|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Automat sigma |
Autor |
Wiadomość |
Janusz 58
Mitsumaniak SIGMA & 3000GT

Auto: mitsubishi sigma 96, 3000GT 92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2008, 23:07 Automat sigma
|
|
|
Znacie juz moj problem i moja sprawe. Wciaz szukam co jest powodem tego ze auto nie odpala. Mam pytanie, po przekreceniu kluczyka i zapaleniu kontrolek, nie pokazuje mi na liczniku ktory bieg jest na skrzyni biegow P, N, D, czy R itd.. Mialem wczesniej colta i pokazywal bez odpalania po wlaczeniu, kontrolek. Nie mam tez swiatel wstecznych po przekreceniu kluczyka i wrzuceniu na R, w colcie byly, co moze byc powodem czy to normalne? Jak jest u Was?? Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
lukino [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 12:24
|
|
|
mysle ze na poczatek powinienes zczytac bledy TCU oraz ECU. To Ci duzo powie co jest nie tak. Z tego co opisujesz wynika ze twoja skrzynia nie dokonca zostala dobrze podlaczona.
Napisz nam co zczytales na pewno ktos na tej podstawie cos wymysli.
P.S. poniewaz nie dziala wyszukiwarka: Odczytywanie błędów |
|
|
|
 |
Janusz 58
Mitsumaniak SIGMA & 3000GT

Auto: mitsubishi sigma 96, 3000GT 92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-08-2008, 23:05 automat Sigma
|
|
|
Dzięki za wszystkie rady,ale muszę sobie jutro sprawić voltomierz analogowy i spróbować to wszystko sczytać i na pewno podam co odczytałem i dalej będę niestety skazany na Waszą pomoc bo za mało jeszcze wiem na temat sigmy poza tym nie jestem mechanikiem,a wiec pewne sprawy przychodzą mi trudniej,a nie wiem czy sam bedę w stanie go uruchomić...?Mam dużo samozaparcia ,ale może to nie wystarczy...?jestem zakochany w tym samochodzie i muszę go uruchomić wiadomo chciałbym zrobić to jak najmniejszym kosztem , a co najważniejsze żeby nikt do niego się nie dotykał kto jest pseudo mechanikiem jakich wielu we wszystkich warsztatach...nawet dealerskich mitsubishi. Poza tym chce zgłębić wiedzę na temat tego samochodu,choć w jakimś stopniu,jaką Wy tu posiadacze jako fanatycy Sigmy, żeby pomagać tez innym,myślę ze po to tez ten klub został powołany. |
|
|
|
 |
|
|