Polecam/Niepolecam - Sklepy, warsztaty, punkty usługowe itp. |
Autor |
Wiadomość |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2008, 14:47 Polecam/Niepolecam - Sklepy, warsztaty, punkty usługowe itp.
|
|
|
Myśle że najwyższy czas, aby taki temat powstał
Wpisujemy j/w.
Na początek można tylko jedno .....
Polecam naszego mechanika klubowego Leszka LINK , naprawia mi moje miśki dawna, robi to dobrze, tanio i szybko. Naprawa samochodów dla niego to mniejszy problem niż dla niektórych odcinanie pazurków |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 02-03-2010, 20:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
:rma [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 13:29
|
|
|
Ostatnio robiłem poszukiwania tarcz hamulcowych i przyzwoite ceny (na ATE) znalazłem w Focie - wyszło tyle samo co najtańsze z allegro z kosztami przesyłki.
Handlowcy w Focie ceny detaliczne spokojnie obniżają o 10% na pierwsze słowo o rabacie.
A na pewno warto skorzystać z ich katalogu gdzie, gdzie można bez problemu sprawdzić jakie dokładnie części pasują do naszego modelu:
http://katalog.fota.pl |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 27-06-2008, 17:37
|
|
|
F.H.U. AUTO-MAR
Kraków, Al. Gen. Andersa 31e
0500 809 600
Kupje tam od dawna, nie zdażyło mi się żeby czegoś nie było, najwyżej trzeba było poczekać pare dni. Cenowo - taniej niż w IC po naszym rabacie. Pozatym koleś potrafi dobrać odpowiednią część, doradzi, dobierze dobry zamiennik, sam jeździ Galem, jego syn Coltem więc swoją teorie opiera na praktyce. POLECAM. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 02-03-2010, 20:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
amator3nr [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2008, 13:21
|
|
|
Ja zdecydowanie moge polecic IC na la. 29 listopada. Bardzo profesjonalne podejscie do kupujacego, duza znizka czyli tak jak ma byc. Z koleji odradzam kupno w sklepie na gen Andersa. Po telefonie do sklepu i wypytaniu o ceny rabat itp. sprzedawca olal sprawde, stwierdzil ze ceny ktore mi podaje sa juz po rabacie, gdy zapytalem skad wiedzial ze jestem czlonkiem forum odpowiedzial ze poznal po glosie (ale ja tam nigdy nie dzwonilem).
Adaho_krak - dzieki za pomoc - PZDR
[ Dodano: 19-12-2008, 00:22 ]
SPROSTOWANIE
Mimo słabego początku współpracy ze sklepem z ul. gen. Andersa mogę go z czystym sumieniem polecić.
Po krótkiej rozmowie z właścicielem sklepu wyjaśniliśmy sobie wszystko i robimy razem interesy (tj kupuje teraz części tylko i wyłącznie u Niego). Bardzo polecam ten sklep, wszystko jest jak najbardziej ok, ceny niższe nic w IC po zniżce i jeszcze można spoko pogadać i się czegoś dowiedzieć !!!!. Co najważniejsze właściciel jest również pasjonatem japońskiej motoryzacji - bardzo sobie cenie ta znajomość i współpracę.
BARDZO PRZEPRASZAM Pana ze sklepu na gen. Andersa ze dopiero teraz pisze sprostowanie ale nie ma mnie obecnie w kraju i mam utrudniony dostęp do internetu (i zupełnie o tym poście zapomniałem).
PS: Kurde dzieki Adam za przypomnienie!!!!!!! |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2009, 12:39
|
|
|
a cz macie jakieś doświadczenia w zakupach w IC na ul. Przewóz 2.
A czy ktos wie jaki rabat jest dla klietana karte klubową?
Czy ceny na stronie internetowej IC sa aktualne??
POzdr. |
|
|
|
 |
crolls [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2009, 18:40
|
|
|
Maxima na Fatimskiej, używki też załatwią. od roku robię zakupy i nigdy nie ma problemu. Mają dostęp do wielu hurtowni więc jak komuś blisko to po co krążyc.
tel. 12-642-19-50
Na prawdę warto |
|
|
|
 |
cruximago
Nowy Forumowicz cruximago
Auto: lancer GLXi 1.6 1997
|
Wysłany: 25-06-2009, 12:55 warsztat w krakowie
|
|
|
Witam,
od tygodnia jestem posiadaczką mitsubishi lancer 1.6 kombi. Poszukuję dobrego (i taniego;) mechanika - jest problem z przednim zawieszeniem - jeszcze nie wiadomo dokładnie co, może ktoś mógłby mi polecić jakiś sensowny warsztat w krakowie?
