|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
regulacja ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
strk [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2008, 11:47 regulacja ręcznego
|
|
|
czy w CZ można samodzielnie regulować działanie hamulca ręcznego? trzyma na ostatnich ząbkach i to słabo. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-07-2008, 14:53
|
|
|
Można. Musisz zdemontować tylną podstawkę pod puszkę coli i wtedy będzie widoczna śruba regulacyjna. |
|
 |
strk [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2008, 21:57
|
|
|
thx.
[ Dodano: 02-07-2008, 22:58 ]
tomekrvf napisał/a: | Można. Musisz zdemontować tylną podstawkę pod puszkę coli i wtedy będzie widoczna śruba regulacyjna. |
hmm, nie dałem rady.
w moim włoskim superwagenie wyciąga się tylną popielniczkę, odkręca śrubkę pokrywki i jest regulacja. ale w pistolecie wyciągam popielniczkę(tę z tyłu) i zostaje mi puste miejsce(na puszkę coli)-żadnych śrubek, pokrywek w dnie,
itp. czy należy ściągnąć całą osłonę ręcznego na tunelu środkowym, aby dorwać się do tej regulacji?? |
|
|
|
 |
krzysztof1904
Forumowicz krzysztof1904
Auto: Mitsubishi Lancer X 2.0 GTS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-04-2009, 12:35
|
|
|
strk, Musisz zdemontować tylną podstawkę na puszkę coli, tak jak napisał kolega tomekrvf ale żeby to zrobić musisz małym cieniuśkim śrubowkrętem podnieść denko tej podstawki i tam pod denkiem są 2 śruby, odkręcisz i podstawka wychodzi do góry, regulacja wtedy jest widoczna. Sam się dzisiaj z tym męczyłem i trochę pokiereszowalem tą podstawkę ale w końcu doszedłem do tego. Życzę powodzenia. |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2009, 11:41
|
|
|
Bardzo łatwo u mnie tą zaślepkę wyciągnąć za pomocą odkurzacza - ot taka mała podpowiedź
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|