|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Colcik 1.3 GLXi 96r poznań |
Autor |
Wiadomość |
Immortal
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 GLXi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-07-2008, 23:02 Colcik 1.3 GLXi 96r poznań
|
|
|
Witam!
Każdy opisuje swoje historie jak auto zostało nabyta i dalsze historie. Kręcę się już jakiś czas po forum wiec i na mnie przyszła kolej.
Moja jak każda historia zaczyna się zdaniem prawka, było to w listopadzie 2005r. Niestety nie miałem szczęścia żeby jakieś auto czekało na mnie w garażu i nic się nie zanosiło na zmiany. Colta którym teraz mam zaszczyt śmigać po pyrlandi nabył mój ojciec w Niemczech i tam sobie nim jeździł, ja bylem na łasce MPK. Szczęście w nieszczęściu reszta rodzinki przeprowadziła się do Niemiec rok temu wiec wódz postanowił zmienić auto na większe. Tu zaczyna się moja historia . Jedynym warunkiem dostania miska było zarobienie na opłaty związane z przyprowadzeniem auta od zachodnich sąsiadów. Sianko się znalazło i colcisz swoje pierwsze polskie blachy dostał 7 sierpnia 2007. Od tamtego czasu śmigam nim po poznaniu, raz w miesiącu do rodzinnego miasta 300km i kilka razy do roku odwiedziny famili w Niemczech ok.1500km.
Dobrze mam o tyle, że auto dostałem od osoby która dbała o nie i interesowała się tym samochodem. Do tej pory colt nie nawala, chodzi jak zegarek, odpala na dotyk, wyposażony w klimę i jeszcze trochę elektryki .
Rzeczy jakie wymieniłem/zamontowałem w aucie to:
- stożkowy filtr powietrza
-strumienica przez którą na dzień dobry poszła sonda i tym samym 300zł, teraz sonda jest z Passata i autko śmiga aż miło
-felgi alu 15" z oponami summerstara 195/50/15 wcześniej były 175/75/13. Prowadzenie znacznie się poprawiło, ciężko było się tylko przestawić na takie papucie
-przyciemnione szybki ładnie pasują do auta, tribal na tylnej szybie zostanie zastąpiony nowym"prawidłowo naklejonym", ten skopałem i zaczyna się odklejać.
-misiek został wewnątrz oświetlony(klamki. wszystkie nawiewy, podłoga kierowcy i pasażera
-pompa wody zakończyła swój żywot w podróży nad morze, również wymieniona
-tydzień temu misiek dostał nowy kolektor wydechowy, złącze elastyczne, uszczelniacze zaworów i uszczelkę pod klawiaturę.
Za tydzień misiu dostanie tłumik mugena, planuje jeszcze znaleźć dla niego lotkę od GTI, otwieranie maski na teleskopach, reflektory.
To by było na tyle, mam nadzieje ze nie posnęliście przy moich wypocinach
Foto:

|
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 25-07-2008, 23:32
|
|
|
Fajny Colcik. Z tymi białymi napisami wygląda jak fura rodem z Nascar Immortal napisał/a: | tribal na tylnej szybie zostanie zastąpiony nowym"prawidłowo naklejonym", ten skopałem i zaczyna się odklejać | Nie zastępuj go nowym. Powiem ci szczerze, psuje wygląd auta i wygląda lekko wiejsko On się dlatego odkleja bo Misiek go nie chce mieć, mowie Ci
Dbaj o autko to posłuży ci dłuuugo |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 26-07-2008, 04:08
|
|
|
Zajefajny misiek !!! Ale wywal tribala koniecznie! Zastap go np napisem jakims albo po prostu sciagnij. POZDRO |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 887 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 26-07-2008, 08:54
|
|
|
A ja widziałem tego Colcika w Pyrlandii
Tak jak rosomak1983, tribala wywal koniecznie, nie pasuje do tego samochodu i wg mnie jest to trochę "wiejskie". |
_________________ Witaj Gość!!
1993-2008 Mitsubishi Colt C51A 1.3 8V Gaźnik(mój ukochany samochodzik )
2008-2014 Mitsubishi Colt C52A 1.5 8V (nowy nabytek)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
 |
Czerwien [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2008, 18:02
|
|
|