pozdrawiam
aska |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 27-06-2009, 22:47
|
|
|
cruximago napisał/a: | Poszukuję dobrego (i taniego;) mechanika - jest problem z przednim zawieszeniem - jeszcze nie wiadomo dokładnie co, może ktoś mógłby mi polecić jakiś sensowny warsztat w krakowie? | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=13221 Jedyna sensowna opcja. Masz problem z dojazdem, napisz na forum, ktoś na pewno pomoże. W końcu po to nas masz. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
|
Wysłany: 12-08-2009, 21:19
|
|
|
Nie polecam
ClearVue® ClearVue Glass Polish – płyn do polerowania szyb
Cytując producenta: "Mleczko, które dzięki drobnym środkom ściernym łagodnie poleruje lekkie zadrapania z powierzchni szklanych. Specjalne cząsteczki czyszczące, skutecznie usuwają zastarzały wżarty brud, zapył lakierniczy oraz mikrozarysowania. "
Tak wiec mam szybę zmatowioną od wycieraczek. Myślałem ,że choć odrobinę uda mi się ją wypolerować.
Pierwsza próba zgodnie z instrukcją na opakowaniu: nanieść wilgotną szmatką, spolerować suchą. Zero efektu
Druga próba wczoraj godzina polerowania maszyną polerska twardą gąbką.
Efekt: w zarysowania dostał się ten środek (białe mleczko) przez co rysy są jeszcze bardziej widoczne. Pomogło dopiero szorowanie środkiem do mycia szyb.
Dodatkowo na szybie zaczęła osiadać od zewnątrz (w miejscach gdzie polerowałem) para wodna podczas jazdy wieczorem. Wycieraczki sobie z nią nie radzą bo po przetarciu błyskawicznie pojawia się na nowo. Pomogło dopiero dzisiaj szorowanie szyby płynem z amoniakiem.
Zdecydowanie nie polecam. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 05-10-2009, 15:13
|
|
|
BARDZO NIEPOLECAM
Blacharz/lakiernik :
Autobum Firma Usługowa Marek Żak
Kraków, ul. Darwina 27 a. tel. 0503386522
samochód ładnie wygląda przez pierwsze kilka tygodni, potem jest juz coraz gorzej. Po 4 tygodniach lakier puchnie, wychodzi rdza. Rdzewieja nawet elementy które były dobre przed malowaniem!!
a na koniec NIEUCZCIWIE nie przyznaje sie do winy i wszystko kwituje stwierdzeniem "to stary samochód". ZERO ODPOWIEDZIALNOŚCI, dla spokoju proponuje śmieszna kwote dzięki której będzie można naprawić to co zepsuł, a kwota która proponuje jest śmieszna i napewno nie wystarczy.
Na końcu nie chce podpisać umowy z tym co robił i jak sam przyznał, nie przyjmie samochodu po wcześniejszym spisaniem umowy!
słynne partackie stwierdzenie "będzie Pan zadowolony" często pada z ust właściciela.
UNIKAJCIE TEGO MIEJSCA |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
|
Wysłany: 06-10-2009, 02:02
|
|
|
To ten po lewej jadąc od cmentarza ? jeśli to ten to również nie polecam. Chciał mi kiedyś progi naprawiać przy pomocy pianki poliuretanowej. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 06-10-2009, 10:02
|
|
|
HouseM napisał/a: |
To ten po lewej jadąc od cmentarza ? jeśli to ten to również nie polecam. Chciał mi kiedyś progi naprawiać przy pomocy pianki poliuretanowej. |
tak, ten po lewej jadąc od cmentarza...
To teraz mi to mówisz? Trzeba było wcześniej dać znać |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
|
Wysłany: 06-10-2009, 17:34
|
|
|
karolgt, co zrobisz z tym fantem? Zostawisz to tak? |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 06-10-2009, 19:25
|
|
|
Bartek3g napisał/a: | karolgt, co zrobisz z tym fantem? Zostawisz to tak? |
napewno nie. sprawe juz w sumie prawie zglosilem, albo jestem w trakcje zglaszania w kilka miejsc.
Gosc jest pewny siebie i wciska kit jak leci, Rozumiem popelnic blad, ale odwalic z premedytacja fuszerke to co innego i proponować po prostu chamske rozwiązanie byle zbyć kolejnego klienta.
Naszczęście prawo jest po mojej stronie |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
|
Wysłany: 25-10-2009, 17:59
|
|
|
karolgt, trzymam kciuki. Mam alergie na partaczy mechanikow/blacharzy/malownikow |
|
|
|
 |
|