero 3.2 DiD z 2002 roku. Pierwszy właściciel, 140 tyś przebiegu (pewniak, znajomy ojca, sprzedaje bo sprowadził Q7). Kupił nówkę w Polskim salonie. Fura kosmiczna, jazda próbna wypadła super. Tylko przeraża mnie jedna rzecz, ten automat. jeździ sie super, ale czy nie jest awaryjny??? Właściciel mówi, że wszystko w nim robił w serwisie, a czytałem pare opinii, ze w serwisie nie zawsze olej w skrzyni wymieniają, bo wmawiają właścicielowi ze nie trzeba!!!!! A po pewnym czasie zaczynają się kłopoty ze skrzynią i trzeba jechać do serwisu!!!! Jak więc sprawdzić, w jakim stanie jest ta skrzynia???Mam znajomego mechanika, ale on raczej automatów nie robił:( Czy da się to ocenić na podstawie odłosów i odczuć w trakcie jazdy??? A jak już kupię, to gdzie udać się na wymianę oleju w skrzyni???? Moze jakieś dobre warsztaty w Lubelskim????Aha, i na co jeszcze zwrócić szczególną uwagę??? Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam wszystkich!!!!!!! |
|
|
|
 |
saag [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2008, 13:22
|
|
|
Automat w pajero jest jednym z najlepszych jakie znam i bezawaryjnym , jest to rwelacyjny tpitronik , nie wiem co za serwis poinformował o takich bzdurach ale olej wynienia sie z pewnościa a filterek mozna tylko przemyc
[ Dodano: 17-06-2008, 13:29 ]
Jeszcze jedno , kazdy mechanik to zrobi oczywiście myslacy , bardzo wazna rzcza jest zwrócenie uwagi czy auto nie szarpie , bo moze byc zajeżdzona |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 18-06-2008, 10:29 Re: Chcę kupić pajero 3.2 DiD
|
|
|
miller24 napisał/a: | Witam wszystkich Forumowiczów!!!! Potrzebuję porady. Mam możliwość zakupu pajero 3.2 DiD z 2002 roku. Pierwszy właściciel, 140 tyś przebiegu (pewniak, znajomy ojca, sprzedaje bo sprowadził Q7). Kupił nówkę w Polskim salonie. Fura kosmiczna, jazda próbna wypadła super. Tylko przeraża mnie jedna rzecz, ten automat. jeździ sie super, ale czy nie jest awaryjny??? Właściciel mówi, że wszystko w nim robił w serwisie, a czytałem pare opinii, ze w serwisie nie zawsze olej w skrzyni wymieniają, bo wmawiają właścicielowi ze nie trzeba!!!!! A po pewnym czasie zaczynają się kłopoty ze skrzynią i trzeba jechać do serwisu!!!! Jak więc sprawdzić, w jakim stanie jest ta skrzynia???Mam znajomego mechanika, ale on raczej automatów nie robił:( Czy da się to ocenić na podstawie odłosów i odczuć w trakcie jazdy??? A jak już kupię, to gdzie udać się na wymianę oleju w skrzyni???? Moze jakieś dobre warsztaty w Lubelskim????Aha, i na co jeszcze zwrócić szczególną uwagę??? Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam wszystkich!!!!!!! |
A czemu chcesz wymieniać olej?????? Jeździ??? nie szarpie???? olej jest czysty???? Sprawdza się na rozgrzanym silniku i pracującym. Warsztatu który zrobi dobrze wymianę oleju w skrzyni to ze świecą szukać.Skrzynie w Miskach są w 99,99% niezawodne.Dowiedz się od właściciela jaki był wlany olej i kup taki tylko na ewentualne dolewki=>>>też na gorącym i pracującym silniku.Pozdrówka i ciesz się automatem |
|
|
|
 |
adoolf [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2008, 21:53
|
|
|
to ja tez sie dolacze i zapytam o pajero trzeciej genracji, mianowicie gdzie produkowano ten model, europa czy japonia? jak wytropic to info w numerze nadwozia? to bylo pierwsze pytanie, natomiast drugie dotyczy korozji nadwozia, mowia ze po lifcie jest mniejsza czyli hmmm modele z okraglymi halogenam, chyba juz po 2003, ale jak jest w praktyce? gdy ogladalem rozbite pajera to szybko wychodzila ruda w miejscu gdzie odpadl lakier... hmmm myslalem ze dzisiaj wszystkie auta sa juz z ocynku robione, ale moge sie mylic, chyba tyle z moich pytan na teraz, pozdrawiam ;] |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2008, 13:13
|
|
|
Numer VIN w Pajero:
Znaki 1-3 JMB - światowy kod producenta (Mitsubishi, Japonia)
Znak 4 Kod położenia kierownicy (L - po lewej stronie, R - po prawej stronie)
Znak 5 Kod skrzyni biegów (N - 5-biegowa, manualna; Y - 5-biegowa, automatyczna)
Znak 6 Kod modelu (V - Pajero)
Znak 7 Kod wersji (6 - krótki rozstaw osi; 7 - długi rozstaw osi)
Znak 8 Kod silnika (8 - 3.2 DI-D; 5 - 3.5 V6; 4 - 2.5 TD)
Znak 9 Kod nadwozia (W - wagon kombi)
Znak 10 Kod roku modelowego
Znak 11 Kod zakładu montażowego (J, Y, P - Nagoya, Japonia; A - Mizushima, Japonia; Z - Okazaki, Japonia; E - Bloomington, USA)
Znaki 12-17 Numer seryjny
Czyli patrz na jedenasty znak numeru VIN. |
|
|
|
 |
adoolf [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2008, 00:02
|
|
|